5/4/21

Το ΝΑΤΟ και το Κίεβο ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ντονμπάς

 Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR) Ντένις Πουσίλιν δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24 ότι στο εγγύς μέλλον θα εκδηλωθεί μια επίθεση πλήρους κλίμακας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). «Η Ουκρανία είναι έτοιμη γι' αυτό. Θα δούμε εάν θα δοθεί η διαταγή επίθεσης που θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την Ουκρανία, δήλωσε ο Πουσίλιν, και τόνισε ότι έχουν προωθηθεί στη γραμμή αντιπαράθεσης περισσότερα από 600 τεθωρακισμένα. Νωρίτερα, η Λαϊκή Αστυνομία της DNR ανακοίνωσε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα περίχωρα του Ντονέτσκ, σκοτώθηκε ένα παιδάκι 5 ετών και ένας κάτοικος της περιοχής τραυματίστηκε. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή πολυκατοικίας στην πόλη Αλεξανδρόβσκαγια.

Ο βουλευτής από την Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης Ίλια Κίβα προέβλεψε την έναρξη ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας στο Ντονμπάς, και αποκάλεσε την πολιτική του Προέδρου της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ως σφετερισμό της εξουσίας. «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην έναρξη ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας στο Ντονμπάς, ο οποίος θα καλύψει ολόκληρη την Ουκρανία, και συνεπώς θα έχουμε χιλιάδες νέους θανάτους των συμπολιτών μας. Και όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο για τις αρχές», δήλωσε ο Κίβα. Κατά τη γνώμη του, όλα αυτά είναι απαραίτητα για να «νομιμοποιήσουν οι αρχές την δικτατορία που έχουν επιβάλει». «Η έναρξη του πολέμου αποτελεί ευκαιρία ανά πάσα για θέσπιση στρατιωτικού νόμου σε ολόκληρη την Ουκρανία, και αντιμετώπιση της δυσαρέσκειας του πληθυσμού με τη δύναμη των όπλων και με το φόβο για τη ζωή τους», πρόσθεσε ο Κίβα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μένιος Φουρθκιώτης - Καταγγελία Γιάνι Βρούτση: «Ήρθε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε»

Μιλώντας στο Documento δσε, ο πρώην υπουργός υγρασίας και νυν κοιναιδοβουλευτικός εκπρόσωπος κατήγγειλε πως όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και ηγεσία.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», δήλωσε στο Documento ο Γιάννη Βρούτσης.

«Ήρθε σε μένα με μπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Ζητούσε να πληρωθεί το μήνα που έχασε» ανέφερε ο τότε υπουργός, προσθέτοντας πως ο Φουρθκιώτης τον απειλούσε πως θα τον «τελειώσει». «Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή».

Σημειώνεται πως λίγες μέρες μετά, ο Γιάννη Βρούτσης αποπέμφθηκε από το υπουργείο

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...