30/8/22

ΝΕΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΩΝ ΟΥΚΟΝΑΤΟΪΚΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΕΧΑΣΑΝ ΜΟΝΟ 1200


 

Κατά την δεύτερη ημέρα  της μεγάλης αντεπίθεσης των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών σεκάδες ουκρανικά άρματα μάχης και εκατοντάδες στρατιώτες καταστράφηκαν. Ο  εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασενκοφ ανακοίνωσε ότι   η επίθεση προς τη Χερσώνα απέτυχε. «Οι  ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ημέρας κατέστρεψαν 48 άρματα μάχης, 46 ΤΟΜΠ, 37 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα , 8 pickups με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος και περισσότερους από 1200 Ουκρανούς στρατιώτες», είπε.

Σύμφωνα με το  ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στην επίθεση συμετείχαν μονάδες  της 128ης ανεξάρτητης  ταξιαρχίας αλπινιστών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που μεταφέρθηκαν από τη Δυτική Ουκρανία. Πέντε από αυτούς κατάφεραν να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν.

Οι σημερινές απώλειες είναι ανεξάρτητές από τις χθεσινές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η ουκρανική διοίκηση θέλει να αφανίσει την κρατική υπόσταση της χώρας Ουκρανίας, οι πατριώτες δεν το αντιλαμβάνονται και θεωρούν ότι πολεμούν μέχρι τελευταίας ρανίδος για τον γοβάτο κοκάκια, είναι το ίδιο με τους ντόπιους πατριώτες που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν τον Τούρκο οποιαδήποτε στιγμή αλλά δεν τους πειράζει ο στρατός εποίκων των 8.000.000 που είναι στην Ελλάδα, δεν τους πειράζει ο Μητσοτάκης, τι να κάνει και ο καϋμένος ο Μητσοτάκης, εμείς μαγειρέύαμε με ξύλα στην αυλή, ξέχασε η κωλόγρια ότι τα διαμερίσματα δεν έχουν ούτε αυλές ούτε ξύλα.....