7/4/21

Η 7η Απριλίου στην Ιστορία

451. Ο Αττίλας κατέλαβε και κατέστρεψε το Μετς.

529 . Ιουστινιανός Α´ εξέδωσε τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (θεμελιώδες έργο της νομικής).(Corpus Juris Civilis). 

 924.Μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στη Βερόνα δολοφονήθηκε από ανθρώπους του Ροδόλφου Β’ της Βουργουνδίας ο πρώτος Βασιλιάς της Ιταλίας (888-924) και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (915-924), Βερεγκάριος Α’

1167. Σε ένα Μοναστήρι της Ποντίντα αντιπροσώπους από το Μπέργκαμο, τη Μπρέσια, την Κρεμόνα, τη Μάντοβα και τη Φερράρα ίδρυσαν την πρώτη Λέγκα της Λομβαρδίας για να αντιμετωπίσουν τον Φρειδερίκο Α΄Χοχενστάουφε

1348 . Ιδρύθηκε στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου.


1453. Ξεκίνησε ο κανονιοβολισμός, των τειχών της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα ένα τμήμα των τειχών κοντά στη Χαρίσια πύλη να καταστραφεί, όμως οι υπερασπιστές κατάφεραν να το επισκευάσουν γρήγορα. Ταυτόχρονα οι Οθωμανοί άρχισαν εργασίες για να παραγεμίσουν την τάφρο, ώστε σε περίπτωση ρήγματος των τειχών να μπορούν να επιτεθούν με ευκολία.

1509. Κήρυξη πολέμου από τη Γαλλία κατά της Δημοκρατίας της Βενετίας.

1614. Πέθανε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο Ελ Γκρέκο.

1762 Κατά τον επταετή πόλεμο η Σουηδία και η Πρωσία υπέγραψαν την τρίμηνη ανακωχή της Λίμνης Ρίμπνιτζ.

1824. Στις 7/19 Απρίλιου πέθανε στο Μεσολόγγι ο Λόρδος Μπάιρον.

1825. Η Νίλα των δανειοληπτών και των 3.250 μισθοφόρων τους , στο Κρεμμύδι της Μεσσηνίας. Ο Ιμπραήμ τους έκανε με τα κρεμμυδάκια, ο υδραίος λοστρόμος Σκούρτης και ο Μαυροκορδάτος το έβαλαν στα πόδια. 600 νεκροί.

1833. Παράδοση της Χαλκίδας στο νεοϊδρυθέν Ελληνικό κράτος από τους Τούρκους.

1866 . Στο Σεράγιεβο λειτούργησε το πρώτο τυπογραφείο που άρχισε να τυπώνει την πρώτη εφημερίδα στη Βοσνία.

1880. Σχηματίστηκε η τρίτη κυβέρνηση της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον Ντράγκαν Τσάνκοφ.

1885. Μετά την πτώση του Τρικούπη τον Φεβρουάριο έγιναν εκλογές στις οποίες ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης υποστηρίχθηκε και από τους οπαδούς του θανόντος Κουμουνδούρου εξέλεξε 185 από τους 245 βουλευτές.


1897.Η Ελλάδα απέρριψε το τελεσίγραφο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την υποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων από την Κρήτης. Στο μέτωπο της Ηπείρου ο Ελληνικός Στρατός πέρασε τον Άραχθο, και κατέλαβε την Φιλιππιάδα.

1906. Έκρηξη του Βεζούβιου. Υπογράφηκε η Συνθήκη Αλχεθίρας, με την οποία η Γαλλία και η Ισπανία μοιράστηκαν το Μαρόκου.

1917. Ιταλικό απόσπασμα κατέλαβε τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

1919. Οι Ιταλοί εκτέλεσαν στη Ρόδο, τον ιερέα Παπασάββα, επειδή ζήτησε την Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.Στο Μόναχο, κηρύχτηκε η βαυαρική Σοβιετική Δημοκρατία και η βαυαρική κυβέρνηση κατέφυγε στη Μπάμπεργκ και κάλεσε το στρατό σε βοήθεια.

1926. H Ιρλανδή Βιολέτα Γκίμπσον προσπάθησε να δολοφονήσει Μπενίτο Μουσολίνι.

1933. Τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία, ο Νόμος περί Δημοσίων Υπαλλήλων που ανήκε στο «Πακετο της Νυρεμβέργης».

1934. Στην Ισπανία, οι αναρχικοί προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον βασιλιά Αλφόνσο στη Βαρκελώνη.

1939. Δύο μόλις ημέρες μετά τη γέννηση του διαδόχου του αλβανικού θρόνου, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών, τα ιταλικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια του Δυρραχίου, του Αυλώνα και των Αγ. Σαράντα.

Ο Μπενίτο Μουσολίνι έσπευσε να προσφέρει το στέμμα της Αλβανίας στον Βασιλέα της Ιταλίας. Ο Αχμέτ Μουχτάρ Ζογόλι , (Ζώγου) και η βασίλισσα Γεραλδίνη κατέφυγαν αρχικά στην Ελλάδα όπου η Κυβέρνηση Μεταξά του έδωσε άσυλο και τους φιλοξένησε στη Θεσσαλονίκη.

1941. Στις 3.20 το πρωί τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Απριλίου, από τα γερμανικά βομβαρδιστικά που διοικούσε ο σμήναρχος Χάγιο Χέρμαν χτυπήθηκε και ανατινάχτηκε το αγγλικό φορτηγό «ΚΛΑΝ ΦΡΑΪΖΕΡ» που περίμενε να ξεφορτώσει και που μετέφερε 250 τόνους ΤΝΤ. Η έκρηξη ήταν τρομαχτική και έγινε αισθητή όχι μόνο στην Αθήνα μα και σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Ως την Ελευσίνα , τα Μέγαρα, την Κηφισιά και την Εκάλη. Από τον βομβαρδισμό βυθίστηκαν 11 πλοία ενώ αλλά 60 έπαθαν ζημιές. Στην αντιαεροπορική άμυνα πήραν μέρος τους Βρετανικά αντιτορπιλικά «Αίας» και «Καλκούτα».
Στην μάχη των Οχυρών οι Γερμανοί παρέκαμψαν το Οχυρό Νυμφαίας και στις
7 Απριλίου και έφτασαν στην Κομοτηνή. Ήταν η πρώτη πόλη που καταλήφθηκε. Το Οχυρό «Κελκαγιά» (ή Σπανή Πέτρα) του οποίου διοικητής ήταν ο Λοχαγός Πεζικού Τηλέμαχος Ζακυνθινός αναγκάστηκε να παραδοθεί στις 11.30, εξαιτίας των αερίων που διοχέτευσαν οι Γερμανοί ενώ η φρουρά μαχόταν εντός των Στοών. Η Φρουρά της «Σπανής Πέτρας» είχε 18 νεκρούς. Ο Μπακόπουλος όμως είχε διατάξει ήδη σύμπτυξη, και η φρουρά είχε εγκαταλειφτεί μόνη της από το πυροβολικό. Στις 16.00 παραδόθηκε το Οχυρό «Ιστίμπεη» στο ύψωμα της «Κερκίνης», που μαχόταν και αυτό στις Στοές. Από τους Γερμανούς που διείσδυσαν υπήρχαν 100 νεκροί και τραυματίες, Οι απώλειες της φρουράς του Οχυρού «Ιστίμπεη» ανήλθαν σε 25 νεκρούς και 70 τραυματίες. Οι αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν εντός της Βουλγαρίας στο Πετρίτσι και απελευθερώθηκαν με τη συνθηκολόγηση του Μπακόπουλου στις 9 Απριλίου. Το βράδυ της 7ης Απριλίου, η γερμανική 2η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, κάνοντας «παρέλαση», πέρασε «αντουφέκιστη» την κοιλάδα του «Στρούμνιτσα» και κατέλαβε τη Νέα Δοϊράνη και Γευγελή. Στις 23.30 αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει το Οχυρό «Νυμφαία». Η φρουρά του Οχυρού Αρπαλούκι με διοικητή τον Ταγματάρχη Πεζικού Δημήτριο Καραθάνο απεχώρησε συντεταγμένα τη νύχτα της 7ης Απριλίου κάνοντας έξοδο, αλλά αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς στις γέφυρες του Στρυμόνα.
Η Κυβέρνηση του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας εξέδωσε διακήρυξη για την έναρξη του πολέμου με τη Γερμανία και την Ιταλία, και έδωσε εντολή της γενικής επιστράτευσης.

1943. Ορκίστηκε στην κατεχόμενη Αθήνα η κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη.
Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης ήταν και προσωρινά Υπουργός Γεωργίας, Επισιτισμού και Εθνικής Αμύνης. Συμμετείχαν: Κ. Πουρνάρας, Δικαιοσύνης και προσωρινά Εθνικής Οικονομίας.Αναστάσιος Ταβουλάρης, Εσωτερικών Νικόλαος Λούβαρις, Θρησκευμάτων. Έκτωρ Τσιρονίκος, Οικονομικών Αγησίλαος Γέροντας, Συγκοινωνίας,Ιωάννης Γρηγοράκης, Εργασίας Βασίλειος Καραπάνος, Εθνικής Προνοίας. Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, συναρτήθηκαν ο Χίτλερ με τον Μπενίτο Μουσολίνι.

1944. Η σφαγή των χωροφυλάκων από τους κομμουνιστές στο Γραμματικό. Την νύχτα της 7ης Απριλίου 1944 , μόλις τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα 45-50 ανδρών του ΕΛΑΣ επιτέθηκε κατά του Σταθμού Χωροφυλακής Μαραθώνος, και συνέλαβαν τους 12 χωροφύλακες και τον διοικητή τους.
Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο σταθμό και μετέφεραν τους αιχμαλώτους σε μια καλύβα στο Γραμματικό. Κατά την ανατολή του ηλίου οι αντάρτες αφού αφαίρεσαν τα χρήματα και τα τιμαλφή των αιχμαλώτων, συγκρότησαν συμβούλιο στο πίσω μέρος της καλύβας προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη των ανδρών της Χωροφυλακής. Μετά το πέρας της συσκέψεως, μπήκε στην καλύβα
ο «καπετάν Αράπης» και πήρε τους Χωροφύλακες Ζούμπερη Παύλο και Μπρίνια Ιωάννη, τους οποίους οδήγησε σε θαμνώδη περιοχή, πενήντα μέτρα βορείως της καλύβας. Μετά από λίγο επέστρεψε και πήρε τους Χωροφύλακες Βαλαή Βασίλειο, Βουτσαδάκη Κωνσταντίνο και Μέντζο Κωνσταντίνο. Καθώς έβγαινε από την καλύβα μαζί με τους ως άνω τρεις Χωροφύλακες, πήρε και τον Χωροφύλακα Καμπιώτη Ευάγγελο, ο οποίος επέστρεφε στην καλύβα από την σωματική του ανάγκη. Τους τέσσερις αυτούς Χωροφύλακες τους οδήγησε στο ίδιο σημείο, όπου είχαν οδηγήσει και οι δυο πρώτοι. Οι έξι Χωροφύλακες εκτελέσθηκαν αγρίως από τον «καπετάν Αράπη» και τους συντρόφους του,με πλήγματα από μαχαίρι στην καρδιά και την καρωτίδα.




1946. Στο χωρίο Ριζοβούνιον Φιλιππιάδος οι Χωροφύλακες του Μεταβατικού αποσπάσματος που συνέλαβαν τον Πρόεδρον του Αγροτικού Κόμματος προς υπέστησαν έπίθεσιν διά λίθων και ξύλων έκ μέρους συγκεντρωθέντων εκατόν περίπου κατοίκων, ανδρών και γυναικών άνηκόντων εις τήν άριστεράν παράταξιν. Ταυτοχρόνως άτομα της άριστεράς παρατάξεως διά κωδονοκρουσιών έθεσαν εις κίνησιν άπαντας τους κατοίκους της τε άριστεράς και δεξιάς παρατάξεως. Επήλθε σύρραξις μεταξύ των άριστερών κατοίκων και τών άνδοών του άποσπάσματος με άποτέλεσμα τον έλαφρόν τραυματισμόν τριών άτόμων της άριστεράς παρατάξεως.


Άνδρες του Σταθμού Χωροφυλακής Βαρυκου Φλωρίνης, εις άγροτικήν θέσιν «Αμπέλια», συνεπλάκήσαν μετά δεκαμελους ενόπλου συμμορίας Όχρανιτών,

οι οποίοι μπόρεσαν νά διαφύγουν εντός της δασώδους περιοχής. Ούτοι εγκατέλειψαν εις τον τόπον της συμπλοκής εν όπλον, διακόσια φυσίγγια, και δύο ταινίας αύτομάτου ΣΤΕΝ πλήρεις .


1948 . Ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε. ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Περί ώραν 22.30 οι Κ/Σ έβαλον κατά τής πόλεως Κομοτινής δια δύο πυροβόλων, ρηφθέντων 25 περίπου βλημάτων. Ταυτοχρόνως έπετέθησαν κατά τής πόλεως διά δυνάμεως δύο Ταγμάτων καί βαρέων όπλων μέχρι τών πρωινών ωρών. Όμάδες συμμοριτών είσδύσασαι είς τήν πόλιν, έξουδετερώθησαν υπό τμημάτων Στρατοΰ, Χωροφυλακής καί Μ.Α Υ., τών οποίων συμμετείχε ο οικείος Νομάρχης. Άπώλειαι ήμετέρων ουδεμία. Έκ τοΰ αμάχου πληθυσμοΰ έτραυματίσθησαν δύο άνδρες, δύο παιδιά και μία γυνή. Επροξενήθησαν ζημίαι εις πέντε οικίας. Απώλειες συμμοριτών εξηκριβωμέναι εις νεκρός άνευρεθείς καί 4 συμμορίτες, τραυματίες συλληφθεντες μεταξύ τών όποιων τρεις, συμμορίτισσες. Παρεδόθησαν 4 συμμορίτες ένοπλοι.


1949. Απόσπασμα Χωροφυλακής Άνδριτσαίνης κατόπιν συμπλοκής έφόνευσε 3 Κ]Σ, μεταξύ τών οποίων αρχικομμουνιστοσυμμορίτην Ζουμπάν Δημήτριον.

1951. Στην Ελλάδα διενεργήθηκε η πρώτη μεταπολεμική γενική απογραφή πληθυσμού.
1953. Ο Σουηδός Νταγκ Χάμασκιλντ ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

1954. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, μίλησε για τη «θεωρία του ντόμινο». Στη Γαλλία, ο Ντε Γκώλ τάχθηκε κατα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άμυνας.

1961. Στο Βελιγράδι συνελήφθη ως αντιφρονών ο Μίλοβαν Τζίλας, πρώην στενότερος συνεργάτης του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

1963. Εγκρίθηκε νέο Γιουγκοσλαβική σύνταγμα, με το οποίο η Γιουγκοσλαβία εγινε Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, με πρόεδρο τον στρατάρχη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο. Στην Ελλάδα θεμελιώθηκε στο Δίστομο το εργοστάσιο αλουμίνας της γαλλικής Πεσινέ κόστους τότε τριών δισεκατομμυρίων δραχμών, που ήταν η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που είχε γίνει μέχρι τότε στην Ελλάδα.

1967. Σε αερομαχία των Ισραηλινών με τους Σύρους οι Ισραηλινοί κατέρριψαν 7 Συριακά Μιγκ-21

1968 . Ο Χρήστος Ιακώβου κατέρριψε το παγκόσμιο εφηβικό ρεκόρ στην κατηγορία των 75 κιλών άρσης βαρών στην κίνησης του αρασέ σηκώνοντας 140 κιλά.

1979. Στο Ιράν, εκτελέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Σάχη Αμίρ Αμπάς Χοβαϊντά.

1980 . Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά την κατάληψη την αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ιράν.

1983. Στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος ανθρώπινος σκελετός, ηλικίας 80.000 ετών.

1989. Το σοβιετικό υποβρύχιο «Κομσομόλετς» βυθίστηκς στη θάλασσα του Μπάρεντς παρασύροντας στο θάνατο το πλήρωμα.

1992. Μια ημέρα μετά, την αναγνώριση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, από την ΕΟΚ , οι Σέρβοι στη Μπάνια Λούκα, ανακήρυξαν στο Πάλε τη Σερβική Δημοκρατία .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Σλοβενίας και της Κροατίας. Στη Αθήνα πέθανε ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Αντώνης Τρίτσης, από βαρύ αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

1993. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τάχθηκε υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στα Ηνωμένα Έθνη, με την προσωρινή ονομασία της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Στην Ιταλία,αποφυλακίστηκε, ύστερα από 17 χρόνια, ο ιδρυτής της κομμουνιστικής τρομοκρατικής οργανώσεως «Ερυθρές Ταξιάρχιες», Ρενάτο Κούρτσιο.

1999. Κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο, έκλεισαν σύνορα από το σερβικό στρατό για να σταματήσει η έξοδος των αλβανοφώνων. Η ΑΕΚ έδωσε φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον σερβικό λαό.

Στις 01.20 βομβάρδισαν το κέντρο της Πρίστινα . Τρεις πύραυλοι χτύπησαν το κτίριο του Κεντρικού Ταχυδρομείου και τα γειτονικά κτίρια. Σκοτώθηκαν 10 άτομα, ενώ 12 υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Περίπου στις 2:45 στο Νόβι Σαντ, βομβάρδισαν τις εγκαταστάσεις της «Naftagas», και το διυλιστήριο πετρελαίου . Στο Σόμπορ περίπου στις 3:00 βομβάρδισαν τις εγκαταστάσεις της «Naftagas», και δυο χωριά στην πειοχή.


Περίπου στις 3:15 με 10 πυραύλους βομβάρδισαν το χωριό Γκρατσάνιτσα στο Κόσσοβο.


Στο Τσάτσακ βομβαρδίστηκε και πάλι το εργοστάσιο «Σλομπόντα».


Στη Νις περίπου στις 4:45 βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο «Γάστρεμπατς».


Χτυπήθηκε και το εργοστάσιο «Danubius» , τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων κοντά στο Φρούριο της Νις, ενώ ζημιές έπαθε και το Μουσείο.


Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ρούντολφ Σάρπινγκ δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο «Επιχείρηση Πέταλο» ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν η απόδειξη του σχεδίου του Μιλόσεβιτς για την εθνοκάθαρση στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι. Αυτό το έγγραφο κατασκευάστηκε από τη βουλγαρική κυβέρνηση και υποβλήθηκε στη γερμανική κυβέρνηση πριν από την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας.


Ουσιαστικά, το έγγραφο που η υπηρεσία πληροφοριών της Βουλγαρίας ονόμαζε «Επιχείρηση Πέταλο», ήταν προϊόν της «ανάλυσης των γεγονότων του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 1999 από τους αναλυτές πληροφοριών της Βουλγαρίας.


Το έγγραφο συντάχθηκε με βάση την έκθεση της αποστολής επαλήθευσης του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με την οποία Γιουγκοσλαβικές μονάδες το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, βρίσκονταν στα περίχωρα του Κοσσυφοπεδίου .


Οι Βούλγαροι αναλυτές και η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, BND ανέφεραν στην γερμανική κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρών επιχειρήσεων εναντίον του UCK ».


Την ίδια στιγμή, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εκτιμούσε ότι ο UCK θα δοκιμάσει τη μέθοδο του «hit and run» για να προκαλέσει τις σερβικές δυνάμεις σε σοβαρή ενέργεια που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή και την έναρξη κύματα των προσφύγων, που θα προκαλέσει αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.


Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις από τη γερμανική νοημοσύνη ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι το έγγραφο «Επιχείρηση Πέταλο» ήταν αυθεντικό, και ότι προέρχεται από τις εξαιρετικά αμφίβολες πηγές, ο Σάρπινγκ το παρουσίασε στο κοινό, προκειμένου να δυσφημίσει όλους τους αντιπάλους της στρατιωτικής επέμβασης κατά της Γιουγκοσλαβίας. Δεδομένου ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας μετά από δύο εβδομάδες δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός των αντιπάλων της επίθεσης στη Δυτική κοινή γνώμη, ο Σάρπινγκ παρουσίασε ένα έγγραφο με το οποίο προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συνέχιση της επίθεσης.

2004. Έκθεσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαπίστωσε εκτροχιασμό της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Στο Ιρακ, πάνω από 600 Ιρακινοί σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό ενός τζαμιού στη Φαλούτζα,.

2010. Χιλιάδες άνθρωποι στο Μπισκέκ της Κιργιζίας άρχισαν να διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος του Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ.

2014. Ανακηρύχθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ από τους ακτιβιστές οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο Ντόνετσκ.


2017.Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ότι από τις 03:42 έως τις 03.56 πμ ώρα Μόσχας, της 7ης Απριλίου εξαπολύθηκε μαζική πυραυλική επίθεση από 59 πυραύλους Τόμαχώκ από δύο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ , που βρίσκονταν στη Μεσόγειο , κοντά στο νησί της Κρήτης, με στόχο το αεροδρόμιο Ash Sha'irat της Συρίας στην επαρχία Χομς. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τους ρωσικούς σταθμούς μόνο 23 από τους πυραύλους έφθασαν στο συριακό έδαφος. Δεν είναι σαφές, που πήγαν τα άλλα 36 βλήματα». Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης τα ξεφτίλισε τα Αμερικανάκια. Μόνο 23 από τους 59 πυραύλους που εξαπέλυσε το αμερικανικό ναυτικό προσέβαλλαν το αεροδρόμιο της Συρίας. Το απέγιναν οι άλλοι 36 δεν ήταν σαφές. Τους έφαγε η αντιαεροπορική άμυνα των Ρώσων

Δεν υπάρχουν σχόλια: