3/4/13

Προβλέψεις

Το Investment Research and Advice της Citi Private Bank, έκανε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι, η Ελλάδα «θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016». Ο κ. Ρομπόλης της ΓΣΕΕ που είχε προβλέψει την άφιξη της «μανδάμ Ανάπτυξις» το 2027, είναι απαισιόδοξος.
Η Ciribank περιμένει θετικό ρυθμό 0,5% στην ευρωζώνη το 2013.

 Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, κατάλαβε με την εμπειρία τριών ετών (από την αρχή της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη) ότι δεν είναι λογικό όλο το βάρος προσαρμογής να πέφτει στους μισθούς και στο κόστος εργασίας των οικονομιών του Νότου. «Για να επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό 2% στην Ευρωζώνη, θα πρέπει ο πληθωρισμός να είναι χαμηλότερος στον Νότο και υψηλότερος στον Βορρά», λέει ο αστρίτης.

Ο πληθωρισμός στο σύνολο της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, θα πέσει χαμηλότερα από το 1,8% του Φεβρουαρίου, καθώς η βαθιά ύφεση στις περισσότερες οικονομίες δεν αφήνει περιθώρια ανατιμήσεων. Η Διοίκηση της ΕΚΤ θα παραμείνει στο υψηλό βασικό επιτόκιο του 0,75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

6 Δεκεμβρίου του 1940 .40η Ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου

Οι Ιταλοί υποχωρούσαν, αλλά ο Παπάγος δεν τους καταδίωκε . Ο Μεταξάς ανησυχούσε για την μεγάλη έκταση του Μετώπου. Το 12ο Σύνταγμα μπήκε στο...