15/8/22

Η 15η Αυγούστου στην Ιστορία

Η 15η Αυγούστου είναι η 227η ημέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου. Απέμειναν 138 ημέρες ως την 31η Δεκεμβρίου. 

423 . Ο Φλάβιος Ονώριος, ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας της Δύσης, πέθανε στην Ραβέννα σε ηλικία 38 ετών, λόγω ενός οιδήματος, χωρίς να διορίσει διάδοχο του θρόνου.

636. Στη Συρία , άρχισε τα ξημερώματα η μάχη του ποταμού Ιερομύακα (Γιαρμούκ).. Η σύγκρουση κράτησε μέχρι το σούρουπο, Οι δυνάμεις των Βυζαντινών αριθμούσαν μαζί με τους συμμάχους περίπου 40.000 άνδρες με αρχιστράτηγο τους, τον βασιλιά της Αρμενίας, Βαχάν. Οι Άραβες, με διοικητή τον Χαλίντ ιμπν Ουαλίντ, αριθμούσαν περί τις 46.000 άντρες. Η μάχη διήρκεσε έξι ολόκληρες ημέρες.

718.  Λύση της Δεύτερης Πολιορκίας της Κωνσταντινουπόλεως από τους Άραβες. Ο στρατός του Λέοντα του  Ίσαυρου, με την  βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, επιτέθηκε στους πολιορκητές Άραβες και έλυσε την  πολιορκία
Το Βυζαντινό ναυτικό με υγρό πυρ κατέκαυσε τα αραβικά πλοία. Κατά των Αράβων, επιτέθηκαν και οι Βούλγαροι  που συμμάχησαν με τον Λέοντα. 


778. Η οπισθοφυλακή του Στρατού του Καρλομάγνου που επέστρεφε από τον πόλεμο μα τους Άραβες 
στην Ανδαλουσία κατεσφάγη στα «Δερβενάκια της Ναβάρας» το Πέρασμα Ρονσεβώ . 
Στη μάχη σκοτώθηκε και ο Ρολάνδος της Βρετάνης 
για τον οποίο γράφηκε το πρώτο φραγκικό μεσαιωνικό «έπος» , το Άσμα του Ρολάνδου.

797. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΣΤ’ τυφλώθηκε με εντολή της μητέρας του Ειρήνης της Αθηναίας στην αίθουσα της Πορφύρας, όπου γεννήθηκε. Η Ειρήνη Σαρανταπήχαινα, η Αθηναία, αφού εκθρόνισε το γιο της Κωνσταντίνο ΣΤ  στέφτηκε τελικά Βυζαντινή αυτοκράτειρα.

927. Οι Σαρακηνοί κατέλαβαν και κατέστρεψαν  τον Τάραντα, και πώλησαν ως σκλάβους όλους τους επιζώντες.  

1002. Οι Βούλγαροι υπό τον  Σαμουήλ κατέλαβαν  και λεηλάτησαν  την Αδριανούπολη,  σφάζοντας  χιλιάδες από τους κατοίκους της.  
   

1057.Ο βασιλιάς Μάκβεθ της Σκωτίας τραυματίστηκε βαριά στην μάχη του Λουμφάναν, και πέθανε μερικές μέρες αργότερα στην Σκον.Τον διαδέχθηκε στον θρόνο ο θετός του γιος Λούλαχ της Σκωτίας.

1097. Οι Σταυροφόροι της Πρώτης Σταυροφορίας έφτασαν  στην Νίκαια, όπου στρατοπέδευσαν  για μια εβδομάδα πριν από την επανέναρξη της πορείας  προς τους Αγίους Τόπους.


1118. Εξέπνευσε ο ασθενών Αλέξιος Α΄ Κομνηνός στο μοναστήρι των Μαγγάνων. Ήταν 62 ετών. Ο Ιωάννης Κομνηνός λίγες ώρες πριν πεθάνει ο Αλέξιος πήγε κρυφά μυστικά, στο μοναστήρι των Μαγγάνων, και πήρε το αυτοκρατορικό δαχτυλίδι από το χέρι του.     Ο Αλέξιος Α΄ Κομνηνός ετάφη στη Μονή Παμμακάριστου στην Κωνσταντινούπολη.

1235. Ο Φρειδερίκος Β συγκάλεσε  το Ράιχσταγκ του  Μάιντς που επικύρωσε την  καθαίρεση του  πρωτότοκου γιου του Ερρίκου, από συμβασιλέα , και ο δευτερότοκος Κορράδος έγινε ΄ δούκας της Σουαβίας και εκλέχθηκε ως Κορράδος Δ΄ ως συμβασιλιάς της Γερμανίας. 

1248 .Τέθηκε ο  θεμέλιος λίθος του καθεδρικού ναού της Κολωνίας.
  


1261.  Ο Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος εισήλθε πανηγυρικά με την ευλογία της Υπερμάχου Στρατηγού στην απελευθερωμένη από τους Φράγκους Κωνσταντινούπολη και στέφθηκε  αυτοκράτορας στην Αγία Σοφία.


1271. Ο Φίλιππος ο Γ΄ ο Τολμηρός , στέφθηκε βασιλιάς της Γαλλίας στο Καθεδρικό Ναό της Ρεμς και για πρώτη φορά τέθηκε στο κεφάλι του, το ξίφος του Καρλομάγνου.

1309.Οι Ιππότες της Μάλτας, μετά από δύο χρόνια πολιορκίας, κατέκτησαν το νησί της Ρόδου.   


1327. Στη Ρωσία, ανήμερα της Παναγίας, ξέσπασε αυθόρμητα η εξέγερση των κατοίκων του Τβερ κατά των Τατάρων, της Χρυσής Ορδής. Ο εξάδελφος του Ουζμπέγκ χαν, Μπασκάκι Σεβκάλ, που είχε εγκατασταθεί στην πόλη, οι στρατιώτες του και οι Μογγόλοι έμποροι σκοτώθηκαν. Ο υποτελής των Τατάρων Αλεξάντρ Μιχαήλοβιτς του Τβερ δραπέτευσε στο Πσκοβ.

1328 .Οι Γκονζάγκα  ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη της Μάντοβα.


 1461. Πτώση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας.  Μετά από ένα μήνα πολιορκίας , τελευταίος αυτοκράτορας της Τραπεζούντας, ο άγιος Δαβίδ  Κομνηνόςμ συνθηκολόγησε με τον Μωάμεθ Β' Πορθητή ,  και παρελήφθη ως όμηρος από τους Τούρκους που τον κράτησαν μέχρι το 1463 που αποκεφαλίστηκε, στην Αδριανούπολη.    

1534. Ιδρύθηκε στο Παρίσι από τον Ιγνάτιο Λογιόλα η θρησκευτική Εταιρεία του Ιησού και το κοινόβιο της.    


1539. Ο βασιλιάς της Γαλλίας Φραγκίσκος Α΄, ο «Πατέρας και Αναστηλωτής των γραμμάτων» που ήταν σύγχρονος του αυτοκράτορα Καρόλου Ε΄ και του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου Η΄  υπέγραψε στο κάστρο του Βιγιέρ-Κοτερέτ το διάταγμα που όριζε σαν επίσημη γλώσσα του Γαλλικού κράτους την γαλλική αντί της Λατινικής και οριζε ταυτόχρονα την καταγραφή από τους ιερείς των βαπτίσεων, των γάμων, των θανάτων, και των πατροτήτων.
Ήταν η πρώτη Ληξιαρχική Καταγραφή πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή ιστορία.


1571. Οι ντόπιοι και οι Ενετοί απέκρουσαν την επίθεση του  Οθωμανικού στόλου για κατάληψη της νήσου Κόρσουλα στις Δαλματικές ακτές. Στις 15 Αυγούστου ξαφνική καταιγίδα ανάγκασε τα τουρκικά πλοία   να φύγουν.

1595. Ο Οθωμανικός στρατός κατέλαβε το Βουκουρέστι. Οι εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά.


1684. Ο Λουδοβίκος ο ΙΔ , ο Λεοπόλδος Α΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο Κάρολος Β της Ισπανίας υπέγραψαν στο μοναστήρι των Δομινικανών  στο Ρέγκενσμπουργκ, την εκεχειρία με την οποία έληξε ο πόλεμος τους 1683-1684.

1760.Ο  Φρειδερίκος της Πρωσίας, κατά τον τρίτο πόλεμο για τη Σιλεσία νίκησε τον στρατό των Αυστριακών , που είχαν 3000 νεκρούς, ενώ 4800 πιάστηκαν αιχμάλωτοι,  στη μάχη της Λένικα στην Πολωνία .
1717. Η Ρωσία, η Γαλλία και η Πρωσία υπέγραψαν  τη Συνθήκη του Άμστερνταμ.


1723.
 Εγκαίνια των Ανακτόρων του Πέτερχοφ , της θερινής κατοικίας των Ρώσων αυτοκρατόρων.

1792. Στη Γαλλική Επανάσταση ο Ροβεσπιέρος πρότεινε την ίδρυση Λαικού Δικαστηρίου και οι αποφάσεις καθώς και όλες οι επίσημες πράξεις να εκδίδονται  εν ονόματι  του Λαού και να εξαφανιστεί  το όνομα του βασιλιά. 


1799. Η Μάχη του Νόβι. Κατά τον πόλεμο του Β Συνασπισμού, ο Στρατάρχης Αλέξανδρος Σουβαρόφ και ο Μιχαήλ φον Μελάς, επικεφαλής 50.000 Ρώσων και Αυστριακών επιτέθηκαν στους Γάλλους Δημοκρατικούς στην Λιγγουρία 36 μίλια βόρεια της Γένοβας. Μετά από μια πολύωρη και αιματηρή μάχη, οι Αυστρο-Ρώσοι διέσπασαν τις γαλλικές γραμμές και οι Γάλλοι υποχώρησαν άτακτα. Οι Γάλλοι είχαν 11500 νεκρούς και οι Αυστρο-Ρώσοι 8000. οδήγησε τους εχθρούς τους σε άτακτη υποχώρηση. Ο Γάλλος στρατηγός Μπαρτελεμί Κατρίν Ζουμπέρ, έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ο Εμμανουέλ, μαρκήσιος του Γκρουσύ, που ήταν Μέραρχος παραδόθηκε. 

1801. Ο Ναπολέων Α΄ της Γαλλίας υπέγραψε το κονκορδάτο με την καθολική εκκλησία, στο  οποίο τονιζόταν  ότι «η καθολική, αποστολική και ρωμαϊκή θρησκεία είναι η θρησκεία της πλειονότητας των Γάλλων». Η συμφωνία παρέμεινε σε ισχύ μέχρι το 1905.

 1858. Θεμελιώθηκε  το Βουλευτήριο, (η Παλαιά Βουλή), που χτίστηκε  με σχέδιο του αρχιτέκτονα Φρανσουά Μπουλανζέ.
Ο Βασιλιάς Όθων   με το βασιλικό διάταγμα «περί συστάσεως των Ολυμπίων», θέσπισε γενικούς αθλητικούς διαγωνισμούς κάθε 4 χρόνια με την επωνυμία «Ολύμπια» , στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων που θα γίνονταν στο Ζάππειο. Τον θεσμό αυτό τον χρηματοδοτούσε ο Ευάγγελος Ζάππας.  
1904. Το Ανταρτικό σώμα υπό τον Μακεδόνα οπλαρχηγό Παντελή Κόκκινο
εισήλθε στην Δυτική Μακεδονία για να δράσει κατά των βουλγάρων στην περιοχή Βογατσικού.
1909. Το Κίνημα  του «Στρατιωτικού Συνδέσμου», στο Γουδί. Δημοσιεύθηκε στις αθηναϊκές εφημερίδες η διακήρυξη του «Στρατιωτικού Συνδέσμου», 


1910. Το Μαυροβούνιο ανακηρύχθηκε βασίλειο και ο Κνιάζ Νίκολα ανακηρύχθηκε ως βασιλιάς, με το όνομα Νίκολα Ι Πέτροβιτς. Εκπρόσωποι 50 χωρών παρευρέθηκαν στην τελετή διακήρυξης του Βασιλείου του Μαυροβουνίου, που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. 

1914. Εκδηλώθηκε η Αυστροουγγρική επίθεση κατά των Σέρβων .Άρχισε η εννεαήμερη μάχη του όρους Σερ,(100 χλμ από το Βελιγράδι ανάμεσα στο  στρατό του Βασιλείου της Σερβίας που νίκησε τον ισχυρό στρατό της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας. Στον τομέα του Σάμπατς και άρχισε η λεγόμενη μάχη του Γιάνταρ που κράτησε ως τις 20 Αυγούστου. και ολοκληρώθηκε με τη νίκη του σερβικού στρατού.  
1916. Η Γερμανία κήρυξε πόλεμο στη Ρουμανία. 

1918 . Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, μετά την εγκαθίδρυση της κυβέρνησης των Μπολσεβίκων αλλά συνέχισαν τις τραπεζκες επαφές. 

1922. Στην Μικρά Ασία οι τούρκοι εξαπέλυσαν την επίθεσή τους στο Αφιόν Καραχισάρ. (15/28 Αυγούστου). 

1935. Η σβάστικα  έγινε  η σημαία της ναζιστικής Γερμανίας.


1940. Ο τορπιλισμός της Ελλης στην Τήνο. 

1944 .Στις 15 Αυγούστου του 1944, το ΚΚΕ (και το ΕΑΜ) ειδοποίησαν  τηλεγραφικά τους Συμμάχους ότι αποδέχονται τη  συμμετοχή τους στη κυβέρνηση εθνικής ενότητας έστω και με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου. Στην Ήπειρο οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό Κεράσοβο Πωγωνίου και εκτέλεσαν
11 κατοίκους. Οι Σύμμαχοι αποβιβάστηκαν  στη Νότια Γαλλία, για την Επιχείρηση Άνβιλ.  

1945.  Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ανακοίνωσε την άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας.

1946 .Στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ  ο Ζντάνοφ κήρυξε τον πόλεμο κατά του «προσκυνήματος προς τη Δύση.»

 

1947.
 Διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ινδίας. Νομισματική μεταρρύθμιση στη Ρουμανία. Σε περιορισμένα ποσά, ανάλογα με το επάγγελμα των κατόχων, η αλλαγή των χρημάτων έγινε σε αναλογία 20.000 παλαιών λέι για 1 νέο.
1949 .Εκλογές στις ζώνες Αμερικανικής Αγγλικής και Γαλλικής κατοχής για την εκλογή Βουλής της Δυτικής Γερμανίας. Οι Χριστιανοδημοκράτες  αναδειχθηκαν ως το ισχυρότερο κόμμα.

1954 . Ο Αλφρέδο Στρέσνερ κατέλαβε την εξουσία στην Παραγουάη.

1956.Απελευθέρωση από άνδρες της ΕΟΚΑ, από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας του Αργύρη Καραδήμα, ενός εκ των συλληφθέντων και κρατουμένων μελών του πληρώματος του πλοιαρίου Άγ. Γεώργιος.

 1958.Ανακοίνωση του Μακμίλαν ότι από 1ης Οκτωβρίου θα εφαρμόσει το σχέδιό του για την Κύπρο. Ο Μακάριος το απέρριψε με επιστολή του προς τον κυβερνήτη Φουτ. 

 1960 .Η Δημοκρατία του Κονγκό (Μπραζαβίλ) κήρυξε  την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία. 

1965 . Πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη συνάντηση Τσαουσέσκου-Ζίβκοφ.
1971. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Νίξον ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του κανόνα του Χρυσού.

1974. Αττίλας ΙΙ: Συνεχίστηκε  για δεύτερη ημέρα η προέλαση τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Το εφεδρικό τάγμα 341, ενισχυμένο με 3 τανκς Τ-34 προσπαθούσε να αμυνθεί δυτικά της Αμμοχώστου. Οι άλλες δυνάμεις υποχώρησαν στην Λάρνακα και στην "γραμμή Τρόοδους". Στις 14:00 οι ελληνοκύπριοι του  341  είδανε τα τουρκικά τεθωρακισμένα να πλησιάζουν, και αντιλαμβανόμενοι πως ήταν απομονωμένοι  υποχώρησαν στις 17:00. Τα πρώτα τούρκικα τανκ μπήκανε στην Αμμόχωστο στις 17:30. Ενωθήκανε με τον Τουρκοκυπριακό Θύλακα, αλλά δεν προχωρήσανε στις Ελληνοκυπριακές περιοχές. Στον δυτικό τομέα, οι τουρκικές δυνάμεις επιτεθήκαν στις Ελληνοκυπριακές στις 14:30. Προχωρήσανε 6 χιλιόμετρα προς τα δυτικά, και το βράδυ της 15ης προς 16ης Αυγούστου, διετάχθηκε η υποχώρηση των ελληνοκυπριακών δυνάμεων στην "γραμμή Τρόοδους". Στον Κεντρικό Τομέα της Λευκωσίας δεν υπήρχαν ιδιαίτερες συμπλοκές. . Ο Καραμανλής μίλησε τηλεφωνικά με τον Κίσινγκερ. Ίδια ημέρα ανακοινώθηκε  η επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου για την επομένη. 

1975. Πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές. Ο πρωθυπουργός Σεΐχης Ραχμάν, μαζί με την οικογένειά του, σκοτώθηκαν.


1980. Η Ελλάδα επανήλθε  στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.  

1984. Έναρξη της κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα με επιθέσεις του ΡΚΚ 
1990. Φωτιά εκδηλώνεται στο Άγιον Όρος, η δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες.
1992. Υπογράφηκε εκεχειρία  μεταξύ της Γεωργίας και της Αμπχαζίας.  

1994. Ύστερα από τέσσερις μήνες έντονων ανακρίσεων, πιέσεων και εκβιασμών, άρχισε  στα Τίρανα η δίκη παρωδία των πέντε Βορειοηπειρωτών της «Ομόνοιας», (Κυριακού, Μπεζιάνη, Παπαχρήστου, Σύρμου, Μάρτου), για τα γεγονότα της Επισκοπής.Ο Ιλιαχ Ραμίρεζ Σάντσεζ, γνωστός ως Κάρλος ο Τσακάλι, μεταφέρθηκε στη Γαλλία. 

1995. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος συλλειτούργησαν  στην Ίμβρο.

2001. Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε  την άφιξη 3.500 στρατιωτών  του ΝΑΤΟ για να αφοπλίσουν τους  Αλβανούς.

2004. Ο αείμνηστος πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κέρδισε με το 58,25% το δημοψήφισμα για τη συνέχιση της προεδρικής του θητείας, έναντι του 41,74% υπέρ της αμερικανικής αντιπολίτευσης. Μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, υποστηρικτές του Τσάβες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Το «όχι», (υπέρ της παραμονής του προέδρου) έλαβε  4.991.483 ψήφους, έναντι 3.576.517 για το «ναι» της αντιπολίτευσης. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, στις κάλπες προσήλθε άνω του 80% των ψηφοφόρων.

2008. Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ανακοίνωσε  πως υπέγραψε συμφωνία εκεχειρίας για τερματισμό των εχθροπραξιών  στη Νότια Οσετία.
Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το γεωργιανό έδαφος

2010. Πραγματοποιήθηκε  στην Παναγία Σουμελά του Πόντου Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Βωθρολυμαίου

2011‎‎ Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ιγκόρ Λούκσιτς καταλήγει σε συμφωνία με τους αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στο Μαυροβούνιο, Αντρίγια Μάντιτς (NS), Σέρτζαν Μίλιτς (SNP) και Μπράνκο Ραντούλοβιτς (PZP) για να την ισοτιμία της Σερβικής γλώσσας .

2017. Στην Αλγερία, ο Αχμέντ Ουγιαχία έγινε πρωθυπουργός. 

2018. Στο Αφγανιστάν, επίθεση των Ταλιμπάν στο Γκάζνι αποκρούστηκε από τον στρατό.

2021.
Μεταπολίτευση στο Αφγανιστάν. Παραδόθηκε η Καμπούλ . «Ομαλά» η μετάβαση της εξουσίας στους Ταλιμπάν. Χάος στις τράπεζες και στα αεροδρόμια της Καμπούλ.  Το Δελτιο των 11 ζήτησε η
 εισαγγελία  να διερευνήσει τη ραγδαία αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα κατά 8,67% στο διάστημα από τις 22 Φεβρουαρίου ως τις 4 Ιουλίου 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς το Δ.Σ του Οργανισμού (ΕΔΟΕΑΠ)

Κυρίες Κύριοι,

Είναι γνωστό το ιστορικό μου.. Μάχομαι λυσσαλέα μια πενταετία τώρα έναν καρκίνο στο αίμα (πολλαπλούν μυέλωμα) χάρις στον επαγγελματικό αλτρουισμό, την επιστημονική επάρκεια και το ότι οι θεράποντες ιατροί έτυχε να είναι και αναγνώστες μου ή τηλεθεατές μου στα Μέσα τα οποία έχω απασχοληθεί.

Και τον διαχειρίζονται (πάρα τις αντιρρήσεις μου οι οποίες εδράζονται στο ότι αφ’ ενός έχω καταπονηθεί βιολογικά και αφ’ ετέρου οικονομικά και ψυχικά) με επιτυχία αδιαφορώντας παγερά για το βεβαρημένο ιστορικό μου.

(2009: εγχείριση εννέα ωρών ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. @2015: Έμφραγμα συνέπεια του οποίου είναι η ανεπαρκής λειτουργία της καρδιάς. 2017: επιθετικός καρκίνος στο αίμα. 2021: Και κορωναϊός ως επιστέγασμα όλων αυτών και φυσικά επί του ΧΑΠ (χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια). Που σημαίνει πως επιβιώνω με οξυγόνο. )

Κρατήστε για λίγο την ανάσα σας. Δεν πρόκειται για διαμαρτυρία ή καταγγελία κατά του ασφαλιστικού μου φορέα..

Θεωρητικά είναι η ανταπόδοση των 38 ετών αδιάλειπτης εργασίας (ούτε μία ώρα διακοπή) δίχως ποτέ να δεχτώ από κανέναν εργοδότη ούτε ένα ευρώ ή δραχμή μαύρα αν και μου προτάθηκε κατ' επανάληψη. Περί ενημερώσεως πρόκειται.

Προ μηνός κατά τη διάρκεια μιας από τις αλλεπάλληλες ημερήσιες χημειοθεραπείες μου στου Γεννηματά, μια κυρία εμφανίστηκε παραπλεύρως μου φέρουσα στον ώμο της μια υπερσύγχρονη συσκευή παροχής οξυγόνου εξωτερικής χρήσης και διάρκειας επτά ωρών.

Η έκπληξη. Αφού την ρώτησα διάφορα περί της αξιοπιστίας της συσκευής και του κόστους της και βεβαίως αφού έκανα μια πρώτη επιπόλαια έρευνα στην αγορά, σκέφθηκα να σας ενημερώσω για την ύπαρξή της, δια της οποίας:

Απελευθερώνεται ο χρήστης της κάτι που πρωτίστως ενδιαφέρει όλους όσους συναδέλφους είναι εν ενεργεία και έχουν την ανάγκη της για να εξακολουθήσουν να εργάζονται , δεδομένου πως έχουν εξ αιτίας του ιού αποκοινωνικοποιηθεί έχοντας αποστερηθεί βασικών αγαθών.

Οι καιροί ου μενετοί.. Δεν μας περισσεύει κανείς..

Και καταλήγοντας αναφέρω ότι το κόστος εξαρτάται από την εταιρία: Από 150 ως 250 ευρώ μηνιαίως. Ήδη το ταμείο μας καταβάλλει 90 ευρώ για τη δυσκίνητη που φιλοξενούμε επί της οικείας μας.

Στην διακριτική ευχέρειά σας είναι να αποφασίσετε στη βάση της προσφορότερης ευκαιρίας και φυσικά της τεχνολογικής της επάρκειας

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους τους φιλογενείς! Βοήθειά μας η Παναγία! Ταις πρεσβείαις της να ωφεληθούν όλοι!
1097 Το Ικόνιο δεν είναι η Νίκαια (τοιουτοτρόπως γραμμένο εξάγεται το λαθεμένο συμπέρασμα).
1118 Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως ο Ιωάννης Κομνηνός ήταν ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου (μυστικά πήγε και έλαβε το δαχτυλίδι διότι υπήρχε η παλαβή αδελφή του που ήθελε να παραμερίσει αυτόν και να καταλάβει αυτή τον θρόνο με τον αντρούλη της).

Η 27η Δεκεμβρίου 1944. Η 24η ημέρα της ΕΑΜοκρατίας στην Αθήνα. Η ΟΠΛΑ συνέχιζε τις σφαγές. Η Εθνοφυλακή απελευθέρωσε το Ζάππειο. Οι Άγγλοι εκκαθάρισαν του Ψυρρή. Η ΡΑΦ βομβάρδισε το Περιστέρι.

Στις 27 Δεκεμβρίου 1944, οι μάχες εκτός από του Ψυρρή και το Ζάππειο συνεχιζόντουσαν στην Ευρώπη.  Τα ξημερώματα, στις 5 και 55 τρία αμερι...