19/4/13

Από τον ΛΑΟΣ μέσω Πατριωτικού Κέντρου στους ΑΝΕΛ

Οι αποχωρήσαντες από τον ΛΑΟΣ λόγω των συγχαρητηρίων Καρατζαφέρη στον Αναστασιάδη , Γεώργιος Κανελλόπουλος, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη Αστέριος Ροντούλης, Δημήτριος Σαρατσιώτης και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος δημιούργησαν στις 19 Μαρτίου το «Πατριωτικού Κέντρο».
 Ένα μήνα μετά, συναντήθηκαν ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος, ο Αστ. Ροντούλης και η κ. Ουρανία Παπανδρέου, (το μεσημέρι της Τετάρτης) με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος και «έδωσαν τα χέρια», για κοινό πολιτικό αγώνα.
Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το συνέδριο θα είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση για το είδος και την μορφή συνεργασίας των δυο κινημάτων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Πατριωτικό Κέντρο», αναφέρονται τα παρακάτω:
«Ο ελληνικός λαός και ο ελληνικός χώρος βιώνουν τραγικές στιγμές. Η Ελλάδα υφίσταται συνθήκες «οικονομικού Νταχάου» και στο άμεσο μέλλον θα κληθεί να συναινέσει σε οδυνηρές υποχωρήσεις στο θαλάσσιο χώρο της και στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Ταυτοχρόνως, η Κύπρος αιμορραγεί από ένα ζοφερό «οικονομικό Αττίλα», ενώ σύντομα θα αντιμετωπίσει και την προοπτική ενός νέου μακιαβελικού σχεδίου Ανάν. Συνεπώς, ο Ελληνισμός στο σύνολό του πρέπει να αντιδράσει και να οργανώσει μια νέα εθνική αντίσταση. Έτσι, η συστράτευση των υπαρκτών ελληνικών πατριωτικών δυνάμεων καθίσταται αδήριτη αναγκαιότητα, προκειμένου τα ρεύματα του πατριωτικού χώρου να δράσουν συντονισμένα σε κοινή πολιτική κοίτη».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψαχνει ο καμενος απεγνωσμενα να μπαλωσει τα κενα που δημιουργησαν αυτοι που αποχωρησαν προσφατα. τωρα θα τα μπαλωσει με αυτους που εκαναν τον παπαδημο πρωθυπουργο κ με αυτους που ετρεχαν πισω απο το τζεφρι ; χλωμο το βλεπω. τη τζαβελα την ξεχασαν; δε θα την καλεσουν στον αγωνα για τη σωτηρια της πατριδας;
ΝΙΚΟς πειραιας

thouthou είπε...

Και αν δεν κάτσει και αυτό, πάντα υπάρχουν τα ΙΚΕΑ. Άφθονες καρέκλες.

Ανώνυμος είπε...

Ο φυγοστρατος χοντρος που ειναι;
Ακομα κολλητος με τον Καρατζαφερη;

Ο αλλος, ο χαχαμικος με το ....ελληνικοτατον ονομα; τι ψιθυρισε στο αυτι του Κατακαϋμενου;


Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

o χοντρος ειναι στις βρυξελες, την κοπανησε. ποιος θα μας λεει τωρα για τις μαλακοσφαιρες κ το κρικετ; πρεπει να κανουμε υπομνημα στο κωλοτουμπα να μας βρει αλλο μαλακοπιτουρα. παντως ειχε πλακα ο χοντρος, φωναζε εξω απο το extra οτι τον εδειραν οι χρυσαυγιτες κ αυτος ειχε βγει απο τη πισω πορτα. μας λειπει το νουμερο αυτο.
Νικος πειραιας

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...