3/9/14

Η ΦΡΙΚΤΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤ

Αντιγράφω από το «Έθνος» του κ. Μπόμπολα.
«Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν δεύτερο Αμερικανό όμηρο». Και το ρεπορτάζ συνεχίζει… «Η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση, δια αποκεφαλισμού, του Στίβεν Σότλοφ…. Ο Σότλοφ ήταν έμπειρος δημοσιογράφος και έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή, την οποία γνώριζε πολύ καλά. Είχε εργαστεί μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor, το Foreign Policy και, πιο πρόσφατα, για το World Affairs».
 
Η Washington Post, μια εφημερίδα από τα «Κεντρικά» γράφει, « the Islamic State terrorist organization». «Τρομοκράτες», λένε, το «Ισλαμικό Κράτος». Όχι ….«τζιχαντιστές» .
Για τους «δημοσιογράφους» του κ. Μπόμπολα «οι «τζιχαντιστές» της «ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» σκότωσαν λοιπόν τον «έμπειρο» …«ρεπόρτερ».
Αυτό θα πεί ενημέρωση αλα Bobolas.
Ο «Τζιχαντισμός», είναι μια «ιδεολογία» και αποτελεί «ελληνική» λεκτική εφεύρεση, για να αποφεύγουν να μιλάνε για το Ισλάμ, για τον σαλαφισμό και τον Βαχαμπισμό, διότι αυτό το απαγορεύει η αμερικανική πρεσβεία, το Κατάρ, και η Σαουντική Αραβία. Έτσι από τους….«τζιχαντιστές», κατρακύλησαν στην «ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος». «Ακραία» διότι υπάρχουν και λιγότερο «Ακραίοι», όπως και η αλ-Κάιντα και «μετριοπαθείς»… «τζιχαντιστές», σαν αυτούς που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ, το ΚΑΤΑΡ, η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, το ΙΣΡΑΗΛ, η ΤΟΥΡΚΙΑ, η ΓΑΛΛΙΑ, και το ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

Αναζήτησα και βρήκα στην ελληνική Βικιπαίδεια τι εστί … «Τζιχαντισμός».

«Ο Τζιχαντισμός (επίσης γνωστός ως τζιχαντιστικό κίνημα ή κίνημα του τζιχάντ) είναι μια έννοια αναφερόμενη στο κοράνι, η οποία θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να μεταδόσουν τη μουσουλμανική θρησκεία με τη βία ή χωρίς τη βία. «Ο Τζιχαντισμός είναι η ιδεολογία των Μουτζαχεντίν (ενόπλων πολεμιστών) και των Ισλαμιστών τρομοκρατών, ενώ αυτή η ιδεολογία άκμασε από τα τέλη του 20ου αιώνα και έπειτα. Από την δεκαετία του 1990 αντιπροσωπεύεται από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, ενώ το τελευταίο διάστημα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που δρα στη Συρία και το Ιράκ, ακολουθεί ακόμα πιο ριζοσπαστικές μεθόδους με αποτέλεσμα να θεωρείται πιο ακραία και από την Αλ Κάιντα. Οι τζιχαντιστές θεωρούν ως εχθρούς τους τους Χριστιανούς, τους Εβραίους, τους Παγανιστές, τους Άθεους, τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές και άλλες διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο, στρέφονται εναντίον των Σιιτών μουσουλμάνων και των Αλεουιτών. Η μαύρη σημαία του τζιχάντ, χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές ενόπλους από τα τέλη της δεκαετίας του 1990».
Ο Τζιχαντισμός λοιπόν, είναι κάτι σαν «σοσιαλισμός» ή «καπιταλισμός» και ειναι η ιδεολογία κάποιων «Μουτζαχεντίν» που εμπνέονται από το κίνημα του τζιχάντ που είναι «μια έννοια αναφερόμενη στο Κοράνι». Κάπως πιο βαθιά το πάει ο «ισλαμολόγος» του onalert που μας εξηγεί ότι «η τζιχάντ θεωρείται πως ενισχύει την πίστη και αποτελεί ανάλογο της αφοσίωσης του μοναχού στην υπηρεσία του Θεού, όπως ισχύει στον χριστιανισμό», και ότι «αποτελεί ένα από τα κεντρικά δόγματα του Ισλάμ και αναφέρεται (ορισμένες φορές) ως ο έκτος πυλώνας του».
Ο «ισλαμολόγος» του onalert μας εξηγεί ότι οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου (Σαρία) είναι κατά απόλυτο τρόπο ενάντια στο Σύνταγμα κάθε χώρας, δεδομένου ότι ο μόνος νόμος είναι η Σαρία, που βασίζεται στο Κοράνι, το οποίο οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι ο αληθής λόγος του Αλλάχ, όπως αυτός τον υπαγόρευσε στον προφήτη Μωάμεθ».

Ο Τζιχαντισμός λοιπόν είναι ο έκτος πυλώνας του Ισλάμ και δεν είναι ιδεολογία κάποιων «Μουτζαχεντίν» και κάποιων «οπαδών του Ισλαμικού Νόμου» αλλά είναι υποχρέωση κάθε Μουσουλμάνου που πιστεύει στο Κοράνι, και στον προφήτη Μωάμεθ». Στη Συρία και το Ιράκ, οι τζιχαντιστές στρέφονται εναντίον των Σιιτών, μουσουλμάνων και των Αλεουιτών διότι είναι σουνίτες σαλαφιστές-βαχαμπιστές.
Η Σαρία επιβάλλει και κατευθύνει τόσο τον ένοπλο αγώνα και την τρομοκρατία όσο και το πολιτισμικό (μετριοπαθές) Τζιχάντ, γνωστό και «ως κρυφό Τζιχάντ» Και είναι ιερό καθήκον κάθε μουσουλμάνου να διεξάγει Τζιχάντ στο διηνεκές μέχρι όλος ο κόσμος να περιέλθει στην κυριαρχία του Οίκου του Ισλάμ και να εφαρμόζεται παντού η Σαρία.

Αναζητώντας στοιχεία για τον 31 ετών έμπειρο «δημοσιογράφο» Στίβεν Σότλοφ, Βρήκα στην Wikipedia τα εξής:
 Ethnicity Jewish. Citizenship United States Steven Sotloff (May 11, 1983 – c. September 2, 2014) was an American journalist. Steven Joel Sotloff was the son of Arthur and Shirley Sotloff of Pinecrest, Florida. Ηe attended the University of Central Florida from 2002 to 2004, where he majored in journalism.He graduated from the Interdisciplinary Center Herzliya in Israel. Sotloff was Jewish and previously worked for Temple Beth Am Day School in Florida. At some point, Sotloff based himself in Yemen. He had learned Arabic there, and traveled around the region with a Yemeni mobile number. His career began during the Arab Spring. Sotloff had worked for the news magazine Time, as well as Christian Science Monitor. The National Interest, Media Line,World Affairs, and Foreign Policy, and had appeared on CNN and Fox News.His work had taken him to Syria a number of times, as well as taking him to Egypt, Turkey, Libya, and Bahrain. Sotloff was abducted on August 4, 2013, near Aleppo, after crossing the Syrian border from Turkey.He was held in Ar-Raqqah.

Επομένως. ο ..έμπειρος σπούδασε 2 χρόνια μετά πήγε στο Ισραήλ και τον «έστειλαν» στην Υεμένη. Ως «δημοσιογράφος» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 στην Αίγυπτο.Τον Φεβρουάριο του 2011 πήγε στη Λιβύη, τον Μάρτιο πήγε στην «επανάσταση» της Υεμένης, ξαναγύρισε στη Λιβύη, και πεταγόταν και στη Συρία μέσω Τουρκίας.
Δυο χρόνια σπουδές, δυό χρόνια δουλειά, ως freelance συν έξοδα και μετά.. κατέληξε.  

Δεν έχω καμιά αμφοβολία για την πραγματική του ιδιότητα όπως άλλωστε και οι «τζιχαντιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: