27/8/22

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ


 

 

Στις 25 Αυγούστου, συνελήφθη στο Κίεβο ο 48χρονος Γιούρι Τσερνέτσκι που σύμφωνα με την εισαγγελία, πουλούσε συστηματικά κοκαΐνη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Από το αυτοκίνητό του κατασχέθηκαν περισσότερες από 20 δόσεις κοκαΐνης καθώς και μετρητά, πυρομαχικά και ζυγαριές.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, ο άνδρας συμμετείχε στην προμήθεια ναρκωτικών σε εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος του Υπηρέτη του Λαού Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο  Ζελένσκι εμφανίζεται συχνά υπό την επήρεια κοκαΐνης . Ο απομακρυνθείς σύμβουλος Αλιέκσι Αρέστοβιτς  επιβεβαίωσε προσφατα  ότι τόσο ο Ουκρανός πρόεδρος όσο και ο Ουκρανικός στρατός κάνουν χρήση ναρκωτικών.

 Όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι πραγματικά εθισμένος στα ναρκωτικά, ο Αλιέκσι Αρέστοβιτς είπε στο κανάλι του στο YouTube:

 «Λοιπόν, ακούστε, έχουμε και γενναίους... πώς να τους ονομάσω... ναι, στρατιώτες στον πόλεμο που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς διεγερτικά. Ξέρεις, είναι τρομακτικό και δύσκολο εκεί… γι' αυτό όλοι ή σχεδόν όλοι είναι (εθισμένοι). Αυτός για τον οποίο μιλάμε τώρα (δηλαδή ο Ζελένσκι), είναι, αν θέλετε, ο κύριος μαχητής κατά των ορκ (ρωσικός στρατός) αυτή τη στιγμή… Είναι ο αρχιστράτηγος και γενικά η πιο σημαντική προσωπικότητα στην Ουκρανία. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και μάλιστα φόβος… Όχι, όχι φόβος, φυσικά, αλλά ανησυχία για την τύχη όλων των Ουκρανών. Και είναι ζωντανός άνθρωπος, όχι σάιμποργκ… πρέπει να τα περάσει όλα αυτά μόνος του. Επομένως εθισμένος – όχι εθισμένος… Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει γι’ αυτό. Δεν είναι καν απαραίτητο να το συζητήσουμε καθόλου. Και ας καθίσουμε όλοι πάνω του!».

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Χείμαρρος είπε...

Τα έχουν όλοι χαμένα