28/8/12

«Ψίχουλα» οι κρατικές παρακολουθήσεις χωρίς «το βαλιτσάκι»

Οι ιδιώτες «κρυφακούνε» τουλάχιστον 500.000

Από την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας), προκύπτει ότι το 2011 εκδόθηκαν, 3.472 εισαγγελικές διατάξεις για νέες περιπτώσεις άρσης του «απορρήτου» και 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες για παράταση των «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ.
Ακόμη εξακολουθούν να ισχύουν 2912 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών , για την εξιχνίαση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλπ. Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ δηλαδή παρακολουθούσαν νόμιμα τις συνδιαλέξεις περισσότερων από 70.000 «συνομιλητών» των περίπου 10.000 «υπόπτων».
Αν υπολογίσουμε την έκταση των αμερικάνικων παρακολουθήσεων, αλλά και τις χιλιάδες των αλβανών μαφιόζων και των ΑΝΤΙΦΑαλητών, καταλαβαίνουμε ότι οι 70-80.000 παρακολουθήσεις της «δημοκρατικής» ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι «ψίχουλα».
Η Αρχή ΔιασφάλισηςΑπορρήτου Επικοινωνιών, δεν κάνει καμιά αναφορά στην ξεχασμένη καταγγελία του ΛΑΟΣ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που γίνονται για επιχειρηματίες, από τα «ιδιωτικά βαλιτσάκια», (που είναι ολόκληρα ημιφορτηγά που μπορούν να υποκλέπτουν όχι μόνο συνομιλίες κινητών τηλεφώνων, αλλά διεισδύουν και στα δίκτυα του internet, για να υποκλέψουν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές e-mail, διευθύνσεις, έγγραφα κλπ).
Το μέγεθος του παρακρατικού αυτού μηχανισμού υποκλοπών δίνουν οι πληροφορίες από τις εταιρείες κατασκευής των συσκευών αυτών, ότι τουλάχιστον εφτά τέτοια ολοκληρωμένα συστήματα έχουν πουληθεί σε Έλληνες ιδιώτες, οι οποίοι συναγωνίζονται πλέον σε τεχνολογία ακόμη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών! Συστήματα υποκλοπών βρίσκονται με βεβαιότητα στα χέρια δύο μεγαλοεπιχειρηματιών με πλήθος δραστηριοτήτων, ενός εφοπλιστή με προβλήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι ενός ξενοδόχου με ισχυρή διαπλοκή στο «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας. «Βαλιτσάκια» υποκλοπών διαθέτει επίσης ένας μεσάζοντας οπλικών συστημάτων και ένα ακόμα πρόσωπο που ασχολείται εκτός των άλλων με τα ΜΜΕ. Ισχυρό μηχανισμό υποκλοπών διαθέτει και ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο εργολαβικά αναλαμβάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά και την ασφάλεια επικοινωνιών για λογαριασμό επιχειρηματιών που έχουν συμβάσεις με την εταιρεία που διατηρεί ο ίδιος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτο το "πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο εργολαβικά αναλαμβάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων" μηπως ειναι περιουσιος ?

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...