9/5/20

Έτσι κέρδισαν οι Άγγλοι τον Πόλεμο. Στις 9 Μαΐου 1941, ο υποπλοίαρχος Φριτς-Γιούλιους Λεμπ, που δούλευε για την SoE, παρέδωσε κατόπιν ραντεβού στο Αγγλικό ναυτικό το γερμανικό υποβρύχιο U-110, από το οποίο οι Άγγλοι πήραν άθικτη τη συσκευή κρυπτογράφησης «enigma» και τα βιβλία με τους κώδικες.

Η παράδοσης  της κρυπτογραφικής μηχανής «Enigma» και των γερμανικών κωδικών στους Άγγλους 

του Σπύρου Χατζάρα

Στις 9 Μαΐου 1941, το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Ναυτικού «Μπουλντόγκ», (HMS Bulldog) , συνέλαβε το γερμανικό υποβρύχιο U-110, από το οποίο πήρε τη κρυπτογραφική συσκευή «Αινίγκμα» και τα βιβλία με τους κρυπτογραφικούς κώδικες. 
Στο ραντεβού με την Ιστορία ήσαν ακόμα τον αντιτορπιλικά «HMS Beagle», «HMS Broadway» και η κορβέτα «HMS Aubretia», από τα οποία βγήκε και η φωτογραφία ντοκουμέντο για το "ραντεβού".
  Ακριβώς 4 χρόνια μετά, και με εκατομμύρια νεκρούς και καταστροφές έληξε ο πόλεμος με συντριβή της Γερμανίας. 
Η Γερμανική διοίκηση ποτέ δεν έμαθε ότι το U-110, δεν βυθίστηκε και ότι ο πλοίαρχος δεν διέταξε την καταστροφή των κωδικών.
 Το παρασκήνιο, δηλαδή πως οργανώθηκε η σύλληψη του U-110, ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί . 
Ο Τσώρτσιλ, ενημέρωσε τον Ρούσβελτ για την σύλληψη του U-110, μόλις τον Ιανουάριο του 1942. 
Ο 28χρονος πλοίαρχος Φριτζ Τζούλιους Λέμπ που είχε γεννηθεί στην Κίνα και δούλευε για την  SoE παριστάνοντας τον εθνικοσοσιαλιστή  δηλώθηκε νεκρός από τους Άγγλους στις 9 Μαΐου 1941. Από τους αιχμαλώτους Γερμανούς κανείς δεν τον είδε να σκοτώνεται.

To U-110 διέκοψε την περιπολία του  για επισκευές και επέστρεψε στην βάση υποβρυχίων στη Λοριάν στις 29 Μαρτίου, από όπου απέπλευσε στις 15 Απριλίου. Σε αυτές τις 17 ημέρες πρέπει να έγινε το ραντεβού με τους πράκτορες της SoE στην περιοχή. Άλλωστε η ακτή από την Λοριάν μέχρι το Σαιν Ναζαίρ ήταν γεμάτη πράκτορες και ασυρμάτους. 

Το ραντεβού ήταν ανατολικά του Ακρωτηρίου «Farewell» της Γροιλανδίας από όπου θα περνούσε η νηοπομπή «OB 318». Η κωδική ονομασία της μυστικής επιχείρησης ήταν «Ηράνθεμο». («Operation Primrose»),



Το U-110 στις 27 Απριλίου , βύθισε το «Ηenri Mory» περίπου 330 μίλια  δυτικά βορειοδυτικά των νησιών Μπλάσκετ της Ιρλανδίας και μετά,  στις 9 Μαΐου επιτέθηκε στην νηοπομπή. Βύθισε δυο πλοία αλλά η κορβέτα, HMS Aubrietia, εντόπισε το υποβρύχιο με το σόναρ και το  αντιτορπιλικό Broadway έριξε βόμβες βυθού «εξαναγκάζοντας» το  U-110 να αναδυθεί για να το εγκαταλείψει το πλήρωμα πριν βυθιστεί.

Υποτίθεται, σύμφωνα με το επικοινωνιακό σενάριο της SoE ότι το U-110, έπαθε ζημιές από τις βόμβες βυθού και αναδύθηκε για να σωθεί το πλήρωμα. Όταν ανέβηκαν στην επιφάνεια, ο Λέμπ διέταξε το πλήρωμα να ανοίξουν τους αεραγωγούς για να βουλιάξουν το υποβρύχιο και έδωσε την διαταγή εγκατάλειψης και ανατίναξης του Υποβρυχίου.

Το υποβρύχιο όμως δεν ανατινάχτηκε  αφού ο «τελευταίος», ο κυβερνήτης   Λέμπ  είχε αποσυνδέσει τα εκρηκτικά. Σύμφωνα με το σενάριο του μυθιστορήματος της SoE   όταν ο Λεμπ συνειδητοποίησε ότι το U-110 δεν βυθιζόταν  προσπάθησε να κολυμπήσει πίσω και κανείς δεν τον είδε ποτέ ξανά. Στον φάκελο του αγγλικού ναυτικού ένας   Γερμανός ναύτης φέρεται να κατέθεσε ότι τον πυροβόλησαν ενώ κολυμπούσε και τον σκότωσαν από το άγημα που ανέβηκε στο υποβρύχιο.

Η επίσημη εκδοχή των Άγγλων είναι ακόμα ότι ο Λεμπ όταν συνειδητοποίησε ότι οι βόμβες που είχε βάλει δεν επρόκειτο να εκραγούν γύρισε κολυμπώντας στα υποβρύχιο και ότι αντιστάθηκε στην επιβίβαση του αγήματος του «Μπουλντόγκ», και σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών. Ο υποπλοίαρχος του «Μπουλντόγκ» , που ηγήθηκε του αγήματος , πολύ μετά τον πόλεμο διαβεβαίωσε Άγγλο δημοσιογράφο που τον ρώτησε ότι δεν υπήρξε καμιά μάχη και ότι ο Λέμπ δεν πυροβολήθηκε από το άγημα.Ο πλοίαρχος του HMS Bulldog , (Joe Baker-Cresswell), επίσης ,αρνήθηκε ότι ο Λέμπ είχε πυροβοληθεί.Η νεότερη επίσημη βρετανική εξήγηση είναι ότι ο Λεμπ «αυτοκτόνησε» με πνιγμό, «όταν συνειδητοποίησε τις συνέπειες της αποτυχίας του, να βυθίσει το υποβρύχιο».
Από το πλήρωμα του U-110 σκοτώθηκαν 15  και 32 συνελήφθησαν, και έμειναν μέχρι το τέλος του πολέμου σε στρατόπεδο αιχμαλώτων στον Καναδά.Ο (άφαντος) Λέμπ, φυσικά επιβιβάστηκε στα αγγλικά πλοία και εξησε  καλά   όπως και ο πράκτορας των σοβιετικών Μάρτιν Μπόρμαν να έζησε καλύτερα. 

Δεν είναι άλλωστε περίεργο ότι όλοι ακόμα ψάχνουν να βρουν που πήγε 
ο Χιτλερ, και κανείς , «άπιστος Θωμάς» δεν έψαξε ούτε τον Λεμπ, ούτε τον πράκτορα Μπόρμαν, που έφυγε σαν κύριος από το καταφύγιο την πρωτομαγιά του 1945 και εξαφανίστηκε.
Ο μόνος ψευδο- μάρτυρας του θανάτου του Μπόρμαν ήταν ο αρχηγός της Χιτλερικής Νεολαίας, o συνομήλικος του Λεμπ, Άρτουρ Άξμαν, που πέθανε το 1996. 

ΥΓ. Τα λείψανα του Μπόρμαν «εντοπίστηκαν» το 1972.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τους ενόχλησε η επένδυση του Αχ. Νταβέλη;

Μέχρι και απειλές δέχθηκε ο επιχειρηματίας. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα το είδαμε και αυτό. Ένας άνθρωπος να επενδύει και να στοχοποιείται. Όλο το φάσμα της Αριστεράς ("δημοκρατικής",
κομμουνιστικής, εξωκοινοβουλευτικής) επιτέθηκε στον επιχειρηματία, με πρωτοφανή οξύτητα.

Γιατί άραγε συνέβη αυτό; Ποιό είναι το κίνητρο όλων αυτών που προσπαθούν να απαξιώσουν αυτήν την επένδυση;

1. Δεν τους αρέσει το γεγονός πως η επένδυση εγκρίθηκε ταχύτατα. Δεν πήραν είδηση τι έγινε, ώστε να αρχίσουν τις γνωστές διοικητικές ενστάσεις και προσφυγές. Το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη και αυτό που τρομάζει είναι μήπως αυτή η ταχύτατη διαδικασία αδειοδότησης μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για την συνέχεια. Να βλέπουμε δηλαδή οι αδειοδοτήσεις να εκδίδονται σε χρόνο-ρεκόρ.

Έτσι, ακυρώνεται ο ρόλος όλων των περίφημων "συλλογικοτήτων", που η μόνη τους δουλειά είναι να παρεμβάλουν κάθε μορφής προσκόμματα στις επενδύσεις. Αυτό τους πόνεσε.

2. Την συγκεκριμένη επένδυση την έκανε ιδιώτης. Εδώ όλο το κηφηναριό της Αριστεράς τρελάθηκε. Είναι δυνατόν να ρισκάρει τα λεφτά του ένας επιχειρηματίας, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης;

Επειδή δεν έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, καθώς όσοι από αυτούς δεν είναι ανεπάγγελτοι είναι κρατικοδίαιτοι, αγνοούν πως οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες που τις αρπάζουν και τις αξιοποιούν οι τολμηροί. Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός που τόσο τον μισούν. Ο τολμών νικά.

3. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Θα δημιουργήσει εισόδημα. Αυτό, για όλους αυτούς που οικοδομούν την πολιτική τους πάνω στο δόγμα «όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα», είναι κάτι το αρνητικό. Τους στερεί ακροατήριο, καθώς αυτό που πωλούν είναι η μιζέρια και η κακομοιριά. Και ένα καινούργιο εργοστάσιο που δουλεύει, είναι μια αχτίδα φωτός, έστω μικρή.

4. Τα κεφάλαια είναι ελληνικά. Ως γνωστόν πίσω από πολλές κινητοποιήσεις κρύβονται με την μια ή την άλλη μορφή αλλοδαπά συμφέροντα. Αυτή η επένδυση δεν θα καλύψει μόνον την εγχώρια αγορά μασκών—αφήνοντας απ΄έξω ξένες επιχειρήσεις—αλλά κατά τα φαινόμενα θα τονώσει και τον τομέα των εξαγωγών της πατρίδος μας. Όλοι αυτοί που μένουν απ΄έξω από την ελληνική αγορά, είναι λογικό να μην καλοβλέπουν αυτήν την επένδυση και ενεργοποιούν τα εκπροσώπους τους.

Μάλιστα, αν λάβουμε υπ΄όψη πως πιθανόν να προκύψει και δεύτερο, ίσως και τρίτο κύμα κορονοϊού, τότε οι ανάγκες για μάσκες θα είναι αυξημένες. Η λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου στην Λάρισα θα καλύψει πλήρως και αυτές τις πρόσθετες ανάγκες.
Όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν εναντίον του επιχειρηματία μισούν το κέρδος, μισούν την επιχειρηματικότητα, μισούν τον ιδιώτη-επιχειρηματία. Έφτασαν στο σημείο να προτείνουν τις μάσκες να τις κατασκευάσει κρατικό εργοστάσιο. Και όταν αντιλήφθηκαν πόσο ανόητη ήταν η πρόταση τους, επανήλθαν ζητώντας οι μάσκες να μοιράζονται δωρεάν.

Αυτοί που εξόντωσαν τους πολίτες με την φορολογία που επέβαλλαν, ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για τα δύο ευρώ που θα καταβάλει ο αγοραστής. Εκεί εξαντλείται, υποκριτικά, η ευαισθησία τους.
Μακάρι οι διαδικασίες αυτής της ταχύτατης αδειοδότησης να αποτελέσουν πιλότο για την συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Μισούν τους ανωτέρους τους αλλά σε τελική ανάλυση μισούν τον εαυτό τους.Η αριστερά είναι η ζηλοφθονία με πολιτικό μανδύα.

Ανώνυμος είπε...

@ Σάβ Μαΐ 09, 10:20:00 π.μ.

Να καλημερησω τον θειο του αδελφου του, μετα της αξιοτιμης συζυγου του, Μαιρης-Ευας.


Ντορα



Υ.Γ.
Η κομμουνιστικη ρατσα μας ειναι παισιγνωστη, οποτε μη μας την ΞΑΝΑεξηγεις για να θολωσεις την εικονα, πονηρουλη.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει το άρθρο με το σχόλιο για τον Νταβέλη; Ο πρώτος σχολιαστής ξέχασε να αναφέρει, πως ο επιχειρηματίας στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για κακούργημα και είναι στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Επίσης, ξέχασε τι είχε πει ο Τσιόδρας για την χρήση μάσκας από υγιείς πριν ένα μήνα. Πολλά κενά μνήμης έχεις κύριε συνήγορε. Έπεσαν τα 0.60 ή έμπλεξες με κανονικό Νταβέλη;

Ανώνυμος είπε...

Μόλις η χούνταKOULIS (ο αδελφογιος ντε!) και το επιστημονικό της άλλοθι (Τσιόδρας) ανακοίνωσαν πως μετά τη λήξη του μπουντρουμιάσματος των Ελλήνων θα είναι σχεδόν παντού υποχρεωτική η χρήση μασκών (την οποία το ανθρωπάκι ο Τσιόδρας είχε χαρακτηρίσει όχι μόνο «ανώφελη» αλλά και «επικίνδυνη», ο ΣΥΡΙΖΟΓιαννουλης είχε ρωτήσει στο twitter αν φτιάχνει μάσκες η εταιρεία της Μαρέβας Κουλογκραμπόφσκαγιας.
Για να λάβει την ειρωνική απάντηση της λεγάμενης, ότι τον «ευχαριστεί για το ενδιαφέρον του» και τον πληροφορεί πως η εταιρεία της φτιάχνει μάσκες και της δίνει ....δωρεάν.
Ιδού η απάντηση της πονηρής Πολωνέζας: «Κύριε Γιαννούλη, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Φυσικά, φτιάχνουμε μάσκες από όλο το ύφασμα που περισσεύει από την παραγωγή και τις δίνουμε δωρεάν».

Σήμερα, στην διαδικτυακή ρουφιανοπαπαγαλία protothema.gr, δημοσιεύεται η παρακάτω είδηση:

«Μαρέβα Μητσοτάκη: Ποζάρει με τις προστατευτικές μάσκες της εταιρείας της.

Ο οίκος μόδας Zeus + Dione από τη Δευτέρα θα διαθέτει μάσκες σε περιορισμένο αριθμό.
Αρκετοί οίκοι μόδας μετά την πανδημία, έστρεψαν το ενδιαφέρον και την παραγωγή τους τόσο σε μάσκες όσο και σε στολές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Σε μάσκες που προστατεύουν αλλά με μοναδικό design προσανατολίστηκε και η Μαρέβα Μητσοτάκη, με τους συνεργάτες της. Έτσι η Zeus + Dione απο τη Δευτέρα θα διαθέτει μάσκες σε περιορισμένο αριθμό όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου στο instagram…».

Όπως βλέπουμε, πουθενά δεν αναφέρεται πως οι μάσκες αυτές διατίθενται… δωρεάν.
Γιατί άραγε;

Υ.Γ. 1 Μητσοτάκης και δωρεάν, πάει ρε μαλακες; Δεν πάει!
Αυτοί μια ζωή μόνο τα αρπαζουν, τώρα θ’ αλλάξουν;

Υ.Γ. 2 «Εθνικόφρονες», σπεύσατε! Ενισχύστε την.... πτωχή φαμίλια, που παλεύει να βγάλει τον.... επιούσιο! Δώστε τους τα λεφτα σας ηλιθιοι, που δεν πρόκειται να ξυπνήσετε ποτέ!

Υ.Γ. 3 Απο ποτε η εν λογω πατσαβουρα, εχει ιατρικες γνωσεις για να ραβει ....προστατευτικες μασκες κατα του κινεζοϊου;
Εκτος και την συμβουλευει η .....Dr. Νατασα.

Ανώνυμος είπε...

Όσο ο Σημίτης είναι Έλληνας, άλλο τόσο είναι Πολωνή η Μαρέβα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙΣ.
ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦOΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΕΥΓΕ 09:18:00.

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...