20/6/16

Η τιμή των βιβλίων μου

Μου έγραψε ένας αναγνώστης: " ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΑΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ".

Προέχει η εξόφληση του χάρτου και του τυπογράφου. Εν συνεχεία θα δούμε. Πάντως, μπορεί κανείς να τα αγοράσει και ένα-ένα.

Σπυρίδων Χατζάρας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθεια να εγκαθιδρυθεί «οικουμενιστική ατζέντα» ως μακροπρόθεσμη προτεραιότητα της Εκκλησίας.



Αυτή είναι η θέληση του Πατριάρχη Κων/πολης, να μεταμορφώσει την εξουσία του σε Ορθόδοξο Παπισμό.



Πρώτον, αδικαιολόγητοι ισχυρισμοί του Πατριάρχη Κων/πολης για πρωτοκαθεδρία στον Ορθόδοξο κόσμο από τη στιγμή που ελέγχει μόνο ένα μικρό τέταρτο του Φαναρίου στην Κων/πολη και ένα μικρό αριθμό ενοριών στο εξωτερικό.



Ο Πατριάρχης σιώπησε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Δεν υπερασπίστηκε και δεν τόλμησε καν να υπερασπιστεί το ιερό μέρος του Χριστιανισμού, τότε πως θα προσποιηθεί ότι θα ενώσει τον Ορθόδοξο Κόσμο;



Δεύτερον, η άρνηση του Συμβουλίου να επιλύσει ζητήματα που χωρίζουν τον Ορθόδοξο Κόσμο. Η αποτυχία του Πατριάρχη Κων/πολης να συνεισφέρει στην επίλυση των διαφορών μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Πατριαρχείου Αντιόχειας.



Τρίτον, ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί, δεν θα επιλύονταν. Τα προαναφερόμενα προβλήματα δεν ήταν καν στην ατζέντα του Συμβουλίου. Έτσι το Συμβούλιο δεν θα είχε εκπληρώσει ένα από τους προηγούμενους σκοπούς του. Ο Πατριάρχης Κων/πολεως δεν άκουγε καμία άποψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ούτε της Γεωργίας ούτε του Άγιου Όρους.



Τέταρτον, Οικουμενισμός. Η κοινή προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα η οποία θεωρείται από πολλούς ως αιρετική.



Σύμφωνα με τους κανόνες, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έπρεπε να είχε καθαιρεθεί. Με τη συμμετοχή στο Συμβούλιο την οποία συγκαλεί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, όλες οι άλλες τοπικές εκκλησίες αναγνωρίζουν την αρχαιότητα του και γι αυτό ευνοούν μια πολιτική προσέγγισης με τους αιρετικούς.



Πέμπτον, η απουσία νόμιμης αρχής που θα συγκαλεί το Συμβούλιο.



Έκτον, προκαλεί περαιτέρω διαμάχες στην Εκκλησία ως αποτέλεσμα του Συμβουλίου.



Έβδομον, στο Συμβούλιο, πράκτορες δυτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών θα κατασκοπεύουν με σκοπό να διευρύνουν τον διαχωρισμό και την διαφωνία της Ορθοδοξίας και να χρησιμοποιήσουν το Συμβούλιο για αποφάσεις που δεν συνάδουν με το Ορθόδοξο σύστημα αξιών. Έτσι θα πλήξουν την ενότητα του Ορθόδοξου Κόσμου. Ήδη Αμερικανοί πράκτορες βρίσκονται στη Κρήτη με σκοπό να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο σε ότι συμβεί στο Συμβούλιο.



Όγδοον, ο έλεγχος των «δυτικών ελίτ» σε κάποιες Ορθόδοξες Εκκλησίες πχ η ΕΕ χτίζει «οικουμενικά κέντρα» σε χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος. Επιπλέον υπάρχουν οι ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της Τουρκίας για είσοδο στην ΕΕ, της ΕΕ στην Ουκρανία, στην Εσθονία και σε όλη τη διασπορά. Στην ουσία πρόκειται για μια δημιουργία της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.



Ένατον, η αβέβαιη θέση του Συμβουλίου. Αρχικά είχε τεθεί ως η Όγδοη Οικουμενική αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι δεν θα εξέταζε δογματικά ζητήματα.



Δέκατον, το 22ο σημείο του εγγράφου «Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο Ορθόδοξο Κόσμο» είναι μπερδεμένο. Προαναγγέλλει ότι οι αποφάσεις του Πανορθόδοξου Συμβουλίου θα είναι αλάνθαστες και τις προστατεύει από πιθανή νόμιμη κριτική. Απόρρητες αποφάσεις του Συμβουλίου πριν την αποδοχή τους από τον Ορθόδοξο Κόσμο είναι αντίθετες με τον πνεύμα της Ορθοδοξίας για πολλούς Χριστιανούς…



Καμία συνάντηση των εκπροσώπων των Τοπικών Εκκλησιών δεν κατονομάζεται ως Συμβούλιο πριν γίνει. Να το λέμε έτσι είναι καθαρή πολιτική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι αν το Άγιο Πνεύμα εμπνέει μια τέτοια συνεδρίαση.



Ενδέκατον, το Συμβούλιο αυτό δεν είναι το σχήμα που θα δείξει την ενότητα του Ορθόδοξου Κόσμου για πολιτικούς σκοπούς.

Ανώνυμος είπε...

το «εθνικό» πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στο τουρκόφωνο δελτίο του χρησιμοποιεί τις... τουρκικές ονομασίες των νησιών του Αιγαίου, κάτι που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί η Τουρκία θέλοντας έτσι να υπονομεύσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/706618/to-ethniko-praktoreio-eidiseon-vaftizei-me-toyrkikes-onomasies-ta-nisia-toy-aigaioy#ixzz4C8tR27Io

Ανώνυμος είπε...

2.5 δις ευρώ λέω εγώ τώρα τα τσεπώνουν περίπου 600 χιλ δημόσιοι υπάλληλοι και όταν φτάνει η ώρα των εκλογών,αυτές οι 600 χιλ με τους βολεμένους,τους χαζούς και τους ξένους τι νομίζετε ότι θα ψηφίσουν;

αλλαζουν οι βολεμενοι οι κιναιδοι και τα κομματοσκυλα του δημοσιου;

τα μπερδεύω τα Λιακοπουλοβιβλία τόσα που είναι.Έχω μείνει στο ζούν ανάμεσα μας τόμος 123322111236676

Ανώνυμος είπε...

Βαλτός πρέπει να είναι ο αναγνώστης... Γιατί χρησιμοποιεί το ρήμα "τσουρουφλίζει", το οποίο εσύ προηγουμένως κ. Σπύρο είχες χρησιμοποιήσει για τους χαχαμίκους... Σαν να λέει δηλαδή ότι οι χαχαμίκοι τσουρουφλίζουν τους φτωχούς και ο Χατζάρας τους αναγνώστες...

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Εξαρταται πως το βλεπει κανεις , αν το βλεπει με την εννοια οτι μπορει να βρει σε τετοιες τιμες βιβλια των 600 σελιδων, ναι μπορει. Αλλα το τυραζ που βγαινει ενα βιβλιο ο εκδοτικος οικος και το ποσο θελουν να το προωθησουν αλλαζει ολη την ισοροπια σχεσεων που οδηγει στην τελικη τιμη.
Πολυ ακριβα ειναι τα βιβλια του Πλευρη ας πουμε εν σχεση με το μεγεθος τους. Γιατι ;
Προφανως γιατι ειναι ιδωτικες εκδοσεις και αυτος εχει ορισει ως οροφη αυτη την τιμη.
Μιλαω για τις εκδοσεις Ηλεκτρον στις οποιες ειναι τα βιβλια του.
Αντιθετως τα χαζα του Λιακοπουλου που ειναι αντιγραφες τα περισσοτερα και αρλουμπολογιες επαναλαμβανομενες για να γεμισουν οι σελιδες πανε με το κιλο ... Τα 9 βιβλια 29 ευρω... Ελα να παρεις . Ειναι γλυκα ειναι μελι τα καρπουζια του Δημοσθενη ....
Τα βιβλια ειναι πια πανακριβα, τερμα οι εποχες που αγοραζαμε βιβλια και φτιαχναμε βιβλιοθηκες οτι προλαβε ο καθενας εφτιαξε.

Ετσι οπως ειναι σημερα τα πραγματα οταν θες ενα μεροκαματο για να βγεις να πιεις ενα καφεδακι κι οταν το εισητηριο του ηλεκτρικου εχει φτασει ενα πεντακοσαρικο σε δραχμες τι να λεμε !!!!!!!
Οι μισθοι ειναι ιδιοι με την εποχη (2000 περιπου) που το εισητηριο ειχε 70 φραγκα και το ψωμι ενα πενηνταρικο ......
Κατα τα αλλα μ αρεσει που λενε μερικοι αν ειχαμε λεει κουμουνισμο θα ειχαμε γινει Αλβανια-Βουλγαρια κ.λ.π.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Γιατι τωρα τι γιναμε ; Αρα δεν χρειαζεται κουμουνισμος για να πεθανεις εχει κι αλλους τροπους ωστε να γινεις εξαγωγεας πορνων και απελπισμενων....

Ανώνυμος είπε...

Καποτε προσπαθησα να πουλησω καποια βιβλια μου, αρκετα καλα βιβλια. Μου τα επαιρναν οι εμποροι 50 λεπτα το καθενα!
Μιλαμε για βιβλια σοβαρα, αξιας τουλαχιστον 15 ευρω.
Καρτελοκρατια και αισχροκερδια απ' ακρη σε ακρη επικρατει στο χαλιφατο της κοντσιτα.
Παντως το βιβλιο για κοκκινη συμφωνια θα μπορουσε να βγει ως β εκδοση επαυξημενη συμπληρωμενη.
Οσο για τον λιακο, οσοι γνωριζουν τι εστι η παναρχαια αιρεση του γνωστικισμου, καταλαβαινουν ποιος κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του. Εξεχουν κατι κερατα και διχαλωτες ουρες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιακο ειναι κουμπαρος του Καρατζαφυρερ. Τι περιμενατε? Ποιοτητα και ειλικρινεια? Αρλουμπες θα πουλαγε........ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ?? Προφανως κατι ηξερε περισσοτερο......