21/10/15

Εδώ είναι μπαλκάνια

Η σημερινή «διακομματική» στα Σκόπια, συζήτησε το διάταγμα για τις αρμοδιότητες των νέων υπουργών και υφυπουργών και το δικαίωμα του «βέτο» αλλά «διαλύθηκε» στις 11.30 πμ, χωρίς να υπάρξει πρόοδος. Οι νέοι υπουργοί των Σοσιαλδημοκρατών, (Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής πολιτικής, καθώς και οι Υφυπουργοί Οικονομικών, Γεωργίας, και Δημόσιας Διοίκησης) θα πρέπει να έχουν ορκιστεί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Αργότερα σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβούλιου της Εισαγγελίας , αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα διοριστούν και οι επτά βοηθοί της κυρίας Γιάνεβα που έχουν κοπεί, γιατί οι δικαστικοί έχουν στυλώσει τα πόδια, κυρίως λόγω των μεγάλων μισθών των βοηθών σε σχέση με τους δικούς τους.
Και το «αδιέξοδο» συνεχίζεται.
Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την κυβέρνηση των Μουσταφά-Θάτσι ετοίμασε το κείμενο της συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με το Κοσσυφοπέδιο, που θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα από την Ύπατη εκπρόσωπο κ. Μογκερίνι και τον επίτροπο για την Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, και θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο έτος. Έτσι «θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη του Κοσσόβου στην ΕΕ» .Το Κοσσυφοπέδιο ολοκλήρωσε τις συνομιλίες με την ΕΕ τον Ιούλιο του 2014 για μια συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης , ένα βήμα στην πορεία προς την παρεπόμενη ένταξη στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 2α Δεκεμβρίου στην ιστορία

Η 2α Δεκεμβρίου είναι η 336η ημέρα  του Γρηγοριανού ημερολογίου. Απομένουν  29 ημέρες ως το τέλος του έτους . 1244.   Ο Πάπας Ιννοκέντιος Δ ...