10/4/20

Θρίαμβος Σταικούρα και ΤσιπροΚούληδων. Αφού, τους «ξεκαθάρισαν» ότι τα 500 δις δεν φτάνουν, οι άλλου «λύγισαν», και συμφώνησαν στα 540. (Που τώρα τους φτάνουν και τους περισσεύουν).

Τίποτα δεν είναι «Ελληνικό», όπως ήταν κάποτε τα ΜΟΠ. Μόνο το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι τσάμπα λεφτά. Τα άλλα είναι δανεικά.
 Οι Τσιπροκούληδες εξασφάλισαν πρόσβαση σε φθηνή και όχι άτοκη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. 
Από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) ελπίζουν να δανειστούν έως και 4 δισ. ευρώ, (ήτοι το 2% του ΑΕΠ της στο τέλος του 2019). Από το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 100 δισ. ευρώ που θα στηρίξει προγράμματα απασχόλησης, ελπίζον να πάρουν 1 δισ. ευρώ, και από το τρίτο δίχτυ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ύψους 200 δισ. ευρώ εκτιμάται πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν χρηματοδότηση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ που θα διοχετευθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Οι μόνοι σίγουροι ότι τα βγάλουν λεφτά, κάνοντας την κρίση ευκαιρία, είναι οι μεσάζοντες και οι μελετητές, που θα υποβάλουν θα προωθήσουν και θα εκτελέσουν τα πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η "κυβέρνηση" παρακολουθεί τα σχόλιά σου Σπύρο και επειδή βγήκε κι ο Πέτσας να απαντήσει, νομίζω ότι ο πιο σωστός χαρακτηρισμός για τους σημερινούς "κυβερνώντες" είναι αυτό που γράφεις : ΤΣΙΠΡΟΚΟΥΛΗΔΕΣ! Από εδώ και στο εξής έτσι πρέπει να τους λέμε! Το έδειξαν πια καθαρά ότι είναι το alter ego του Τσιπρα. Μία ερώτηση : μπορείς να μεταφράσεις το.... Obersturmfuhrer;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...