12/4/19

Δεν ξεχνώ το έγκλημα της Δευτέρας του Πάσχα του 1999 στη Σερβία

12 Απριλίου 1999. Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ έπληξαν τηνεπιβατική αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη στη γέφυρα, στο φαράγγι της Γκρντέλιτσα, Οι αμερικανοί σκότωσαν 55 άμαχους Σέρβους. Ήταν Δευτέρα του Πάσχα, όταν έγινε η Νατοική ανθρωποσφαγή στη Γκρντέλιστα 

Τη 12η Απριλίου 1941, παραδόθηκε το Βελιγράδι σε 7 γερμανούς στρατιώτες υπό τον 26χρονο λοχαγό των Waffen SS  Φριτς Κλινγκενμπεργκ.
Στις 12 Απριλίου 1999, οι πιλότοι του ΝΑΤΟ χτύπησαν στο φαράγγι της Γκρντέλιτσα , (περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου), την επιβατική αμαξοστοιχία 393 που έκανε το δρομολόγιο Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 55 άτομα.
 Στις 11 και 40 πρωί , (τοπική ώρα), ένα αμερικανικό F-15E Strike Eagle έπληξε με δύο πυραύλους AGM-130 την επιβατική αμαξοστοιχία, ενώ περνούσε τη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον Νότιο Μοράβα .
 Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μικρά παιδιά και μια έγκυος. Ο πύραυλος χτύπησε το τρένο, αλλά δεν κατέστρεψε τη γέφυρα, που το ΝΑΤΟ έλεγε, μετά, ότι ήταν ο στόχος. Στις 2 Ιουνίου 2000, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), με βάση έρευνα «ειδικής επιτροπής», που ερεύνησε τις καταγγελίες εναντίον του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το απάλλαξε από κάθε ευθύνη αποδίδοντας τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας, της σερβικής τηλεόρασης,και του καραβανιού των Αλβανών στην Τζακοβίτσα σε «ανθρώπινα λάθη» ενώ απέβλεπαν σε στρατιωτικούς στόχους «μεγάλης σημασίας». 
Μόνο για τη σφαγή των αμάχων της Γκρντέλιτσα η απαλλακτική απόφαση της επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αν κατεστρεφαν την γεφυρα το τραινο δεν παθαινε τιποτις εεεε??????

χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Eίνα ο μεγάλος Άγνωστος Πόλεμος..που μας έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Με τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία οι Προτεστάντες κατάφεραν όλους τους στόχους τους. Κατάφεραν να αλλάξουν τους "άξονες" του παγκόσμιου εμπορίου, χωρίς να τους θίγει η παγκόσμια γεωγραφία. .Με ανθρώπινη σάρκα και αίμα έφραξαν τον "αγωγό" των Βαλκανίων ...Με πτώματα "μπάζωσαν" τη "λεωφόρο" που τους απειλούσε.

eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/01/o-agnostos-polemos.html

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...