30/8/12

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης

Η «εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα» και «ιστορικός πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ», που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, για περισσότερα από 45 χρόνια, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 73 ετών.
Ο Δημήτρης Γουσίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1939 και φοίτησε στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) , και διευθυντής της ΕΡΤ 3, ενώ για σχεδόν σαράντα χρόνια ήταν διευθυντής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη . Είχε διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», και του τηλεοπτικού καναλιού «Mega» στη Μακεδονία. Υπήρξε επί δεκαετία μόνιμος συνεργάτης της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου UPI, και συνεργάτης ευρωπαϊκών περιοδικών εκδόσεων. Τελευταίος σταθμός στη μακρά του δημοσιογραφική διαδρομή ήταν η διεύθυνση της εφημερίδας «Μακεδονία». Την εμπειρία από τη μακρά δημοσιογραφική του πορεία, είχε αποτυπώσει στα βιβλία «Όπου ζεις δεν πατρίζεις», «Μάρκος Βαφειάδης –μαρτυρίες», «Φλογισμένα Βαλκάνια».
Ο Δημήτρης Γουσίδης είχε τιμηθεί για την δημοσιογραφική, κοινωνική και αθλητική προσφορά του από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση, από οργανώσεις και σωματεία, καθώς και με το χρυσό μετάλλιο Γραμμάτων και Τεχνών «Κύριλλος και Μεθόδιος» της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 5.30 το απόγευμα, στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη.
Αιωνία η μνήμη.
-Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης πληροφορηθείς το θάνατο του δημοσιογράφου, πρώην Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Δημήτρη Γουσίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
« Ένας πραγματικός μαχητής της δημοσιογραφίας, ο Δημήτρης Γουσίδης, έφυγε από κοντά μας. Ο δημοσιογραφικός κόσμος γίνεται ακόμη φτωχότερος, σε μία τόσο κρίσιμη και καθοριστική για τη χώρα μας περίοδο. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». span>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...