1/4/20

Τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

1 Απριλίου 1999. Το ΝΑΤΟ κατέστρεψε την Γέφυρα του Πετροβαραντίν στο Νόβι Σάντ. Σκοτώθηκε ο Όλγεγκ Νασόφ που έκανε βόλτα στο ποτάμι. 
Η πρώτη Γέφυρα του Νόβι Σαντ στον ποταμό Δούναβη, με την οποια συνδέθηκε με τον Πετροβαραντίν, άρχισε να κατασκευάζεται το 1921 και εγκαινιάστηκε το 1928. Τότε ονομάστηκε «Κράλίεβιτσα Τόμσλαβα». 
Αυτή η Γέφυρα καταστράφηκε από τον Γιουγκοσλαβικό Στρατό τον Απρίλιο του 1941 για να μην περάσουν οι Γερμανοί. 
Το 1945, άρχισε να χτίζεται η μεταλική γέφυρα. ‘Ηταν η πρώτη μόνιμη γέφυρα χάλυβα που κατασκευάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη. Χτίστηκε από μια ομάδα μηχανικών: τον Μίοντραγκ Ζίβκοβιτς, τον Πάντα Γιάκοβλιεβιτς και τον Σάβα Ατανάκοβιτς. Στην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν Γερμανοί κρατούμενοι .Χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ . Σε 160 ημέρες. Είχε μήκος 344 μέτρα και δόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 1946 από τον Στρατάρχη Τίτο, του οποίου το όνομα έφερε, («Μαρεσάλα Τίτα»), μέχρι την πτώση του Κομμουνισμού όταν ονομάστηκε «Βαραντίσνσκα». 
Την ξανάφτιαξαν το 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...