14/8/22

Η Μαύρη 14η Αυγούστου. Οι δίδυμες προδοσίες στη Μικρά Ασία το 1922 και τη Κύπρο το 1974. Πράκτορες και προδότες παντού και Πάντα. Από τον Εφιάλτη στον Εφιαλτένσκι.

 

Ο Εφιάλτης εμφανίστηκε στο στρατόπεδο των Περσών στις Θερμοπύλες στις 7 Αυγούστου του 480 π.Χ. 


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922 ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 

 Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Τα χαράματα της 13ης/26ης Αυγούστου 1922 ,ο Κεμάλ καθοδηγούμενος από το Λονδίνο έκανε την τελική του επίθεση εναντίον των Ελληνικών Δυνάμεων, στο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ, που το υπεράσπιζαν 5 ελληνικές μεραρχίες που τις διοικούσε ο κληρονομικός πράκτορας των Άγγλων Νικόλαος Τρικούπης. Από το σκυλόσογο των Τρικούπηδων, από το Μεσολόγγι. 

 Ο Τρικούπης «αιφνιδιάστηκε», όπως και ο Φον Πάουλους στο Στάλινγκραντ, και άφησε να τον περικυκλώσουν . 

 Το μεσημέρι της 14ης/27ης Αυγούστου ο διοικητής του Α’ ΣΣ υποστράτηγος Τρικούπης εξέδωσε τη διαταγή άμεσης απαγκίστρωσης. 
 Η εκκένωση του Αφιόν, ήταν μια κόλαση, αφού έγινε υπό καθεστώς απόλυτου πανικού. Μεσα στον πανικό ο Τρικούπης έχασε και τον ασύρματο του, με αποτέλεσμα ο αρχιστράτηγος στην Σμύρνη να μην γνωρίζει τη γίνεται και επομένως η Αθήνα που μάθαινε τα νέα του Μετώπου από την Σμύρνη να μην ξέει απολύτως τίποτα.
Ο Χαντζανέστης έστειλε τα αναγνωριστικά αεροπλάνα να του πουν  που βρίσκεται ο Στρατός.
Πλήρες Χάος   
Τρείς ημέρες μετά , στις 17/30 Αυγούστου, το συνονθύλευμα που διοικούσε ο Τρικούπης οδηγήθηκε στην Σφαγή  του Αλή Βεράν. Στις 20 Αυγούστου ο περιπλανώμενος τρικούπης μαζί με τον Διγενή Παραδόθηκαν. 

Στις 24 Αυγούστου/6 Σεπτεμβρίου αναχώρησε και το τελευταίο ελληνικό στρατιωτικό τμήμα από τη Σμύρνη. Η Εκκένωση της Μικράς Ασίας που ειχαν αποφασίσει τον Μαρτιο οι Συμμαχοι είχε ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.
    Στις 7 το βράδυ της 26ης Αυγούστου/8ης Σεπτεμβρίου 1922, ο Αρμοστής και Άγγλος πράκτορας, Αριστείδης Στεργιάδης, επιβιβάστηκε στη Σμύρνη στο αγγλικό θωρηκτό «Iron Duke», («Σιδερένιος Δούκας») που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή του είχε λήξη με επιτυχία.
 Πέντε ημέρες μετά την 1η/14η Σεπτεμβρίου μπήκαν οι Τσέτες στην Σμύρνη. 
 Το 1927, ο προδότης Τρικούπης , με την κυβέρνηση του άλλου κληρονομικού ρουφιάνου των Άγγλων, του Αλέξανδρου Ζαΐμη, και με υπουργό Στρατιωτικών τον Αλέξανδρο Μαζαράκη, ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και προάχθηκε σε αντιστράτηγο. 
 Κατά το διάστημα 1928-1930 διετέλεσε και Νομάρχης Αττικοβοιωτίας. 
 Ο ψυχοπαθής Χατζηανέστης εκτελέστηκε.
 Ο προδότης Τρικούπης αντίθετα πήρε προαγωγή. Τιμήθηκε με πολλά ελληνικά ανώτατα παράσημα. Σύζυγός του ήταν η Ελένη, το γένος Κορδέλλα. 

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 Στις 3.30 το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974 ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Κάλαχαν ανακοίνωσε τη διακοπή  των διαπραγματευσεων της Γενεύης . 
 Περίπου μια ώρα μετά, η τουρκική αεροπορία βομβάρδιζε τη Λευκωσία και την Αμμόχωστο . 
Ο «Αττίλας 2» είχε ξεκινήσει.

 Ο Καραμανλής και οι πράκτορες Νατοϊκοί αξιωματικοί του, παρακολουθούσαν άπραγοι τον τουρκικό αποβατικό στολίσκο να μεταφέρει μέρα -παράμερα ενισχύσεις στο τουρκικό προγεφύρωμα από τις 20 Ιουλίου, και για 25 ημέρες. 

 Το Πολεμικό Συμβούλιο, που συγκάλεσε ο Καραμανλής στις 14 Αυγούστου , «διαπίστωσε» την αδυναμία της Ελλάδας να συνδράμει την Κύπρο και έτσι οι ελληνικές αντιδράσεις περιορίστηκαν στο…..διπλωματικό τομέα. 

 Στις 9 το βράδυ ο Εθνάρχης σε διάγγελμα από την ΕΡΤ δήλωσε ότι «Η Κύπρος είναι μακρυά», για τα ελληνικά υποβρύχια , και τα Φάντομ. 

 Η συμπεφωνημένη προδοσία της Κύπρου δεν συνετελέστηκε στις 14 Αυγούστου 1974. 

Η προδοσία άρχισε με την απόφαση του ΠΡΑΚΤΟΡΑ Μακάριου να διώξει τους Έλληνες Αξιωματικούς. Συνεχίστηκε με το πραξικόπημα και την Εισβολή, και με τη συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης.

ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΡΑΒΙΝΟ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1973.11 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...