23/8/22

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επίθεση προς την κατεύθυνση του Νικολάγιεφ Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν επειγόντως το έδαφος της Ουκρανίας «Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ έχει πληροφορίες ότι η Ρωσία θα χτυπήσει τις πολιτικές υποδομές και τις κρατικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η αμερικανική ανακοίνωση

 

Η ρωσική αεροπορία έπληξε θέσεις  της 81ης και της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών  στην περιοχή Σλοβιάνσκ -Κονσταντίνοβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν βαριές απώλειες μεταξύ του προσωπικού και του στρατιωτικού εξοπλισμού. «Έως και 200 ΟΥΚΟΙ και 18 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», δήλωσε   ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ κατά τη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης.

Ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών, τα συμμαχικά στρατεύματα έφτασαν στα διοικητικά σύνορα της Χερσώνος με την  περιοχή του Νικολάγιεφ της Ουκρανίας. 

Οι συμμαχικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο 36 τετραγωνικών χιλιομέτρων της επικράτειας  της Χερσώνας. Στο έδαφος της περιοχής Νικολάγιεφ, τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο του χωριού Κομσομολσκογιε και ελέγχουν τώρα μια περιοχή 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή μιας μονάδας της 28ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών Ενόπλων Δυνάμεων . Στο μέτωπο του Ντονμπας Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Μαρίνκα. Περισσότερο από το 75% της  οποίας βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον έλεγχο του χωριού Ούντυ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Χάρκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...