22/11/20

Μια ελληνική διάσταση της δολοφονίας του Κέννεντυ

         

 57χρόνια από την εκτέλεση του Κέννεντυ

Ένα από τα απόρρητα έγραφα της CIA για την υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου Κέννεντυ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα , αναφέρεται στον βούλγαρο πολιτικό πρόσφυγα Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ με το παρατσούκλι «Κέλι», ο οποίος το 1977 συναντήθηκε με τον πρόεδρο Φορντ στον οποίο μετάφερε τις πληροφορίες του ,αλλά μετα  προσπάθησε να πουλήσει τις πληροφορίες που είχε για τους δολοφόνους του Πρόεδρου. 

Ο Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ το 1951 , όταν ήταν 29 ετών βρισκόταν στην Αθήνα και δούλευε για το ραδιόφωνο της CIA που εξέπεμπε στη Βουλγαρία, και είχε δίπλα του μια ομάδα Βούλγαρων αντικαθεστωτικών. 

Ο δυστυχής βούλγαρος αντικομουνιστής, Ντμίτρι Ντιμιτρόφ, συνελήφθη και βασανίστηκε από τον Καραμεσίνη προφανώς στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας της υπόθεσης των αεροπόρων αλλά και του δικτύου κατασκόπων του Μπελογιάννη. Για κάποιο λόγο ο Τομ Καραμεσίνης τον έκλεισε στη φυλακή για έξι μήνες και μετά ο Ντιμιτρόφ μεταφέρθηκε στον Παναμά ως ψυχοπαθής και μετά τον έκλεισαν σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο . 

Το 1961 ο Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ προσπάθησε να μιλήσει για την ιστορία του σε ένα περιοδικό αλλά το περιοδικό ενημέρωσε τη CIA. Το 1977 η CIA ασχολήθηκε και πάλι μαζί του επειδή «είχε πληροφορίες σχετικά με έναν εκτελεστή που συμμετείχε στη δολοφονία του Κέννεντυ, τις οποίες προσπάθησε να πουλήσει σε Ολλανδό δημοσιογράφο. Μετά από αυτό ο βούλγαρος «χάθηκε». Τι του συνέβη, τα χαρτιά της CIA δεν το λένε . Φαίνεται, ότι κάποιοι τον σκότωσαν και τον εξαφάνισαν. Το ζήτημα είναι τι υπάρχει για αυτόν στα ελληνικά Αρχεία. 

Αν υπάρχει κάτι, ακόμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, η δολοφονία Κένεντυ ήταν καθαρά εβραϊκή υπόθεση. Ο Κένεντυ τους ξεκαθάρισε ότι όσο είναι πρόεδρος ατομική βόμβα δεν θα βλέπανε ούτε στον ύπνο τους! Η εξιχνίασή της είναι τόσο απλή όσο ήταν και η έρευνά σου στα καπηλειά της Βιέννης. Σε κάποιο ξενοδοχείο του Ντάλλας πρέπει να κατέλυσαν οι Ισραηλινοί δολοφόνοι. Και είναι πολύ πιθανόν το μικρόσωμο άτομο που είδαν πολλοί πίσω από τον φράκτη, να είναι η έμπειρη ελεύθερη σκοπευτής που αργότερα έγινε γνωστή στις ΗΠΑ ως Δρ. Ρουθ η σεξοψυχολόγος...

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...