14/4/20

Το Ταμείο το έραψε το Κουστούμι. 10% η ύφεση για φέτος παρά τα «πακέτα»

Στην έκθεσή του για τις παγκόσμιες προοπτικές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλέπει για την Ελλάδα συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 10% το 2020 και ανάπτυξη 5,1% το 2021. Για την ανεργία βλέπει αύξηση 5 μονάδων φέτος και μείωση την επόμενη χρονιά, αλλά, όχι επιστροφή στα επίπεδα του 2019. Η τράπεζα του Θεού , η Γκόλντμαν Ζάξ προβλέπει για τη Ελλάδα ύφεση 9% φέτος. Η βρετανική HSBC προβλέπει ύφεση 6% για φέτος και ανάπτυξη 5,8% το 2022, ενώ η αμερικανική επενδυτική Τράπεζα Morgan Stanley, αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,3% φέτος και ανάκαμψή 6,3% την επόμενη χρονιά.

Αντίθετα, για την Βουλγαρία, που δεν είναι τουριστική χώρα,  το ΔΝΤ προβλέπει ότι  Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν  θα συρρικνωθεί κατά 4,0% το 2020, και θα αυξηθεί κατά 6% το 2021.
 Η ανεργία θα αυξηθεί στο  8,0%,  από το 4,2% το 2019. Για το 2021 αναμένεται συρρίκνωση της ανεργίας στο 4,5%.

Οι ευρω-παπαγάλοι και το μήνυμα από τα Κεντρικά που ισχύει και για τον Κούλις Χαβαναγκίλα-Μπίλντερμεργκ

 Η βουλγάρα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Εύα Μάιντελ που αποστήθισε το μάθημα δήλωσε ότι «χώρες σαν τη Βουλγαρία, που επέβαλαν γρήγορα περιορισμούς, έσωσαν πολλές ανθρώπινες ζωές και κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν πρώτες από την κρίση. 
Η εμπειρία των χωρών που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κατάσταση, δείχνει ότι το αποτελεσματικό επόμενο βήμα θα είναι η ακριβής παρακολούθηση με ποιον ήρθαν σε επαφή οι μολυσμένοι και η υποβολή τους σε καραντίνα και δοκιμαστικές εξετάσεις», είπε. 
Το 45% των λοιμώξεων με κορωνοϊό είναι μέσω ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη συμπτώματα. 
Αυτό καθιστά τη χρήση προστατευτικής μάσκας εξαιρετικά χρήσιμη και αποτελεσματική, είπε η ΕΥΡΩ-βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: