23/4/19

23 Απριλίου 1941. Η Ψωροελίτ ακολουθησε τους Αγγλους στην φυγή


              Τα Γερμανικά μηχανοκίνητα μπαίνουν στη κατεστραμμένη Λαμία

23 Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί μπαίνουν στη Λαμία και η Άγγλοι δίνουν το σύνθημα της φυγής.Το πρωί της 23ης Απριλίου 1941, οι Άγγλοι, αποφάσισαν να μη δώσουν την μάχη των Θερμοπυλών και έδωσαν διαταγή υποχώρησης, που θα την κάλυπταν μια ταξιαρχία στο στενό των Θερμοπυλών η 6η Νεοζηλανδική, και μια άλλη Ταξιαρχία , 19η Αυστραλιανή στο στενό του Μπράλου.
Αυτοί πολέμησαν κάπως.
Οι άλλοι έφυγαν τρέχοντας προς τα λιμάνια από όπου που θα τους έπαιρναν τα πλοία. 
Οι μπολσεβίκοι πράκτορες γράφουν στην Βικιπαίντια ότι ο Πουστο Θανάσης αποκάλεσε την απουσία του ελληνικού στρατού από τη μάχη των Θερμοπυλών «αιώνια ντροπή» για την Ελλάδα. Βεβαίως ουδεις εμπόδιζε τον Πουστοθανάση που είχε απολυθεί με τις άδεις Παπαδήμου από τη Θεσσαλονίκη να πάει να πολεμήσει στις Θερμοπύλες, αλλά το ΚΚΕ τότε εκείνες τις στιγμές δεύλευε για τη διάλυση του στρατούς το μέτωπο και έβγαζε στις μονάδες την προκήρυξη «πόλεμο στον Πόλεμο».

Ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στις 10.00 το πρωί της 23ης Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο συνθηκολόγησης, με τον Γερμανό στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον Ιταλό στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), καθώς μετά από προσωπική παρέμβαση του Μουσολίνι, ο Χίτλερ αποφάσισε να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών. Βάσει του νέου πρωτοκόλλου ανακωχής, όσες μονάδες ευρίσκοντο πέραν του 20ου χιλιόμετρου της οδού Καλπακίου-Ιωαννίνων μετά την 5η πρωινή της 24ης Απριλίου, θα ήσαν αιχμάλωτοι των Ιταλών. Κατόπιν αυτού οι υποχωρούσες μοναδες έκαναν αδιάλειπτο πορεία 18 ωρών για να μην παραδοθούν στους Ιταλούς.


Τα ξημερώματα  της 23ης Απριλίου 1941, ενώ οι Γερμανοί εισέρχονταν στη Λαμία, και η Βουλγαρική 2η Στρατιά κατελάμβανε τη Θράκη, το δίδυμο της Χούντας του 36, ο ανεύθυνος και «απαραβίαστος» εστεμμένος Τενεκές, 
ο πράκτωρ Γεώργιος με τον σύμβουλό του Πάλερετ ,και τον Τσουδερόν του, (της Τραπέζης) , απέδρασσαν με VIP πτήση με ένα υδροπλάνο, (τύπου Sunderland) για την Κρήτη. Τον τρίτο, τον πραξικοπηματία θείο του Γεώργιου Παπάγο, τον άφησαν πίσω.
Ο Τσουδερός του το ανακοίνωσε : «Σας αποχαιρετώ στρατηγέ, διότι δεν θα έλθετε μαζί μας. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να υποβάλετε παραίτηση και από το αξίωμα σας και από τον στρατό, ώστε να μην ευρεθείτε στην ανάγκη να παραδώσετε το ξίφος σας εις τον εχθρό. Θα ήταν μειωτικό και δια σας και δια το στράτευμα».

Από την Κρήτη, ο Γεώργιος έδωσε εντολή να ανοίξει η κάβα του και τα μπουκάλια να μοιραστούν στους στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων. Κάθε στρατιώτης θα έπαιρνε ένα μπουκάλι, και κάθε αξιωματικός δύο.
Η υπόλοιπη «κυβέρνηση», ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο Υποδιοικητής, Γεώργιος Μαντζαβίνος, και τα στελέχη της Λαζαρίδης, Λεβή και Κοσμίδης δραπέτευσαν από τα Μέγαρα με το Β. Όλγα.

Πιο δίπλα ,στην Πάχη, φορτώθηκαν στα «Πάνθηρ» και «Ιέραξ», οι Βασιλόφρονες των Αθηνών, η Ψωρο-ελίτ, συν γυναιξί και τέκνοις. Οι αργυρώνητοι και ανάλγητοι των Αθηνών, η βδελυρά συμμορία, με τις γυναίκες, τα τέκνα, τις πενθερές, τις κουβερνάντες- και τα μπαούλα τους. (Ο χρυσός του ελληνικού λαού , (μαζί με τα χρυσαφικά του εράνου για τον Στρατό), που έκλεψαν ο βασιλιάς και οι Άγγλοι είχε ήδη φυγαδευτεί με τα αντιτορπιλικά «Βασιλεύς Γεώργιος Α'» και «Βασίλισσα Όλγα», την Καθαρά Δευτέρα, 3η Μαρτίου 1941). 

Την επομένη, κυκλοφόρησε στην Αθήνα η προκήρυξη του Ανδρέα Κονδάκη στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «...Οι συμμορίται της βλεδυράς 4ης Αυγούστου, εν γνώσει του αναποφεύκτου της εθνικής συμφοράς, έθεσαν εν κινδύνω αυτήν την ύπαρξιν της Ελληνικής φυλής, δολίως παρασύραντες εκ νέου την πτωχήν Ελλάδα με το μέρος των πλουτοκρατών και του Διεθνούς Εβραιομασσωνισμού... Ο δε ξένος προς την Ελληνικήν ψυχήν πρώην Βασιλεύς Γεώργιος Β’, τον οποίον δι’ εξαπατήσεως του λαού εγκατέστησεν εν Ελλάδι η διεθνής πλουτοκρατία, όστις ήθελε να παριστάνη τον Λεωνίδαν των Θερμοπυλών, αυτός εδραπέτευσε διά νυκτός εξ Αθηνών πριν ακόμη ο κίνδυνος εμφανισθή καν εις Θερμοπύλας...».


Λίγες μέρες πριν, τη νύχτα της 18ης Απριλίου, είχαν φύγει από τον Πειραιά με το «Κορινθία», ο επικεφαλής του δικτύου της Ιντέλιτζεντ Σέρβις παπα-Δημητρης Μπάλφουρ, το προσωπικό της Βρετανικής Πρεσβείας, και ο πράκτορας Ιωάννης Διάκος, ο αρχιερέας της διαφθοράς της 4ης Αυγούστου μαζί με «τα υπάρχοντά του». 

Στο τελωνείο της Αλεξάνδρειας , ο Ιωάννης Διάκος, πρόσωπο άγνωστο στην ημιανεξάρτητη Αίγυπτο, δυσκολεύθηκε να περάσει λόγω ενός αμύθητης αξίας θησαυρού που είχε στις αποσκευές του. Μαζί του έφερε για «προσωπική χρήση» ράβδους χρυσού, χρυσά κοσμήματα σε ποικίλα μεγέθη, διάφορα τιμαλφή, καθώς και χρυσές λίρες. Ο Αιγύπτιος τελωνειακός, επέμενε να τον ελέγξει και να καταγράψει λεπτομερώς τον αμύθητο θησαυρό του, όπως και έγινε. Ο Διάκος, ο εκτελεστής του Κορυζή, ήταν πράκτορας της Intelligence Service και Σεβάσμιος της Στοάς «Ησίοδος», στην οποία ανήκε και ο Μεταξάς.

Ο Διάκος ήταν 33ου βαθμού και ο Μεταξάς 24ου. Ο Διάκος ήταν «αρχιμάγειρος» των κρατικών προμηθειών και παρίστατο σε όλες τις κυβερνητικές συνεδριάσεις ως «μυστικοσύμβουλος» του Μεταξά. Ο Μεταξάς που γνώριζε από τον Βουλπιώτη ότι ο Διάκος ήταν διεφθαρμένος και ζητούσε μίζες, τον αποκαλούσε μεν στο στενό του κύκλο «βδέλλα» και «δουλόφρονα», αλλά δεν μπορούσε να απαλλαγεί από αυτόν. Τέκτων 33ου βαθμού, της Στοάς «Wallwood» του Λονδίνου ήταν και ο τοποτηρητής των αγγλικών συμφερόντων Γεώργιος ο Β’.

Στον αέρα δεν υπήρχε πλέον RAF .Η Luftwaffe κατέστρεψε στο έδαφος τα 13 τελευταία μαχητικά στο αεροδρόμιο του Άργους.

Η Λουφτβάφε κυνηγούσε τα πλοία στα ελληνικά ύδατα. Χτύπησαν τα οπλιταγωγά Α.1 ανοικτά τω Μεγάρων , και Α-6, στον Πόρτο Ραφτη. Στο Ναύπλιο βύθισαν το βρετανικό φορτηγό Σάντα Κλάρα, και το ελληνικό ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» 4108 τόνων. Στο Κρυονέρι το 722 τόννων «Assimi». Στην Χαλκίδα το «Elvira», στα Μεθανα, το «Κατερίνα», στη Σαλαμίνα το «ΚΕΡΚΥΡΑ», στο λιμάνι της Πάτρας το «ΚΥΜΑ» και το «Νικόλαος Νομικός» βόρεια της Πάτρας το 1839 τόνων «Μακεδονία», και στο Αντίρριο το φορτηγό «ΚΡΗΤΗ» 1028 τόνων. Τα Στούκας βύθισαν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας , τα παροπλισμένα θωρηκτά, Κιλκίς και Λήμνος. 


2 σχόλια:

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

O θεος ας συγχωρησει τους δολιους και υπαιτιους δεινων του εθνους. Και ας χαρισει στεφανο δοξης αιωνιο στους αγαθους και αγνους αμνους τους μαρτυρησαντες εκεινης της εποχης. Και ας χαριζει δυναμη και υγεια στους ερευνουντες τας γραφας, μνημονευοντες τα γεγονοτα, αποτιωντας φορο τιμης και ανθρωπιας στην αληθεια στην ιστορικη συνεχεια στην φυλη και στον Ελληνισμο.
Ας φανταστουμε για λιγο το κλιμα εκεινου του πασχα του 1941. Εβδομαδα των παθων εν μεσω πολεμου, οι καμπανες της μεγαλης παρασκευης χτυπουν πενθημα σε μια Ελλαδα μες το αιμα και την καταφρονια... (καταφρονια οχι απ τον εχθρο αλλα απ τον συμμαχο).
Οσοι προλαβαμε και μιλησαμε, νοιωσαμε, ειδαμε στα ματια, τους βιωσαντες εκεινη την ιστορικη περιοδο. Εχουμε μια αλλη σχεση με τα γεγονοτα βιωματικη οχι ακαδημαικη. Και πολυ φοβαμαι οτι μετα απο μας θα γραφτουν ολα στην αμμο γιατι η βιομηχανια της ληθης και της παραγραφης παραχαραξης και αποκρυψης δουλευει ακαταπαυστα.
Για αυτο λεω τιμη στους μνημονευοντες και ερευνωντες τας γραφας ''ιστορια''.

Thales είπε...

Η αυθορμητη και αναπαντεχη δραση των 'κιτρινων γιλεκων' αναδεικνυει ξεκαθαρα οτι η ιστορια δεν ειναι (οπως νομιζουν μερικοι) απολυτα χειραγωγουμενη και κατευθυνομενη απο την Παγκοσμια Οικονομικη Ελιτ!! Οι τυφλες και μη καταγγεγραμμενες πολλες φορες δυναμεις της ιστοριας αναστρεφουν τον ρου των πολιτικων πραγματων κατα τροπο μη συγγνωστο.Και γιαυτο τον λογο ελπιδοφορα για τους λαους!!! Το παιχνιδι ΔΕΝ ειναι χαμενο!! Απο την αλλη οι εγκαθετοι της ΕΛΙΤ χρηματοδοτουμενοι και πριμοδοτουμενοι πανταχοθεν προωθουνται στα ανωτατα αξιωματα με σκοπο την χειραγωγηση της πολιτικης και του εθνους(και του καθε εθνους). Δεν εναντιωνονται καθετα στις εθνικες διεκδικησεις και στις προσδοκιες πχ του Ελληνικου λαου.Κατι τετοιο θα τους ξεμπροστιαζε αν και καμμια φορα το κανουν και αυτο.Απλα καβαλικευουν το ρευμα και το ξεστρατιζουν η το στομωνουν αναλογα.Ετσι εξηγειται οτι τους βρισκουμε επικεφαλης των κυβερνησεων και των οποιων διοικητικων και μη δομων του εθνους.Δεν δημιουργουν τις θετικες εξελιξεις ,προσπαθουν να τις διαστρεψουν και να τις ακυρωσουν αφου τεθουν επικεφαλης του παραπλανημενου λαου.Π.Χ. οταν διαπιστωσαν οτι το αιτημα της παλιγγενεσιας ηταν ωριμο εσπευσαν δια της Φιλικης Εταιρειας και μυριαδων αλλων μεθοδευσεων να δωσουν ενα διοικητικο σχημα στην Πανεθνικη Προσδοκια Απελευθερωσης.Οι πραγματικοι ηγετες του λαου οπως(Κολοκοτρωνης,Καραισκακης,Ανδρουτσος,Μακρυγιαννης, κλπ) παραγκωνιζονται και ενιοτε λοιδορουνται η φυλακιζονται.Οι ξενιστες(Μαυροκορδατοι,Κωλλετηδες κλπ) τρεχουν την αμαξοστοιχια της χωρας εξαπατωντας τον λαο και διαστρεφοντας τα αιτηματα του.Δεν θα μπορουσε ποτε να γραφει η σκιωδης αλλα πραγματικη ιστορια της χωρας ελλειψη μαρτυριων και ντοκουμεντων.Οι συνωμοτες πεμπτοφαλλαγγιτες-εισοδιστες διακρινονται για την διαχρονικη τους πανουργια και ΚΡΥΠΤΕΙΑ αφου λειτουργουσαν και λειτουργουν εκπαιδευμενοι κατω απο συγκεκριμμενο νεοταξικο διευθυνον κεντρο.Οι οπου γης Ελληνες πατριωτες δυστυχως τους αντιλαμβανονται περισσοτερο εξ ενστικτου παρα απο τα αποτυπωματα τους.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...