21/10/15

Η Τάρια ειναι εδώ

Γιές σερ! «Πρόσφυγες»,Τουρκία, Κύπρος, Κόσσοβο, Σκόπια.
 Όλα στο Τραπέζι.
Διατάξτε ! της είπαν, και χτύπησαν δυο προσοχές.

Εις την μητρική τους αγγλική……

Prime Minister Alexis Tsipras met on Wednesday with Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Victoria Nuland. The two officials discussed in brief the Cyprus issue and the regional developments.
Greek Foreign Minister Nikos Kotzias met Wednesday in Athens with the US Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs, Victoria Nuland. Greece's problem with Macedonia's constitutional name was among the subjects of Nuland's talks “We've talked with the Foreign Minister about our joint hope for finding a mutual acceptable solution, so that we can move forward”, Nuland said late Wednesday in Athens.

Η Τάρια δήλωσε ικανοποιημένη από την ψήφιση από τους αριστερούς συνεργάτες των ΗΠΑ «των περισσοτέρων μεταρρυθμίσεων», καθώς, «η κατάσταση μοιάζει να βρίσκεται σε σωστό δρόμο», ωστόσο τόνισε πως ,«υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει».
«…..πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά. Ο πρωθυπουργός μου ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το έργο και να προχωρήσει σε συνομιλίες για το χρέος. Είμαστε δίπλα στην Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία και θα συνεχίσουμε να είμαστε ισχυροί εταίροι», είπε και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο των επαφών της βρέθηκε η «πρόοδος και οι προσπάθειες» της Ελλάδας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες όπως τόνισε στηρίζουν οι ΗΠΑ, και συζητήθηκε ο τρόπος βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος ώστε η χώρα να προσελκύσει ξένους επενδυτές, διότι όπως είπε ,«οι αμερικανικές εταιρίες ανυπομονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Η κ. Τάρια Νούλαντ δήλωσε ακόμα πως οι ΗΠΑ «έχουν εντυπωσιαστεί με την γενναιοδωρία της Ελλάδας», στην «προσφυγική κρίση», ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τους Γιατρούς του Κόσμου.
Η Τάρια συζήτησε καιτα ενεργειακά και είπε : «είμαστε αισιόδοξοι και ενθουσιώδεις για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη με αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες. Επομένως συζητήσαμε επ’αυτού με λεπτομέρειες».
Στο τραπέζι μπήκαν και οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για την προσαρμογή του προτεκτοράτου των Αθηνών με την αμερικανική στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, και τη Λιβύη, που αποτελούν «προκλήσεις για τις οποίες εργαζόμαστε μαζί». Σχετικά με τη πΓΔΜ, η Αμερικανίδα υφυπουργός είπε: «Με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών συζητήσαμε για την κοινή ελπίδα μας να εξευρεθεί λύση που να είναι αποδεκτή, ώστε να προχωρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ