8/5/20

Το Πολύ Βαθύ Κράτος έβγαλε διακήρυξη κατά της Ρωσίας για παραποίηση της ιστορίας

Το (Ντιπ) Στέιτ Ντιπάρτμεντ και 9 Ανατολικοί δορυφόροι με ένα κείμενο που είναι πολύ μακρύ για την ταφόπλακα του Κίσινγκερ, καταδίκασαν με την ευκαιρία τη Ρωσία και τον Πούτιν για τις κομμουνιστικές δικτατορίες που επιβλήθηκαν στην Ανατολική Ευρώπη χωρίς να αναφέρουν τους κομμουνιστές Δικαάτορες και τα Κομουνιστικά Κόμματα και χωρίς να καταδικάσουν τον Τσώρτσιλ που τα συμφώνησε στη Μόσχα με την συμφωνία της χαρτοπετσέτας.
 Οι ΗΠΑ και εννέα χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, εξέδωσαν κοινή δήλωση κατά της απόπειρας της Ρωσίας να παραποιήσει την ιστορία. Οι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν ότι η συμμαχική νίκη δεν έφερε την ελευθερία σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Οι ΗΠΑ και 9 Ανατολικοί δορυφόροι σημείωσαν ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καταλήφθηκαν παράνομα και κρατήθηκαν από το σιδερένιο χέρι της ΕΣΣΔ χάρη στη στρατιωτική της δύναμη, την καταστολή και τον ιδεολογικό έλεγχο. 
Τα Κομμουνιστικά Κόμματα , οι σύντροφοι, ο Δημητρώφ, απουσιάζουν διότι η διακήρυξη ασχολείται με την παραποίηση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διάσπαση της Ευρώπης μετά το τέλος του, από τη Ρωσία , που είναι «μια θλιβερή» προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας. 
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας μαζί με τον Πομπέο αφού θυμηθήκαν το Ολοκαύτωμα δήλωσαν: 
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας ότι η διαρκής διεθνής ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη απαιτούν ειλικρινή και ακλόνητη τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των κανόνων του, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών». 

Οι 9 Δορυφόροι και το Κράτος Δικαίου ζητούν «από τη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει μαζί τους στην κατηγορηματική απόρριψη της έννοιας των σφαιρών επιρροής και να επιμείνει στην ισότητα όλων των κυρίαρχων κρατών», και τόνισαν: 

«Ενώ ο Μάιος του 1945 έφερε το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, δεν έφερε ελευθερία σε όλη την Ευρώπη. Το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της ηπείρου παρέμεινε υπό την κυριαρχία των κομμουνιστικών καθεστώτων για σχεδόν 50 χρόνια. Τα κράτη της Βαλτικής καταλήφθηκαν παράνομα και προσαρτήθηκαν και η σιδερένια λαβή πάνω από τα άλλα αιχμάλωτα έθνη επιβλήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιώντας συντριπτική στρατιωτική δύναμη, καταστολή και ιδεολογικό έλεγχο. Για πολλές δεκαετίες, πολλοί Ευρωπαίοι από το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της ηπείρου θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για ελευθερία, καθώς εκατομμύρια στερήθηκαν τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους, υπέστησαν βασανιστήρια και αναγκαστικούς εκτοπισμούς. Οι κοινωνίες πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα αναζήτησαν απεγνωσμένα έναν δρόμο προς τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία. Τα γεγονότα του 1956, η δημιουργία και οι δραστηριότητες της Χάρτας 77, το κίνημα Αλληλεγγύης, η Βαλτική Οδός, το Φθινόπωρο των Εθνών του 1989 και η κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου ήταν σημαντικά ορόσημα που συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ευρώπη . Σήμερα, εργαζόμαστε μαζί προς μια ισχυρή και ελεύθερη Ευρώπη, όπου υπερισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το μέλλον πρέπει να βασίζεται στα γεγονότα της ιστορίας και της δικαιοσύνης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτές τις αρχές. Η χειραγώγηση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη διαίρεση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο αποτελεί μια λυπηρή προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας ότι η διαρκής διεθνής ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη απαιτεί γνήσια και συνεχή συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών. Μαθαίνοντας από τα σκληρά μαθήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί μαζί μας για να απορρίψει σταθερά την έννοια των σφαιρών επιρροής και να επιμείνει στην ισότητα όλων των κυρίαρχων εθνών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στις πρώην ανατολικές χώρες - δορυφόρους των DEEP USA βάζεις και την Ουγγαρία! Κι ο Ορμπαν δορυφόρος; Για εξηγήσου καλύτερα!

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Το στρατιωτικό καθεστώς του 1967-74,  δεν ζήτησε ποτέ,  την εξόφληση του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου, όταν ο Βίλλυ Μπράντ το εξοφλούσε στου...