ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

28/4/19

Το Κράτος Δικαίου, ο Πιτσιλής, Πάκης, Κυμπουρόπουλος, Πολάκης και άλλαι πασχαλιναί ιστορίαι δι’ αχρείους

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο διοικητής τής ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής επισκέφθηκε τον ΠτΔ και του παρέδωσε τα αποτελέσματα του Αρχιδίου έτους 2018. Μα αυτή δεν είναι μία ανεξάρτητη Αρχή, τη σύσταση της οποίας επέβαλαν οι δανειστές μας; 
Γιατί να πρέπει να παραδώσει τα πεπραγμένα της στον ΠτΔ; 
[ρητορική ερώτηση: τώρα που βγήκαμε από τα Μνημόνια, θα καταργηθεί η ΑΑΔΕ;]. 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του είπε ο ΠτΔ με νόημα, ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, πρέπει το Αρχίδιο να λαμβάνει υπόψη του και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η φράση αυτή ερμηνεύθηκε ως παρέμβαση υπέρ της υπέργηρης γιαγιάς με τα τερλίκια, την οποίαν φιλοδώρησε το Αρχίδιον με πρόστιμο 2.600 ευρώ, επειδή έπλεκε τερλίκια και τα πωλούσε παρανόμως, χωρίς, δηλαδή, να έχει προβεί σε έναρξη άσκησης επιτηδεύματος και να τηρεί βιβλίο εσόδων-εξόδων. Δεν του είπε κάτι ο ΠτΔ για το λαθρεμπόριο των λάθρο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ούτε για τα panama papers του είπε κάτι ο ΠτΔ, προφανώς για να μη θίξει την ανεξαρτησία τού Αρχιδίου.

 Διαβάζω, όμως, ότι 22 χώρες εκμεταλλεύθηκαν τα εν λόγω χαρτιά και εισέπραξαν  1,2 δισ. ευρώ. Το Αρχίδιον τίποτε. 
Να μη μιλήσω για τη λίστα Lagarde. 
Χωρίς αυτήν το ΣτΕ θα συνέχιζε να αποφαίνεται ότι είναι συνταγματική η κατ’ εξακολούθηση παράταση της προθεσμίας του Δημοσίου να προβαίνει σε ελέγχους και να εκδίδει φύλλα, να επιβάλλει φόρους, προσαυξήσεις, πρόστιμα κ.λπ. Ακόμη και ο Βαξεβάνης την έχει ξεχάσει. Θυμάται, όμως, τα Panama papers, όταν θέλει να την πέσει στη Μαρέβα και όχι στον Πιτσιλή.

 Ακολούθως ο Πολάκης έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον Κυμπουρόπουλο δι’ απευθύνσεως [Αλαίκσειος νεολογισμός] στους συντρόφους του μαθημάτων ήθους και αντρειοσύνης για να καταλήξει «ο εχθρός είναι απέναντι», ήγουν «σύντροφοι, αφήστε τις μαλακίες και αντί να μου την πέφτετε, αναλογισθείτε ότι είμαστε σύμμαχοι και σεις πρέπει να χτυπάτε τον εχθρό».
 Για τα panama papers ούτε αυτός είπε τίποτε.
 Ούτε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ Κόκκαλη που φιγουράρει στα εν λόγω papers. 
Και μετά διάβασα άρθρο διαδιδόμενο από τον μοναδικό δημοσιογράφο που υπηρετεί την αντικειμενικότητα και έχει αθωωθεί σε 70 μηνύσεις, αλλά ξεχνάει ότι έχει φάει κάτι καμπάνες μερικών δεκαχίλιαρων σε αστικά δικαστήρια.  Διάβασα το άρθρο τρις, αλλά τελών εν μακαριότητι δεν κατάλαβα με το φτωχό μου το μυαλό και πολλά πράγματα [«μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» είπε ο ανιστάμενος σήμερον Χριστός].
 Δηλαδή ο Κυμπουρόπουλος έκανε χρήση όλων των προνομίων που δίνει ο νόμος στα ΑΜΕΑ, εξ ου και δεν «δικαιούται δια να ομιλεί» [Μένειος ρήση]; 
Ο αρθρογράφος δεν έγραψε κουβέντα για τις δεκάδες χιλιάδων αυτών που δεν είναι ΑΜΕΑ, αλλά έκαναν χρήση του προνομίου του ρουσφετιού και του βύσματος. Ενδεικτικώς http://makpress.blogspot.com/2018/06/blog-post_68.html .Και σημειώνει ο αρθρογράφος, ότι ο Κούλης θέλει να καταργήσει τα επιδόματα, πράγμα που σιγοντάρει ο Κυμπουρόπουλος. 
Δεν θα αναλάβω την υπεράσπιση του Κούλη, αλλά είναι προφανές ότι μιλούσε για την πολιτική των επιδομάτων και μερισμάτων που μοιράζει ο Αλαίκσοις για την επίδειξη δήθεν αριστερού φρονήματος, άμα δε και για ψηφοθηρικούς λόγους, προς ανακούφιση των ασθενεστέρων, αφού κατήργησε ΕΚΑΣ και έκοψε συντάξεις, αλλά δεν κατήργησε ΕΝΦΙΑ κ.λπ. 
Εν κατακλείδι και συνελόντι ειπείν: Το  Δάνειο των 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής στον Πολάκη δεν είναι χάρη.

Πηγή .makpress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: