15/10/15

Αγάλι-αγάλι το πάνε στη Συρία

Δειλά- δειλά περνάνε στην αντεπίθεση τα καταπονημένα κυβερνητικά στρατεύματα στη Συρία.
Για τις πραγματικές τους δυνατότητες άρχισε στις 05:30 το πρωί ,μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, στο βόρειο τμήμα της Χομς.
Η επιχείρηση στη Χόμς είναι η τέταρτη σημαντική επίθεση του συριακού στρατού μετά τη Χάμα, (που σταμάτησε μετά την απελευθέρωση 10 χωριών και δεν προχώρησε στην Ιτλίμπ), την Σάλμα στην Λαττάκια, (που και αυτή εξαντλήθηκε σε οδομαχίες μέσα στην πόλη), και στην ύπαιθρο της Δαμασκού, στην Γιομπάρ, από όπου ρίχτηκαν οι όλμοι εναντίον της Ρωσικής πρεσβείας.
Μέχρι στιγμής στη Χόμς έχουν εκκαθαριστεί από τρομοκράτες το χωριό al-Khaldiyeh και η κωμόπολη al-Dar al-Kabeera.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 33 εξορμήσεις και χτύπησαν στόχους στις επαρχίες Ιντλίμπ, και Χάμα, στη Δαμασκό, στο Χαλέπι και στη Ντέιρ εζΖόρ.
Κατά τις επιχειρήσεις αυτές καταστράφηκε και ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Osa» που είχε περιέλθει ως λάφυρο στις δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους από το οπλοστάσιο του συριακού στρατού.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν σε μια συμφωνία για την ασφάλεια των αεροσκαφών που πετούν στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Επιπλέον, η ρωσική και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, έκαναν χθες την πρώτη άσκηση για ασφαλείς πτήσεις σε εναέριο χώρο της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: