ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

11/10/15

Ο Επιμένων ΜπελογιανΝΙΚΑ;

Μου γράφει: «Σε προηγούμενο σχόλιό σας πριν μερικούς μήνες είχατε γράψει ότι η κατηγορία για κατασκοπεία ήταν προσχηματική και ότι στην ουσία ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε για τον Μελιγαλά... Τώρα αλλάξατε γνώμη και ισχυρίζεστε ότι ο Μπελογιάννης διενεργούσε κατασκοπεία; Και για ποιό λόγο τον δικάσανε για την υποτιθέμενη κατασκοπεία και όχι για τα εγκλήματα πολέμου που υποτίθεται ότι διέπραξε; Για εξηγήστε μου λοιπόν, αφού έγιναν τόσα εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία αποκαλέσατε εσείς ο ίδιος τον Μελιγαλά, γιατί δεν τον δικάσανε τον Μπελογιάννη για όλα αυτά τα εγκλήματα και κατασκευάσανε μια κατηγορία για κατασκοπεία;

Ο διάλογος με τους θαυμαστές του Θανάση που δεν είχε Γκόμενα και του Γκομενιάρη Νίκου είναι δύσκολος. Δεν άλλαξα γνώμη. Την ίδια γνώμη έχω.
Απλά διευκρίνισα , ότι οι ασύρματοι υπήρχαν και ότι η κατηγορία στηρίχτηκε πάνω στα μηνύματα του Βαβούδη που τα είχαν υποκλέψει οι Αμερικανοί.
Η κατηγορία της κατασκοπίας ήταν βάσιμη δεν κατασκευάστηκε.
Ο Μπελογιάννης, πιάστηκε σχεδόν με το που ήρθε στον οδό Πλαπούτα, (μπήκε τον Ιούνιο του 1950 και συνελήφθη τον Δεκέμβριο), μετά από «πληροφορία» που η πηγή της παραμένει άγνωστη, δικάστηκε πρώτα με τον Α.Ν. 509/1947, και εν συνεχεία σε δεύτερη δίκη ,με τον 375/1936, όταν πιάστηκαν οι ασύρματοι.
Για το γιατί δεν δικάσανε τον Μπελογιάννη για τα εγκλήματα του ΚΚΕ στον Μελιγαλά και την Καλαμάτα ρωτήστε τον ΙΔΕΑ, τους Παπαγικούς και τους προστάτες τους. Οι Άγγλοι, ποτέ δεν παραδέχθηκαν την ευθύνη τους, γιατί σε εκείνους παραδόθηκαν οι αιχμάλωτοι και το Κράτος του Βασιλιά ποτέ δεν θέλησε να τους ενοχοποιήσει. Και ακόμα λένε ψέματα για δήθεν «άλωση» του Μελιγαλά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ο Μπελογιάννης ήταν ο υπεύθυνος για τις σφαγές της Καλαμάτας και του Μελιγαλά. Εκείνος ήταν ο υπεύθυνος που έδινε τις εντολές. Είχε πάνω του το βάρος για τις ψυχές 4000 ανθρώπων που σφαγιάστηκαν μέσα σε 18 ημέρες. Εκτελέστηκε για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε. Η κατασκοπία ήταν προσχηματική."

Σπ.Χατζάρας, Δελτίο 11, 31/3/2015

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Αν όπως ισχυρίζεστε ο Μπελογιάννης ευθύνεται για τισ εκτελέσεις 4.000 ταγματασφαλιτών, αλλά και αμάχων, γιατί δεν δικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου;

Προφανώς, γιατί οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονταν και τόσο πολύ για τους ταγματασφαλίτες, τους οποίους θεωρούσαν έτσι κι αλλιώς προδότες. Αυτό συνάγεται αν διαβάσει κανείς τις καταθέσεις όλων των πολιτικών προσωπικοτήτων της εποχής που παρήλασαν στις δίκες των δοσιλόγων.

Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν εξάλλου: Όσοι συνεργάζονταν με τον κατακτητή εθεωρούντο προδότες. Η γνωστή δικαιολογία όλων των δοσιλόγων ότι "συνεργαστήκαμε με τους Γερμανούς για να σώσουμε την χώρα από τον κομμουνισμό", θυμίζει το κλασσικό μελό "αμάρτησα για το παιδί μου"...

Απλά και ξεκάθαρα ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε γιατί ήταν ένας κομμουνιστής με χαρισματική προσωπικότητα. Και απόδειξη είναι ότι πριν τον εκτελέσουν, δοκίμασαν τα πάντα για να τον πάρουν με το μέρος τους, μέχρι και υπουργείο του έταξαν!

Οι 2 απολογίες του Μπελογιάννη, πέραν της επικοινωνιακής δεινότητάς του, δείχνουν κι έναν άριστο γνώστη της ελληνικής γλώσσας:

http://apelatis.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

http://apelatis.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

apelati Τρί Οκτ 13, 06:01:00 π.μ. άντε και γαρίδες και καλαμαράκια εσύ και τα συντρόφια σου των υπογείων του περισσού, πού έχετε ξεμείνει σε όλο το σύμπαν ως μοναδικό μνημείο ανθρώπινης βλακείας και εθελοδουλείας.

Ανώνυμος είπε...

Το κομμούνι συνεχίζει εργολαβία
την κόκκινη προπαγάνδα.

Άξιος ο μισθός σου,
εκ περισσού,
γενόμενος...

101 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 28 Μαρτίου 1922 η Τουρκικη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση στην Αγκυρα αποφάσισε: ΟΧΙ ΑΝΑΚΩΧΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

  -  Μαρτίου 28, 2022     Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοιν...