24/8/12

Ο επικίνδυνος Ομπάμα και η ισορροπία του πυρηνικού ολέθρου

Του Σπύρου Χατζάρα

Η Μόσχα, απάντησε στα «επικίνδυνα» και «ανεύθυνα», σενάρια της CIA , για προληπτική επίθεση στη Συρία, για να αποτραπεί, «η απειλή χρήσης χημικών όπλων», κατά των μισθοφόρων, μέσω του πρέσβη της Συρίας στην Ιορδανία. «Εν τοιαύτη περιπτώσει, θα καταστρέψουμε το Ισραήλ»!, ήταν το μήνυμα του Πούτιν, που καλύπτει και τα σενάρια των τοκογλύφων για επίθεση κατά του ΙΡΑΝ, μετά τις αμερικανικές εκλογές.
Ο Σύρος πρεσβευτής Bahjat Suleiman , μιλώντας μπροστά στις κάμερες των ιορδανικων ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ιορδανούς επισήμους που επισκέφθηκαν τη Συριακή πρεσβεία με την ευκαιρία της εορτής Eid el-Fitr, δήλωσε πως η χώρα του , σε περίπτωση που η Συρία υποστεί επίθεση, είναι ικανή να καταστρέψει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Ισραήλ με 20 πυραύλους. «Αυτό που έχουν οι Σιωνιστές είναι πυρηνικά όπλα και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες εάν επιτεθούν στη Συρία. Σε αντίθεση εμείς, μπορούμε να προκαλέσουμε μαζικές απώλειες στις πυρηνικές υποδομές τους και για αυτό δε θα χρειαστούμε πάνω από 20 πυραύλους», δήλωσε, ο Σύρος πρέσβης, και εξήγησε ότι αυτό θα σημαίνει το τέλος του κράτους του Ισραήλ και θα οδηγήσει τους Ιουδαίους να μετοικίσουν ξανά αλλού .
Ιδού λοιπόν η εξίσωση, του πυρηνικού τρόμου. 20 «ρωσικά πυραυλάκια», με πυρηνικές κεφαλές, σε κινητούς εκτοξευτήρες, που θα κάνουν σκόνη τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Ισραήλ, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προκαλέσουν πυρηνικό χειμώνα σε όλη την περιοχή. Όπως το λέει η Παλαιά Διαθήκη. «Αποθανέτω η ψυχή μου», μετά των άλλων-Φίλων.
Και για να μην τρομάξουν οι ψηφοφόροι, το μήνυμα το πέρασε ένας «τίποτα» Σύρος διπλωμάτης, από το πουθενά, το ΑΜΑΝ.
Ουσιαστικά, αυτή η απειλή, μεταφέρει την αντίθεση μεταξύ των «ταλμουδιστών της Νέας Υόρκης» και των Ιουδαίων του Ισραήλ, καθώς οι πρώτοι εμφανίζονται να παίζουν με «επικίνδυνη ανευθυνότητα» με τις ζωές των «αμάχων στο Ισραήλ».
Δια τον λόγο αυτό, φρονίμως ποιούντες, η Άνγκελα και ο Φρανσουά Ολαντρεού στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, τάχθηκαν υπέρ μίας απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία, «προκειμένου να προωθηθεί ο διεθνής διάλογος για την ανθρωπιστική κατάσταση», διότι είναι «ανθρωπιστικώς απαράδεκτον», να δολοφονεί η συριακή αεροπορία τους Τσετσένους μισθοφόρους .Τη μανούλα του Ρουστάμ Γκελάγεφ, κανείς δεν τη σκέπτεται;
Στο Χαλέπι ο συριακός στρατός μετά από διήμερο σφοδρό βομβαρδισμό, εξαπέλυσε επίθεση και με τη βοήθεια των Χριστιανών κατοίκων απελευθέρωσε χθες, τις χριστιανικές συνοικίες ,Τελάλ, Τζεϊντέ και Σουλεϊμανίγια στο κεντρικό Χαλέπι. Από τα 2,7 εκατομμύρια κατοίκων του Χαλεπιού περίπου το 10% είναι χριστιανοί, που ακολουθούν είτε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, είτε την Ουνίτικη Εκκλησία. Υπάρχουν ακόμα 140.000 Αρμένιοι και μερικοί Μαρωνίτες. Ο επίσκοπος των Ουνιτών στο Χαλέπι, που σε δηλώσεις του είχε εκφραστεί υπέρ της κυβέρνησης είχε εγκαταλείψει την πόλη για να μην πέσει στα χέρια των μισθοφόρων. Σύμφωνα με τους χριστιανούς που μίλησαν στο Γαλλικό πρακτορείο, «οι μάχες της ήταν πολύ σκληρές και χρειάστηκαν πολλές ώρες μέχρι ο στρατός να διώξει τους αντάρτες, αιχμαλωτίζοντας δεκάδες». Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες «κινητοποιήθηκαν αμέσως ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επισκευές και να επιστρέψει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς μετά την εκδίωξη των τρομοκρατών», και ότι «αφού έφυγαν οι αντάρτες οι κάτοικοι ανέλαβαν την ασφάλεια της περιοχής και σχημάτισαν λαϊκές επιτροπές για να τους εμποδίσουν την επιστροφή των μισθοφόρων στις Χριστιανικές γειτονιές.
Ο Διεθνής Μαϊντανός «Διεθνής Αμνησία», κατήγγειλε ότι οι άμαχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «τρομερή βία στο Χαλέπι» και κατηγόρησε το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ ότι έχει βάλει στο στόχαστρο, χωρίς καμία διάκριση, γειτονιές που ελέγχουν οι αντάρτες και όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η Διεθνής Αμνησία, θα πρέπει να αφήσει τις αρλούπες στην άκρη, και να εξηγήσει πως λογικά, πως βρέθηκαν υπό κατάληψη οι χριστιανικές συνοικίες , αφού οι χριστιανοί δεν επανεστάτησαν, και να προσδιορίσει τι είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε συνθήκες αντάρτικου πόλεων.
Το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», μετά την ήττα των μισθοφόρων στις χριστιανικές γειτονιές ανακοίνωσε ότι , «στο Σαλαχεντίν, το κυριότερο προπύργιο των ανταρτών, οι μάχες συνεχίζονται». Με ξέφρενους πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν τον Συριακό στρατό χιλιάδες πολίτες στις χριστιανικές συνοικίες στο Χαλέπι που απελευθερώθηκαν από τον τρόμο των διεθνών μισθφόρων που σκορπούσαν τον θάνατο.

ΥΓ. Αφού οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί αφου ενέπλεξαν τον Λίβανο στη «Συριακή Κρίση» ανησυχούν, όπως και ο «πρωθυπουργός» του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, που εξέφρασε τώρα την ανησυχία του ,για τις απόπειρες να εμπλακεί  η χώρα του στην συριακή κρίση, μετά τις νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Τρίπολη του Λιβάνου, ανάμεσα στη συνοικία των Αλουιτών, Τζαμπάλ Μοχσέν, και αυτή των Σουνιτών, Κομπέ, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ο 28χρονος σουνίτης σεΐχης Χάλεντ ελ-Μπαραντέι . Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11 και οι τραυματίες 86.

Δεν υπάρχουν σχόλια: