1/4/13

Πρωταπριλιά και Εθνικός Κεντροαριστερός Τραγέλαφος for ever

Τα ίδια ΣαμαροΠαντελάκη μου
ενώ έρχεται η τρόικα

Του Σπύρου Χατζάρα

Πλήρης άπνοια. Ουδέν νεώτερον. Εντός εκτός και επί τα αυτά. Τα χουντοκάναλα και οι παπαγάλοι εορτάζουν τη διαρκή πρωταπριλιά.Ο ψεύτης κ. Σαμαράς του «μαύρου Ταμείου» και οι δικοί συνεχίζουν να λένε στους αφελείς τα παραμύθια περί της μανδάμ Ανάπτυξις, ενώ η ύφεση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.
Η ανεργία χτύπησε ταβάνι στο 30%.Το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2008. Η ΓΣΕΒΕΕ περιμένει 170.000 νέα λουκέτα στο επόμενο 12μηνο! Οι 6 στους 10 αντιμετωπίζουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις δύσκολα ή πολύ δύσκολα ενώ μόνο 1 στους 10 τα βγάζει εύκολα πέρα.

O μισθός του 60,3% από όσους ακόμα εργάζονται έχει μειωθεί, περίπου 7 στους 10 πιστεύουν ότι τα πράγματα οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση και το 88% είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά παρόλα αυτά το 38% θεωρεί ότι η κυβέρνηση «πρέπει να συνεχίσει το έργο της ώστε σύντομα να φανούν θετικά αποτελέσματα», και το 32-42% θα ξαναψήφιζε ΜαύροΤαμείο, συνταγματολόγο, ΚΙΣ/Κουβελιστάν. Τραγέλαφος.
Ανάμεσα σε αυτούς που δυσανασχετούν και κάποιοι από το 24% που πιστεύουν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή και του 19% των προνομιούχων σημερινών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν υποστεί αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς της εργασίας τους.

Το 42% θέλει «ευρώ και ξερό ψωμί» .Παραμονή στο ευρώ ανεξάρτητα από τις θυσίες που απαιτούνται. Άλλο ένα 11,5% θέλει ευρώ χωρίς θυσίες.Επιστροφή στο (φτωχό) εθνικό νόμισμα θέλει μόνο το 30 %.Το 74% λέει ολόψυχα μπράβο στην κυπριακή Βουλή, και ταυτόχρονα το 34% λέει ΝΑΙ στο τρίο ντε κουρελέ. Το 61% φοβάται ότι μάλλον ή σίγουρα θα «κουρευτούν» και στην Ελλάδα οι καταθέσεις, αλλά δεν τις αποσύρουν γιατί θεωρούν ότι στην τράπεζα τα λεφτά τους είναι πιο ασφαλή , και το 44% πιστεύει ότι οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν.
Τρικυμία εν κρανίω. Δεν ξέρω που πάω και τι θα απογίνω. Πλήρης τραγέλαφος. Πάντως το 48% από το κοπάδι δηλώνει ότι ανήκει στον κέντρο-αριστερό χώρο ενώ το 35% στον δεξιό και ακροδεξιό χώρο.

Το 58% της στάνης κατάλαβε επιτέλους ότι τα χειρότερα έρχονται και ότι η Τρόικα θα σκληρύνει , «τη στάση της έναντι της χώρας», αλλά μέσα στην απελπισία τους περιμένουν το θαύμα της Μεγαλόχαρης, και την Ανάσταση του Αντρέα και ονειρεύονται παροχές στη δημόσια παιδεία (87%), παροχές στο χώρο της υγείας (85%), επιδόματα στα χαμηλότερα εισοδήματα, (80%), και επιστροφή των χρονοεπιδομάτων. (60%).

Μέσα στον γενικό χαμό ο συνταγματολόγος που «τσίμπησε» κάτι , και παίζει ανάμεσα στο 4,5-7,5%, προωθεί ξανά των αντιρατσιστικό νόμο, και θέλει ανασχηματισμό. Το «ανεψούδι» του θείου Σόρος, ο Αξελ, που κάνει τελευταία πολύ παρέα με τον Μπλάκ Λέιμπελ της πρεσβείας, πράγμα για το οποίο θύμωσαν λέει κάποιοι «καταχθόνιοι» σπόνσορες, παίζει ως ΣΥΡΙΖΑ+ ΑΝΕΛ από 27.9 % ως 35%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή αξία, από 9% ως 11,9%, και το ΚΚΕ ΕΠΕ ενόψει συνεδρίου πάει από την Παπαρήγα στον Χαλβατζή, και μέχρι τον Μπουγιόπουλο, και από το 4,5% ως το 5,8%. Το Άλλο Κόμμα είναι τέταρτη δύναμη, από 6,5%-8 %, και οι αναποφάσιστοι πρώτο κόμμα στο 30%. Μεγάλη πλάκα έχει το σπρώξιμο των πράσινων Ρουφιάνων, και των Χαφιέδων-μπουρλοτοφόρων. Ενώ οι αυθόρμητες απαντήσεις για τους Οικολόγους – Πράσινους είναι στο 0.4%, οι οικολογικές εφημερίδες τους δίνουν 300% πάνω, στο 1,5%.Το ίδιο κάνουν και με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στα κόμματα του σωρού, η (ιουδαϊκή) «Δημιουργία Ξανά» είναι στο 0.6%, ο Φαλακρός και Παλλαϊκός αριστερός Ρουφιάνος στο 0.3%, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στο 0.2% και εκεί κοντά πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...