29/7/20

29 Ιουλίου 1973, το δημοψήφισμα για την κατάργηση της Βασιλείας και την εκλογή του Γεώργιου Παπαδόπουλου για θητεία οκτώ ετών

Το Δημοψήφισμα του 1973 προκηρύχθηκε στις 12 Ιουνίου 1973 (ΦΕΚ Α΄ 125) και διεξήχθη την Κυριακή 29 Ιουλίου. Το εκλογικό Σώμα καλείτο να εγκρίνει την Συντακτική Πράξη της 1ης Ιουνίου 1973 με την οποία εγκαθιδρύθηκε το πολίτευμα της Προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, να εγκρίνει τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα του 1968 και να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας το Γεώργιο Παπαδόπουλος και αντιπρόεδρο τον στρατηγό Οδυσσέα Αγγελή για θητεία 8 ετών.  
Οι εγγεγραμμένοι ήσαν 5.840.981 και ψήφισαν 4.934.424. 3.870.124 (77,52%), απάντησαν ΝΑΙ και 1.064.300 ΟΧΙ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=kRUcvDCGS6M

Και το σχετικο τραγουδι για την περισταση
Ναι στο Σύνταγμα
απο το φωτη δημα 1973

Ανώνυμος είπε...

Που'σαι ρε Παπαδόπουλε! Γίγαντας!!!!! Έφερε στην κυβέρνηση τον Μαρκεζίνη, έναν από τους καλύτερους πολιτικούς που έβγαλε η πατρίδα μας!!!! Ο άνθρωπος που έσωσε την οικονομία το 1953 με την πλέον επιτυχημένη και αιφνιδιαστικη υποτίμηση της δραχμής. Γι' αυτό οι Αθεατοι δεν τον άφησαν ποτέ να γίνει πρωθυπουργός!!!!!

Ανώνυμος είπε...

America's Frontline Doctors at the steps of the Supreme-Court-Of-The-US respond to Big Tech Censorship

https://www.bitchute.com/video/Z2r0eoL7BwuR/

Ανώνυμος είπε...

July 27th, 2020 | America's Frontline Doctors Summit - Session 2

https://www.bitchute.com/video/E7f4nTAR0gMF/

Ανώνυμος είπε...

Πήρε και το Νόμπελ χημείας ο Μαρκεζίνης.
Έκανε την δραχμή σκατά. (ελεγαν τα κομμουνια)

Ανώνυμος είπε...


Το σημερινό καθεστώς είναι η συνέχεια της Χούντας!!!

Γιατί οι Αμερικανοί μας έφεραν την χούντα; Για να διώξουν το παλάτι. Τόσο απλό.

Με την Κύπρο έφεραν τους πολιτικούς.

Και ο λαός; Στα μνημόνια άφραγκος. Δώρο μια μάσκα για τον κορωνοιό.

Αυτά..

Ανώνυμος είπε...

Η "χούντα" του Παπαδόπουλου δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή καρα - ΧΟΥΝΤΑΡΑ! Ο Παπαδόπουλος χάρισε τα αγροτικά χρέη, έδωσε φτηνά δάνεια στέγασης, πολύς κόσμος τότε αγόρασε διαμερίσματα στην Αθήνα και τον Πειραιά με τα δάνεια του Παπαδόπουλου, άνθρωποι που δεν είχαν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες αγόρασαν ένα κεραμίδι, έφτιαξε εργατικές πολυκατοικιες όπως π. χ. στην Δραπετσώνα και άλλα πολλά! Η λεγομενη μεσαία τάξη φτιάχτηκε ουσιαστικά επί Παπαδοπουλου! Οι Χουνταρες της "μεταπολιτευσης" έκαναν τίποτα από όλα αυτά; Σας γέμισαν με χρέη, φτώχεια, εξάρτηση από τους ξένους, ηλεκτρονικές κάρτες και τώρα "ιούς" και μάσκες! Δεν υπερασπιζομαστε κανένα καθεστώς παρά μόνο την Αλήθεια! Και τα παραπάνω είναι και μία απάντηση σε όσους λένε για την νατοικη "χούντα" του Παπαδόπουλου! Ποια νατοικη Χούντα θα έκανε όλα τα παραπάνω για να βοηθήσει τον ελληνικό λαό; Ή Αλήθεια είναι ότι η Cia δημιούργησε τις "προϋποθέσεις" για να έρθει η χούντα των συνταγματαρχων αλλά στην συνέχεια ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να "ανεξαρτητοποιηθει", να βοηθήσει τον ελληνικό λαό και να ακολουθήσει αδέσμευτη πολιτική! Κι όταν κατάλαβε τί τού ετοίμαζαν οι Αθεατοι αποχώρησε και παρέδωσε στον εξαιρετικό Σπύρο Μαρκεζίνη! Αυτή είναι η Αλήθεια!!!!

Ανώνυμος είπε...

ποιοs ειναι ο φαμοζοs;

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ