29/4/19

Η Ισπανία και η απόφαση του «λαού»



Στην Ισπανία οι σύντροφοι του κ. Παπαδημούλι , της Προοδευτικής Κοινοπραξίας «Ξυπόλητου, άπλυτοι, Ποδεμός» , είναι στους ηττημένους. Έχασαν 24 έδρες. Νικητές με 180 έδρες ήσαν οι  Ευρωοσιαλφιλέλέ, του Συνταγματικού Τόξου. Το ΠασοκοΚούλι.
Μια νέα γενιά ηλιθίων, αναζήτησε μια «δίκαιη ανάπτυξη» και «δίκαιη κοινωνία» στους Σοσιαλ-Ληστάς που έκλεψαν τον αγλέουρα επί Φελίπε. Επιστροφή στην «Πασοκαρία». Στη θέση του «Φελίπε» , ο «Πέδρο» και τo PSOE ήρθε πρώτο με 28,68%. Και έβγαλε 123 από τις 350 έδρες της Βουλής. 
«Το μέλλον κέρδισε και το παρελθόν ηττήθηκε», ήταν η Μπούρδα που διαλαλούν από τα Σκόπια ως τη Μαδρίτη. 
Το σενάριο «Ναβάρτις», απέδωσε και οι Ευρω-λαϊκοί από τις 123 που είχαν έπεσαν στις 66 . Ανέβηκαν οι Ευρω-φιλελέ, συγγενείς του Κούλις και του Ωχετού, που έβγαλαν 57 και θα κάνουν Συνασπισμό τύπου Φον Αντωνάκη-Πασοκ με τον Πέδρο.
 Ο Πέδρο , δήλωσε πως σκοπεύει να σχηματίσει «φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση», και ότι οι μόνοι όροι που θα θέσει για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού είναι η τήρηση του Συντάγματος και η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με το Σύνταγμα είναι και οι Φιλελέ. 

Το πραγματικά νέο όμως, είναι ότι μετά από 40 χρόνια , ένα σημαντικό κομμάτι της Ισπανικής Εθνικιστικής Δεξιάς, αυτονομήθηκε πολιτικά. 
Το εθνικιστικό κόμμα «ΒΟΞ», (η Φωνή του Λαού), κάνει την είσοδό του στην ισπανική εθνική αντιπροσωπεία, αφού συγκέντρωσε το 10,26% των ψήφων, από το 0,2% το 2016 και εκλέγει 24 βουλευτές. 
Οι δημοσκόποι του εδιναν 12-13% αλλά με αναγωγή και έπεσε έξω η αναγωγή, αφού παραγέμισαν τις κάλπες με ψηφοδέλτια. 

Ο υπαρχηγός του Βοξ Χαβιέρ Ορτέγα Σμιθ διεμήνυσε στην κεντροαριστερά και στην αριστερά ότι «το πάρτι τέλειωσε».
 «Το μέλλον κέρδισε και το παρελθόν ηττήθηκε».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περιμένω να δω τους "ειδικούς" να αφρίζουν αφού τον προηγούμενο καιρό μας εξηγούσαν γιατί δεν υπάρχει εθνικισμός στην Ισπανία. Αργήσανε αλλά ξεκινήσανε με 10%, εμείς ξεκινήσαμε νωρίτερα με 7% και εκεί μείναμε, μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές στην Ισπανία θα έχει πάει 40%.

Ανώνυμος είπε...

γιατι στην ισπανια δεν θα ειναι αποκλεισμενοι άπο αντου διωκομενοι απο τις κοκκινες και φιλελε λερες και με μια ψευτικη κατηγορια σέ δικη για εξι χρονια, εσυπου ταχα απορεις και δεν ξερεις τι συμβαινει αθωα κορασιδα, που δεν ψηφισες ποτε χά αλλα σε κοφτει ταχα μου ταχα μου

  16/4/23 Η 16η Απριλίου στην Ιστορία Η 16η Απριλίου, είναι η 107η ημέρα του έτους. Υπολείπονται 258  ημέρες.   529.  Ολοκληρώθηκε η σύνταξη...