23/8/12

Οι Τσετσένοι τρομοκράτες πεθαίνουν για την αμερικανική Δημοκρατία στη Συρία

του Σπύρου Χατζάρα

Η Φωνή των Τσετσένων τρομοκρατών στο διαδίκτυο,ανακοίνωσε ότι στο διάστημα 11-13 Αυγούστου, σκοτώθηκε στη Συρία , στην διάρκεια μάχης με τις κυβερνητικές δυνάμεις, ο 24χρονος γιος του Τσετσένου πολεμάρχου Ρουσλάν Γκελάγεφ, Ρουστάμ. Όπως ανακοίνωσαν οι Τσετσένοι, ο Ρουστάμ Γκελάγεφ, που είχε μετέβη, (μεσω Τουρκίας) στη Συρία, στις αρχές του καλοκαιριού «με ομάδα εθελοντών» (Βλ.μισθοφόρων) , σκοτώθηκε μαχόμενος στο πλευρό των ανταρτών. Η σορός του μεταφέρθηκε (μέσω Τουρκίας) στην Τσετσενία, όπου θάφτηκε (με το κεφάλι προς τη Μέκκα), στις 17 Αυγούστου.
Η ανακοίνωση της οικογένειας Γκελάγεφ, είανι μια ακόμα επιβεβαίωση του πολυεθνικού και μισθοφορικού χαρακτήρα των «ανταρτών», που μάχονται για τη «Δημοκρατία» στη Συρία.
Επειδή δεν θεωρώ τους ρουφιάνους του Συριακού Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Λονδίνο, το οποίο που μεταδίδει μέσω της Φωνής της Αμερικής, τα πολεμικά ανακοινωθέντα των «ανταρτών», δεν αναφέρομαι σχεδόν ποτέ στις πληροφορίες που κατασκευάζουν. Όμως, αν κρίνω από τα χθεσινά τους κλάματα, για 198 νεκρούς, για «πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά», που σκότωσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και για 42 θύματα συνοπτικών εκτελέσεων στην κοινότητα Μαανταμίγια αλ Σαμ, η μέρα πρέπει να πήγε πολύ άσχημα για τους μισθοφόρους.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις ενώ συνεχίζουν να μάχονται για το Χαλέπι, έκαναν ταυτόχρονα μια ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση σε περιοχές γύρω από την Δαμασκό, και βομβάρδισαν θέσεις των μισθοφόρων σε συνοικίες της Δαμασκού, που εξακολουθεί να αποτελεί το μέγα έπαθλο για τις δυνάμεις των μισθοφόρων που έχουν εισβάλλει στη Συρία.Σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο ειδήσεων, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες ενόπλους στο προάστιο Naher Aisheh της Δαμασκού. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ανακοίνωσε και απώλειες των «ανταρτών», στο Χαλέπι , στην Ιντλίπ τη Χαμά και στις επαρχίες Κφαρ Σουσέχ και Ντάρια.
Εντός του τουρκικού εδάφους, σε επαρχιακό δρόμο του Σεμντίνλι, που βρίσκεται υπό πολιορκία τον τελευταίο μήνα από τους αντάρτες του κουρδικού απελευθερωτικού στρατού, σκοτώθηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες και έξι τραυματίστηκαν σε ενέδρα των Κούρδων. Στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή μετέχουν και δυο επιθετικά ελικόπτερα Κόμπρα.
Στο διπλωματικό πεδίο, η τρόικα, Βρετανία-Γαλλία-ΗΠΑ, αναζητά τρόπους «ενίσχυσης της αντιπολίτευσης στη Συρία», ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προσπαθούν να πείσουν τον Ολαντρέου να τους ακολουθήσει στο βλακώδες σενάριο ότι «η απειλή χρήσης χημικών όπλων από τη Συρία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κατά κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτό» και θα τους αναγκάσει να «αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους» όσον αφορά τη σύγκρουση. Η Γαλλία, δια στόματος του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, απάντησε ότι «αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, χωρίς την υποστήριξη των ΗΕ» , επαναλαμβάνοντας πως, «στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια πολιτική μετάβαση». Πάντως, μετα τις πιέσεις, η Γαλλία έδωσε στους «αντάρτες» ανταποκρινόμενη σε αίτημα των ανταρτών για παροχή βοήθειας, «υποστηρικτική στρατιωτική βοήθεια όπως μέσα τηλεπικοινωνιών και προστασίας».
Το ημιεπίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, κατηγόρησε ανοιχτά τον Μπαράκ Ομπάμα ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα της Συρίας ως δικαιολογία για μία στρατιωτική επέμβαση, μεταδίδοντας σε σχόλιο του ότι, «για άλλη μία φορά, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ψάχνουν για δικαιολογίες ώστε να επέμβουν στρατιωτικά», ενώ χαρακτήρισε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου «επικίνδυνα ανεύθυνη», που θα μπορούσε να δυσχεράνει την επίλυση της κρίσης. Και η Μόσχα προς το παρόν διάλεξε τις «δημοσιογραφικές αντιδράσεις». Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant στο οποίο κυβερνητικός αξιωματούχος φερόταν να δηλώνει πως η Ρωσία θεωρεί «πιθανό» οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση αν «διαγνώσουν μια απειλή από χημικά όπλα». «Κύκλοι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών», είπαν στην εφημερίδα ότι, «ενας εμπιστευτικός διάλογος» με τη συριακή κυβέρνηση για την ασφάλεια του οπλοστασίου, έχει πείσει τη Ρωσία ότι «οι συριακές αρχές δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα και είναι ικανές να τα κρατήσουν υπό έλεγχο». Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ και η Γαλλία επανέλαβαν την προτροπή τους προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει το ταχύτερο την εξουσία μετά την δήλωση του αντιπροέδρου της χώρας Κάντρι Τζαμίλ ο οποίος είπε στην Μόσχα ότι το καθεστώς είναι έτοιμο να συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση.
Πίσω στη Δαμασκό, οι «δημοκρατικοί» δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του , έναν ακόμα δημοσιογράφο, που δούλευε σε κρατικά μμε τον Μοσάμπ αλ Ονταάλα, αλλά το «Παρατηρητήριο» υποστήριξε ότι τον σκότωσαν «Σύροι στρατιώτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: