7/4/21

Σεβερνοματσεντόνιγια: Μέγα σκάνδαλο διαπλοκής της κυβέρνησης Ζάεφ με μεγαλέμπορους ναρκωτικών

 

Ο Πρόεδρος του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ, Χριστιάν Μίτσκοσκι, παρουσίασε έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται σαφώς ότι η αστυνομία της Σεβερνοματσεντόνιγια , εξέδωσε διαβατήρια και δελτία ταυτότητας με ψευδή ονόματα μεγαλεμπόρους ναρκωτικών από το Μαυροβούνιο και την Τουρκία. Τα διαβατήρια είναι πρωτότυπα, και όχι πλαστά  και οι μαφιόζοι έβγαλαν φωτογραφίες στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια το Υπουργείο Εσωτερικών τους εξέδωσε διαβατήρια και ταυτότητες με την εικόνα τους και το όνομα κάποιου άλλου σαν να ήταν πραγματικοί πολίτες της Σεβερνοματσεντόνιγια.

Ο Μίτσκοσκι είπε ότι μια τέτοια διαδικασία είναι ανάλογη με αυτή που ακολουθούν οι αμερικανοί για τα άτομα που παρέχουν πληροφορίες για την τρομοκρατία και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν εποπτεύεται από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που διατάσσει την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων  για τους τέως τρομοκράτες.

«Τέτοια διαβατήρια δεν αγοράζονται με χρήματα κάτω από το τραπέζι  , αλλά δίνονται στο  πλαίσιο κάποιας  ανταπόδοσης», είπε ο κ. Μίτσκοσκι , που διερωτήθηκε , «τι είδους εξυπηρέτηση μπορεί να έκανε στην κυβέρνηση Ζάεφ ο Μαυροβούνιος Γιόβαν Βούκοτιτς του οποίου η δραστηριότητα είναι η διακίνηση ναρκωτικών και οι φόνοι και του έδωσαν διαβατήριο με το όνομα «Georgi Andonov».

Η κυβέρνηση αντέδρασε με τη σύλληψη 9  υπαλλήλων του Κλάδο για έκδοση προσωπικών εγγράφων, και το Υπουργείο Εσωτερικών κατήγγειλε ότι ο Χριστιάν Μίτσκοσκι, δημοσιεύοντας τα έγγραφα για την έκδοση διαβατηρίων της Σεβερνοματσεντόνιγια σε κορυφαίους μαφιόζους από τα Βαλκάνια, ήθελε να καταστρέψει την αστυνομική επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη για ένα χρόνο. Ο (αδιάφθορος) Υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι μίλησε για  215 «πλαστά διαβατήρια» που κατέληξαν σε μέλη εγκληματικών ομάδων, που ήταν καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα και τόνισε:  «Οι προσπάθειες του Μίτσκοσκι  και του VMRO-DPMNE να σαμποτάρουν μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση απέτυχαν. Όποιος πιστεύει ότι με εμπόδια και σαμποτάζ θα μας αποτρέψει από τον αγώνα καταπολέμησης τους εγκλήματος θα απογοητευτεί».

Το VMRO-DPMNE  απάντησε με φωτογραφία του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πακέρ «με συνεργάτες της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης».

Το VMRO-DPMNE  ρώτησε τον κ. Σπασόφκσι τι έκανε 30 μήνες από τον Οκτώβριο του 2018, όταν ενημερώθηκε από τη Σερβία για την σύλληψη του Γιόβαν Βούκοτιτς με διαβατήριο της Σεβερνοματσεντόνιγια  με το όνομα  «Georgi Andonov». Ο Βούκοτιτς επιβεβαίωσε προσωπικά στο δικαστηριο στο Βελιγράδι ότι έλαβε το διαβατήριό του από το Υπουργείο Εσωτερικών, και ότι «ολα τα μεγάλα Σερβικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν γι 'αυτό, και προφανώς  οι 50 συνεργάτες και σύμβουλοι δημοσίων σχέσεων στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών γνώριζαν την υπόθεση», αλλά, «το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση της δεν αντέδρασαν. Σήμερα, το Υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι έκαναν έρευνα για αυτό εδώ 12 μήνες, αν και ήξεραν την υπόθεση πριν από 30 μήνες. Τι έκαναν εν τω μεταξύ;», τους ρώτησε το VMRO-DPMNE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...