23/10/15

Κοσσυφοπέδιο: Μια γαλλική φωνή που λέει όλη την αλήθεια

Ο πρώην διοικητής της γαλλικής δύναμης που συμμετείχε στην KFOR, ο συνταγματάρχης ε.α Ζακ Ογκάρ, ο οποίος στα γεγονότα του 1999 στο Κοσσυφοπέδιο, παρενέβη τις εντολές του και με αυτοθυσία διέσωσε από τον εμπρησμό, το σερβικό Μοναστήρι Ντίβικι κοντά Σρμπίτσα, δήλωσε στην εφημερίδα «Blic», ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέση στην UNESCO, «για τους ανθρώπους που έκαψαν και κατέστρεψαν.

Ο συνταγματάρχης Ογκάρ , που είχε τη φήμη του «χριστιανού αξιωματικού», και ο οποίος μετά από 26 χρόνια υπηρεσίας, κατά την επιστροφή του από το Κοσσυφοπέδιο, υπέβαλε την παραίτηση του από τον γαλλικό στρατό είπε:

«Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου ουτε να σκύβω το κεφάλι. Έχω ένα μήνυμα για την UNESCO. Η Σερβική πολιτιστική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο, ανήκει σε όλο τον κόσμο και πρέπει να σωθεί. Οι Αλβανοί και η κυβέρνησή τους έχουν δύο πρόσωπα. Το ένα, το καλό, είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο και λένε ότι είναι ανεκτικοί και τοι αγαπούν τον συνάνθρωπό τους, και η άλλη είναι η πραγματική ζωή στο Κοσσυφοπέδιο. Εκεί δεν προστατεύουν τις εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά τα καταστρέφουν».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε χθες ότι «πιστεύει πως στη Γενική Συνέλευση της UNESCO δεν θα περάσει η πρόταση η αποδοχή της ένταξης του ψευδοΚράτους τουΚοσσυφοπεδίου στον οργανισμό .
Ο Ντάτσιτς είπε ότι η Σερβία ελπίζει ότι στη Γενική Συνέλευση , εκτός από τις 60 χώρες- μέλη που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα υπάρξουν και πολλοί άλλοι που δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης.
 «Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει η πρόταση. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών για την έγκριση της απόφασης δεν θα επιτευχθεί.
Αναφερόμενος για τα Σκόπια, και για το Μαυροβούνιο, που ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO και κατά της θέσης της Σερβίας, ο Ντάτσιτς είπε ότι «η Σερβία σε διεθνές επίπεδο θα τους ανταποδώσει τα ίσα έμπρακτα» Συγκεκριμένα, είπε: « Έχουμε επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της περιοχής. Εάν κάποιος θίγει τα συμφέροντά μας, εμείς θα τον χειρισθούμε ανάλογα. Δεν πιστεύω ότι θα ψηφίσουμε υπέρ τους σε διεθνές επίπεδο».
Ο ηγέτης του Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας Βοισλαβ Σέσελι , σχολιάζοντας την ψήφο του Μαυροβουνίου στην Ουνέσκο αποκάλεσε τον Τζουκάνοβιτς, «προδότη και μαφιόζο», είπε ότι είναι , «ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης» και τον κάλεσε να ακούσει τη φωνή των διαδηλωτών και παραιτηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...