21/10/20

Η 21η Οκτωβρίου στην Ιστορία

1096. Η σφαγή των 20.000 σταυροφόρων του «λαού» του Πέτρου του Ερημίτη, σε ενέδρα των Σελτζούκων υπό τον Κιλίτζ Αρσλάν Α'. Μόνο 3000 γλύτωσαν.

1097.Οι Σταυροφόροι, με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν, τον Βοϊμόνδο Α' του Τάραντα και τον Ρεϋμόνδο Δ' της Τουλούζης, άρχισαν την πολιορκία της Αντιόχειας.

1520. Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος που επιχειρούσε τον πρώτο περίπλου της υδρογείου βρήκε το πέρασμα στην περιοχή της Παταγονίας της Νοτίου Αμερικής που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό, που ονομάζεται ο «Πορθμός του Μαγγελάνου».


1578. Κατά τον Λιβονικό πόλεμο , ήττα των ρωσικών στρατευμάτων, που υπό την διοίκηση του Ιβάν Γκολίτσιν πολιορκούσαν το Κάστρο του Βέντεν στην σημερινή Λετονία. Νικητές ήσαν οι συμμαχικές δυνάμεις της Πολωνολιθουανικής Κοινοπολιτείας και της Σουηδίας.


1596. Τέσσερεις από τις εννέα επισκόπους της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουθηνίας συγκεντρώθηκαν στην σύνοδο στην πόλη της Μπρεστ και υπέγραψαν δήλωση για την πρόθεση τους να προσχωρήσουν στην Ρώμη.  Η Συμφωνία της Μπρεστ  αποτελείτο από  33 άρθρα που  έγιναν αποδεκτά από τον Πάπα. Υπέγραψαν  ο Eξαρχος Ρουθηνίας  του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλος και οι   Επίσκοποι Πινσξ, Χελμ  και Λβοβ. Με την   Ένωση της Μπρέστ, οι επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην επικράτεια της Πολωνολιθουανικής Κοινοπολιτείας αναγνώρισαν την Παπική εξουσία και διέρρηξαν τους δεσμούς τους  με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Μητρόπολη του Μουκάτσεβο που βρισκόταν στο Βασίλειο της Ουγγαρίας έμεινε έξω από τη διαδικασία.

1639. Η ναυμαχία της Μάγχης. Στα πλαίσιο του Ολλανδικού πόλεμου που διαπλέχθηκε με τον τριακονταετή, οι Ισπανοί απέστειλαν ισχυρή ναυτική δύναμη με 70 πλοία για να υποτάξουν τους Ολλανδούς. Στη Ναυμαχία της Μάγχης οι Ολλανδοί υπό τον ναύαρχο Μάαρτεν Τρόμπ βύθισαν 43 ισπανικά πλοία και έχασαν ένα. Το 1648, οι Ισπανοί αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Ολλανδικού κράτους.

1652. Ο ενήλικος Λουδοβίκος ΙΔ΄, ενήλικος πλέον, μαζί με την μητέρα του Άννα την Αυστριακή εισήλθαν  θριαμβευτικά στο Παρίσι το οποίο είχε εγκαταλείψει οκτώ ημέρες νωρίτερα ο Μεγάλος Κοντέ,  που κατέφυγε  στην Ισπανική Ολλανδία για να σωθεί. Ο Λουδοβίκος και η Άννα η Αυστριακή εγκαταστάθηκαν στο Λούβρο.

 1665 . Ο Αταμάνος των Κοζάκων Ιβάν Μπρουγκοβέτσκι υπέγραψε τη συμφωνία  με την τσαρική κυβέρνηση με την οποία ο Αταμάνος  απαγορευόταν να έχει διπλωματικές σχέσεις με ξένα κράτη, και η εκλογή του αρχηγού των Κοζάκων  θα γινόταν  μόνο με την άδεια του Τσάρου και παρουσία των Ρώσων Πρέσβεων. Οι Ρώσοι κυβερνήτες πήραν την ευθύνη για την είσπραξη φόρων. Η συμφωνία της Μόσχας ενίσχυσε τη δυσαρέσκεια εναντίον του Μπρουγκοβέτσκι και επιτάχυνε την ανατροπή του.


1727. Υπογράφηκε η  Ρωσική-Κινέζικη Συνθήκη Καγκκτίνσκι για την οριοθέτηση των συνόρων και το εμπόριο μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της αυτοκρατορίας Τσίνγκ.

1792. H κατάληψη του Μάϊντς (Mainz), από τον γαλλικό δημοκρατικό στρατό και ίδρυση της βραχύβιας «Δημοκρατίας του Μάϊντς» από τους εκεί Ιακωβίνους της λέσχης των «Φίλων της Ελευθερίας και της Ισότητας που κράτησε ως τον Ιούλιο του 1793.

1805. Ο βρετανικός στόλος υπό τη διοίκηση του αντιναύαρχου Οράτιου Νέλσον νίκησε τον γαλλικό και ισπανικό στόλο στη Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. Ο νικητής Νέλσων σκοτώθηκε κατά τη μάχη. 

1825. Στο πέμπτο φύλλο της «Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος», δημοσιεύτηκε ο «Ύμνος εις την Ελευθερία», του Διονυσίου Σολωμού. 


1860. Η Ενοποίηση της Ιταλίας. Το δημοψήφισμα στη Νάπολι και τη Σικελία για την Ένωση με τη «μητέρα Ιταλία», και το βασίλειο Σαρδηνίας-Πεδεμόντιου υπό το σκήπτρο του Οίκου της Σαβοΐας. Στη Νάπολι από τους 1.745.086, ψήφισε το 74%, οι 1.302.064 και μόνο 10,312 είπαν όχι. Το 99% είπε ΝΑΙ. Στη Σικελία των 2.232.000 κατοίκων, μόνο οι το 25% οι 575.000 ήταν στους εκλογικούς καταλόγους και ψήφισαν «μητέρα Ιταλία» οι 432.720.


1866. Έγινε το δημοψήφισμα για την ενσωματώνεται στην Ιταλία της περιοχής του Βένετο, μετά την παραχώρησή της από τη Γαλλία στις 19 Οκτωβρίου.


1885. Στην Κοπεγχάγη απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας με περίστροφο του πρωθυπουργού Ιακώβ Σκαβένιους Εστρουπ , ο οποίος είχε υποστεί συντριπτική ήττα στις εκλογές του 1884 αλλά παρέμενε πρωθυπουργός και κυβερνούσε  με βασιλικά διατάγματα που υπέγραφε ο Χριστιανός Θ.



1907. Άρχισε η χρηματιστηριακή κρίση  στις ΗΠΑ με την χρεωκοπία  της Τράπεζας «Νικερμπόκερ Τραστ Κόμπανυ».

1908. Στο Μαυροβούνιο συνελήφθησαν φοιτητές του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου που σχεδίαζαν τη δολοφονία του μονάρχη του Μαυροβουνίου Νίκολα Πέτροβιτς.

1912. Οι Βούλγαροι νίκησαν τους Οθωμανούς στη μάχη του Κάρτζαλι και κατέλαβαν την περιοχή. Την ίδια ημέρα ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Πρέβεζα. Το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Πρέβεζας υπογράφηκε στις 3 τα ξημερώματα της 21ης Οκτωβρίου στην Νικόπολη, μεταξύ του Συνταγματάρχη Παναγιώτη Σπηλιάδη , του εκπροσώπου του Τούρκου Διοικητή της πόλης , Ταγματάρχη Mehmet Asaf διερμηνέα Σελιαλεντίν και των Προξένων της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Αυστρίας Καλ. Κονεμένου, Δ. Σκέφερη και J. Meischner. Το μεσημέρι της 21ης Οκτωβρίου, ο Σπηλιάδης εισήλθε έφιππος στην σημαιοστολισμένη Πρέβεζα, κάτω από τις ζητωκραυγές των Ελλήνων κατοίκων της πόλης. 810 Τούρκοι, με επί κεφαλής 2 ανώτερους και 56 κατώτερους Αξιωματικούς, είχαν παραταχθεί στην παραλία με τα όπλα στο έδαφος. Ανάμεσά τους ήταν και 150 περίπου Αλβανοί αντάρτες, με επί κεφαλής δέκα φυλάρχους , φανατικούς μισέλληνες, που αν και ήταν γνωστοί, ωστόσο δεν πειράχτηκαν. Από τους αιχμαλώτους έγινε γνωστό ότι όχι μόνο αγνοούσαν τις ήττες του Στρατού τους σε όλα τα μέτωπα, αλλά από τις εφημερίδες τους μάθαιναν ότι είχαν φτάσει μέχρι την Θήβα και ότι σε ναυμαχία είχαν καταλάβει τον «Αβέρωφ»!

1916. Ο σοσιαλιστής δημοσιογράφος Φρίντριχ Άντλερ, ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δολοφόνησε τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Καρλ φον Στουργκ. Καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά του δόθηκε αμνηστία .Το 1918 του δόθηκε χάρη. Πέθανε το 1960.

1918.Ιδρυση της Γ.Σ.Ε.Ε.,  στο φουαγιέ του «Βασιλικού Θεάτρου» στην Αθήνα..

1922. Συγκροτήθηκε από τους Αλέξανδρο Οθωναίο, ως πρόεδρο και τους Βούλγαρη, Πεπονή, Ζουρίδη, Γεωργιάδη και Γρηγοριάδη ως μέλη, το Έκτακτο στρατοδικείο, που δίκασε τους υπαίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής

1927. Ο Τρότσκι και ο Ζινόιεβ εκδιώχθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

1928.  Δημοσιεύτηκε η  έκκληση του Τρότσκι προς τους κομμουνιστές όλων των χωρών για καταπολέμηση των σχεδίων του Στάλιν.

1929. Στην Ελλάδα ,αποκαλύφθηκε  το σκάνδαλο με το ψωμί. Οι αλευροβιομήχανοι  έφερναν σιτάρι κατώτερης ποιότητας και το πουλούσαν πανάκριβα ως εκλεκτής ποιότητας.

1931. Τα Οκτωβριανά  της Κύπρου. Ο Ελληνισμός ξεσηκώθηκε κατά της Αγγλοκρατίας . Μετά το Διάγγελμα  έκκληση του  μητροπολίτη Κιτίου Νικόδημου Μυλωνά, στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  μεγάλη συγκέντρωση στην εμπορική λέσχη στην Λευκωσία με ομιλητές Έλληνες Βουλευτές και κοινωνικούς παράγοντες. Ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης, Πρωθιερέας της Φανερωμένης, μετά από σύντομη ομιλία, όρκισε το πλήθος στην Ελληνική σημαία..Ακολούθως, εντελώς αυθόρμητα σχηματίστηκε ένα πλήθος που πορεύθηκε προς το κυβερνείο Ένας νεαρός μαθητής σκαρφάλωσε και κατέβασε την Αγγλική σημαία από τον ιστό που βρισκόταν στην είσοδο του Κυβερνείου, αντικαθιστώντας την με την Γαλανόλευκη. Οι αστυνομικοί  μετά από προσωπική πίεση του Στορς, άνοιξαν πυρ κατά των άοπλων διαδηλωτών. Ένας νεκρός (ο 17χρονος Ονούφριος Κληρίδης) και δεκαπέντε τραυματίες ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων.

1937.Στη Σοβιετική Ένωση συνελήφθη ο Αντρέι Τούπολεφ μαζί με τον Βλαντιμίρ Πέτλυκοφ και ολόκληρη τη διεύθυνση του Ινστιτούτου αεροδυναμικής με κατηγορίες δολιοφθοράς, κατασκοπείας και βοήθειας στο ρωσικό φασιστικό κόμμα. Πολλοί από τους συναδέλφους του εκτελέστηκαν.
Στην Ισπανία, οι εθνικιστές κατέλαβαν  τον Χίχον, την τελευταία μεγάλη πόλη που βρισκόταν στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων στο Βορρά της χώρας.

1938. Κατά τον δεύτερο Σινο-ιαπωνικό πόλεμο, οι Ιάπωνες μετά από αρκετούς μήνες πολιορκίας κατέλαβαν την Καντόνα.

1939.Συμφωνία Χίτλερ-Μουσολίνι για τη μετεγκατάσταση της μειονότητας των ισπανοεβραίων στο Νότιο Τιρόλο.

 1940. Ο υποπρόξενος της Ελλάδας στους Αγίους Σαράντα, Τριανταφυλλάκος, τηλεγράφησε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ότι οι ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις της περιφέρειάς του προωθήθηκαν προς τα σύνορα, και ότι οι Αλβανοί στρατολογούνται στον ιταλικό στρατό και ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ελλάδα για να κάνουν σαμποτάζ.

1941. Ολοκληρώθηκε η τριήμερη σφαγή από τους Γερμανούς στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας , (19-21 Οκτωβρίου). Από τις 7.00 το πρωί, της Τρίτης 21 Οκτωβρίου 1941 οδηγήθηκαν στο λόφο Σουμαρίτσε οι όμηροι κατά ομάδες των 200 ατόμων. Οι εκτελέσεις έγιναν σε ομάδες των 50. Έως τις 2.00 το μεσημέρι είχαν εκτελεστεί 2.301. Συνολικά τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Κράγκουγιεβατς υπερέβησαν τους 3.700. Μέχρι σήμερα έχουν διασταυρωθεί τα ονόματα μόνο των 2.796 εκ των θυμάτων.

1944. Μετά από μάχη τριών εβδομάδων η πόλη του Άαχεν κατελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις. Οι σοβιετικοί στρατιώτες διέπραξαν σφαγές κατά του άμαχου πληθυσμού στην Ανατολική Πρωσία. 
Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πλοίρχος του πλοίου

1945. Εκλογές στη Γαλλία. Ψήφισαν. για πρώτη φορά οι γυναίκες .Απογραφή στην Τουρκία. Ο πληθυσμός ήταν 18.871.203, και η Κωνσταντινούπολη είχε 1.071.686 κατοίκους.

1948. Στα Ηνωμένα Έθνη απορρίφθηκε η Σοβιετική πρόταση για την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων.

1950. Τα κινεζικά στρατεύματα άρχισαν την κατοχή του Θιβέτ.

1956. Ο Γκομούλκα εκλέχθηκε πρόεδρος Εργατικού Κόμματος και ανέλαβε την εξουσία στην Πολωνία.

1957. Υποβολή παραίτησης του κυβερνήτη της Κύπρου  Χάρτινγκ. Τη θέση του ανέλαβε ο κυβερνήτης της Τζαμάικα Σερ Χιου Φουτ.

1959. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την αποκατάσταση των θρησκευτικών και πολιτικών ελευθεριών στο Θιβέτ.

1960 . Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της Δ.Ε.Η. και της Γιουγκοσλαβικής «Ελεκτροπρίβρεντα» για τη σύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών.

1961. Ο  Πρόεδρος Νάσερ διέταξε  τη δήμευση της περιουσίας πλούσιων Αιγυπτίων.
1967.Βύθιση του ισραηλινού αντιτορπιλικού «Εϊλάτ» από αιγυπτιακές πυραυλακάτους ανοικτά της χερσονήσου του Σινά.

1969. Ο Βίλλυ Μπράντ εξελέγη καγκελάριος της πρώτης ομοσπονδιακής κυβέρνησης Σοσιαλιστών-Φιλελευθέρων της Δυτικής Γερμανίας. Ο εθνικιστής στρατηγός Μοχάμετ Σιάντ Μπάρε κατέλαβε την εξουσία στη Σομαλία με πραξικόπημα και την ανακήρυξε σε σοσιαλιστικό κράτος, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη στενών σχέσεων με την ΕΣΣΔ. Έμεινε στην εξουσία μέχρι το 1991.

1971.Το Κονγκό μετονομάστηκε σε Ζαΐρ. Ανακοινώθηκε η απονομή στον Πάμπλο Νερούδα του Βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας για μια ποίηση που ζωντανεύει το πεπρωμένο και τα όνειρα μιας ηπείρου με τη δύναμη στοιχείου της φύσεως». Δολοφονήθηκε  κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στο Καβούρι η Αγγλίδα δημοσιογράφος Άνν Τσάπμαν


1972. Το αεροσκάφος «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» (YS-11A) της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελούσε την πτήση από την Κέρκυρα με 49 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα, κατέπεσε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Ελληνικού στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας, στο ύψος του νοσοκομείου του ΠΙΚΠΑ. 
Ο κυβερνήτης , ένα λεπτό πριν την πτώση τού αεροσκάφους ανέφερε στον Πύργο Ελέγχου ότι μπροστά από το αεροσκάφος βρισκόταν σύννεφο. Έκτοτε δεν έγινε καμία επαφή. Εικάζεται ότι το αεροσκάφος απώλεσε απότομα και για άγνωστους λόγους ύψος, και , καθώς ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, κατέπεσε στη θάλασσα, χωρίς οι πιλότοι να καταφέρουν να αντιδράσουν. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ζώντες,  ενώ 16 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.Αγνοείτο η τύχη ενός νηπίου, το όποιο εκτιμήθηκε ότι παρασύρθηκε από τα κύματα.  Ποτέ δεν μάθαμε γιατί έπεσε το  ιαπωνικής κατασκευής δικινητήριο «τουρμποελικοφόρο», (YS-11A) ,Νήσος Κάλυμνος. 

1980. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέχτηκε μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης.

1991. Με απόφαση της Προεδρίας της Γιουγκοσλαβίας ο Γιουγκοσλαβικός Λαϊκός Στρατός αποσύρθηκε από την Σλοβενία. Οι τελευταίοι  1.135 στρατιώτες και αξιωματικοί του  JNA επιβιβάστηκαν στα πολεμικά πλοία του Γιουγκοσλαβικού Ναυτικού «Γκάλεμπ» και «Αγιος Στέφανος».

1992. Ο  Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτής του κόμματος της «Νέα Δημοκρατίας», μετά τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο θέμα των Σκοπίων.


1994.Οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Πιονγιάνγκ θα πάγωνε το πυρηνικό της πρόγραμμα. Στη Νέα Υόρκη , το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε τον Μουσουλμανικό στρατό της Βοσνίας Ερζεγοβίνης  να αποσύρει άνευ όρων τα στρατεύματά του από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο όρος Ίγκμαν, στο Σεράγεβο, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη στις 14 Σεπτεμβρίου.


1997. Στο Μαυροβούνιο ανακοινώθηκε επίσημα η νίκη του Μίλο Τζουκάνοβιτς στις προεδρικές εκλογές της 19ης Οκτωβρίου, αφού έλαβε 174,745 ψήφους έναντι 169,257 του, Μόμιρ Μπουλάτοβιτς.
2010. Ολοκληρώθηκε  η διήμερη επίσκεψη του Ούγο Τσάβες στο Ιράν με την υπογραφή συμφωνιών για πετρέλαιο, ενέργεια και εμπόριο.  

2011.Στη Λιβύη οι επαναστάτες της Χίλαρι εκτέλεσαν  τον Μουτασίμ Καντάφι, γιο του Μοαμάρ Καντάφι.Ο ναύαρχος  Τζέιμς Σταυρίδης ανακοίνωσε ότι το NATO θα ολοκλήρωνε τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, στις 31 Οκτωβρίου.  Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών  στρατιωτικών  δυνάμεων από το Ιράκ μέχρι το τέλος του 2011.

2015.Αιφνιδιαστική επίσκεψη αστραπή του Ασααντ στη Μόσχα. Συζήτησαν για την «πολιτική λύση». Ο Βλαδίμηρος είπε στον Άσσαντ, ότι ένας πολιτικός διακανονισμός είναι δυνατός με τη συμμέτοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, και όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων και σε στενή επαφή και συνεργασία με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις αλλά και με τις περιφερειακές χώρες που ενδιαφέρονται για την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Η ρωσική αεροπορία ανέκοψε την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor

2017.Στην Ισπανία ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σύμφωνα  το Άρθρο 155 του Συντάγματος του 1978, έθεσε την Καταλονία υπό τον άμεσο έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα πώς φαίνεται, Χατζαρα, η εβραϊκή διακυβέρνηση της "ελλαδας" (τους)! Ο Μαγιορκα-ινης δίπλα στον Σκορδαλιά, να μάς "ενημερώνει" για τον "ιό" τους! Δεν μπορούν ούτε να κρυφτούν πια!

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΡΑΒΕΛΑΔΙΚΑ

Η Tζακι ληστοσυμμορει

τσακιστε τον αναρχικο δονητη



https://www.newsit.gr/egklhma/zak-kostopoulos-diakopi-logo-koronoiou-sti-diki-gia-tis-6-noemvriou/3126092/

Ανώνυμος είπε...

με ψυχραιμια και αποφασιστικοτητα αντιμετωπιζει η pride αθηναμπαντ την αγκυρα




ψυχραιμια = με κατεβασμενα τα παντελονια και ετοιμα τα σωβρακα


αποφασιστικοτητα = τρεχει με σθενος στη γερμανια και τις ηπα-εβραιους κλαιγοντας και χτυποντας πορτες να την σωσει ,καλου κακου ομως στηνει και κωλο



ψηλα οι δονητες τα σφυροδρεπανα οι αναρχοαλφαδες τα μοιρογνωμονια οι πενταφωτες

ψηλα και το φρονημα μολοτωφ γκευ παρειντ του ελλαδισταν


ενωμενες ολες απεναντι στη φασιστικη απειλη και μεσα στην τουρκικη ψωλη


ενα νομο αδερφες μου ,να βγαλουμε την τουρκια εκτος νομου απο το κιναιδοβουλιο μας!

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...