1/4/20

Η αναγνώριση του μακεδονικού λαού και της μακεδονικής Εθνότητας στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Πρέσπας

Μια κομμουνίστρια παρτιζάνα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, αναγνωρίζει την Μακεδονική Εθνότητα. 
Η Ντούνια,  είναι κόρη της Τατιάνας Λιούιτς-Μιγιάτοβιτς που γεννήθηκε το 1941. Ο πατέρας της ήταν υψηλόβαθμος κομμουνιστής του Τίτο. 
Η Λιούιτς-Μιγιάτοβιτς  ήταν στέλεχος της Ενωσης Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών «εκλέχτηκε» στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης το 1991. 
Η κόρη της Κομμουνίστριας και εγγονή του Παρτιζάνου,  Ντούνια, είναι η σημερινή Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εξελέγη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου 2018 .Από το 2010 έως το 2016 ήταν η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των ΜΜΕ. 

Η Ντούνια, στην τελευταία έκθεσή της σχετικά με την κατάσταση της μη αναγνωρισμένης μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία, σημειώνει ότι οι «Μακεδόνες» δεν αναγνωρίζονται ως εθνική μειονότητα στη Βουλγαρία και δεν περιλαμβάνονται στη Σύμβαση Πλαίσιο, και καλεί τη Βουλγαρία να είναι πιο δραστήρια στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των στερεοτύπων και να αυξήσει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...