14/10/15

ΣΥΡΙΑ. Μάχες και βομβαρδισμοί σε πολλά μέτωπα

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»
δεν πρόκειται να αναπτυχθεί στη Συρία

Η Ρωσική στρατιωτική αεροπορία από την βάση στη Khmeimim στη Συρία πραγματοποίησε 41 εξορμήσεις κατα του ισλαμικού κράτους και κατέστρεψε 40 στόχους στο Χαλέπι , την Ιντλίμπ, τη Λαττάκια, τη Χάμα και και την Ντέιρ εζΖορ. Ο Βόρειος ρωσικός Στόλος διέψευσε τις «πληροφορίες» διαφόρων ρουφιάνων της Cia ότι το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», πρόκειται να αναπτυχθεί στη Συρία.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Βορείου Στόλου δήλωσε: «το Admiral Kuznetsov δεν έχει μπροστά του μακροπρόθεσμες αποστολές σύντομα. Το πλοίο θα πλεύσει σύντομα στη Θάλασσα του Μπάρεντς για να εκτελέσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα». Το αεροπλανοφόρο σήμερα είναι αγκυροβολημένο στη ναυτική βάση στο λιμάνι της τουΜουρμάνσκ.

Στο έδαφος, η μικρή αλλά σταθερή πρόοδος του Συριακού Στρατού συνεχίζεται. Η μεγαλύτερη μάχη χθες δόθηκε και πάλι στο πολιορκημένο αεροδρόμιο της Deir Ezzor όπου το Ισλαμικό Κράτος θυσίασε πάνω από 100 μαχητές. Ανάμεσα τους και ο πολέμαρχος Χασάν αλ-Χαμντί.
Στο Χαλέπι σκοτώθηκε ενας άλλος πολέμαρχος ο Αμπού Χαλίντ Αζίζ.
Οι μάχες συνεχίζονται και στην παραλιακή πόλη Σάλμα, στην περιοχή της Λαττάκια και στα περίχωρά της. 
  Συγκρούσεις μεταξύ μονάδων του στρατού και των τρομοκρατών έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στις παρυφές της πεδιάδας αλ-Χαμπ στην Χάμα και ο SAA ανέφερε ότι τουλάχιστον 12 τρομοκράτες σκοτώθηκαν .
Στην Ιντλίμπ, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας έγινε εκκαθαριστική επιχείρηση για την κατάληψη του όρους Σιντί Αλί Χαν κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 τρομοκράτες. Οι μονάδες του στρατού κατέστεψαν 10 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα, εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα, στα περίχωρα της πόλης Χαν Σειχούν.
Στην ύπαιθρο της Δαμασκού ο Συριακός Στρατός ξεκίνησε εκκαθαριστική επιχείρηση στην ανατολική Γκούτα και κατέλαβε το υδραγωγείο «Ρίμα» και ορισμένα κτήρια στην πόλη Τζουμπάρ στα οποία είχαν οχυρωθεί τρομοκράτες Επαρχίες.
Στην Κουνέιτρα κατελήφθη ένας ο λόφος Tάλ Αμάρ που έχει «στρατηγική σημασία» .
Στη Χόμς, στο χωριό Αλ Σαμαλίλ έπεσαν σε ενέδρα του στρατού οι ισλαμιστές και σκοτώθηκαν επτα. Ανάμεσα τους και ο «καπετάνιος» της ομάδας Τσετσένος , Αμπου Ανάς.
Στην Νταράα, ο στρατός χτύπησε αυτικίνητα τοης Αλ Νούσρα κοντα στα σύνορα με την Ιορδανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...