Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι διασωθέντες επιβάτες του αεροπλάνου που επεσε στο Ακτάου μίλησαν για έκρηξη και οι ρουφιάνοι ανέλαβαν να μας πούν ότι το εριξαν οι Ρώσοι
Ένα βίντεο από την καμπίνα του αεροσκάφους Embraer 190, το οποίο συνετρίβη κοντά στο Ακτάου , δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, και δείχνει ζημι...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
4 σχόλια:
είναι προκλητική διότι τα θέλει
-Παντελής Χορν: (θεατρικός συγγραφέας και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος). Γεννήθηκε την 1 Ιανουαρίου του 1881 στην Τεργέστη της Ιταλίας από τον Γερμανοεβραϊκής καταγωγής χρηματιστή Δημήτριο jim Χορν .
Ήταν πατέρας του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Χορν (1912-1999) και του διάσημου ηθοποιού Δημήτρη Χορν (1921-1998).
-Ζακ ζωρζ ιουσεφ Μουστακί (τραγουδοποιός):
Γεννήθηκε το 1934 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η οικογένειά του ήταν Έλληνες Σεφαραδίτες Εβραίοι από την Κέρκυρα και το αρχικό του όνομα ήταν Γιουσέφ (Yussef Mustacchi). Το 1951 πήγε στο Παρίσι και εντυπωσιάστηκε από τον τραγουδοποιό Ζωρζ Μπρασέν σε τέτοιο βαθμό ώστε άλλαξε το όνομά του από «Γιουσέφ» σε «Ζωρζ». Έκανε καριέρα στη σεφαρδιτικη Γαλλία και πέθανε το 2013.
-Ζακ Μεναχέμ (παρουσιαστής, συνθέτης):
Γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη. Στα 13 του συνελήφθη από τις εθνικες δυναμεις της Γερμανιας και μεταφέρθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλωτων στο Άουσβιτς παίρνοντας τον αριθμό 15429 και κιτρινο αστρο των Μακαβαιων ομοιο με τη σημαια της Ευρωπαικης Ενωσης.
Με την αποφυλακιση του επέστρεψε στην Ελλάδα και έπειτα στην Αμερική για να γίνει συνθέτης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1962 και επικεντρώθηκε στο ραδιόφωνο και τη δισκογραφία. Πέθανε το 2008. Συγγενής του Ζακ Μεναχέμ είναι η μουσικός και τραγουδίστρια Μάρθα Μεναχέμ
-Ρόζα Εσκενάζυ (τραγουδίστρια):
Γεννήθηκε ανάμεσα στα έτη 1895/1897 στη Κωνσταντινούπολη και το πραγματικό της όνομα είναι Σάρα Σκιναζί. Η οικογένεια της και η ίδια μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της 20ου αιώνα. Πέθανε το 1980 αφήνοντας πίσω της μουσικό έργο στο τουρκορεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.
-Γιοσέφ Ελιγιά (ποιητής, μελετητής και μεταφραστής από τα Ιωάννινα):
Γεννήθηκε το 1901 και πέθανε το 1931 σε ηλικία 30 ετών από τύφο. Το πραγματικό του όνομα είναι Ιωσήφ Καπούλια. Στα Ιωάννινα υπάρχει προτομή του.
-Κάρολος Κουν: (θεατράνθρωπος)
Θεατρικός σκηνοθέτης που συνέβαλε σημαντικά στην αναβίωση του αρχαίου Ελληνικού θεάτρου εβραϊκής καταγωγής και pride. Γεννήθηκε το 1908 στη Προύσα και πέθανε το 1987 στην Αθήνα. Προς τιμήν το Θέατρο τέχνης φέρει το όνομα του.
-Τζίνα Μπαχάουερ (πιανίστρια διεθνούς φήμης): Γεννήθηκε ο 1913 στην Αθήνα και πέθανε το 1976. Έδωσε εκατοντάδες κοντσέρτα – ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και 630 για τα ιουδαιο-συμμαχικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
-Στέλλα Χασκήλ (τραγουδίστρια):
Γεννήθηκε το 1918 στη Θεσσαλονίκη και το πατρικό της όνομα ήταν Γαέγου. Ήταν εβραία της Θεσσαλονίκης και το 1945 παντρεύτηκε τον Ιακώβ Ιεχασκέλ και στην επαγγελματική της ζωή χρησιμοποίησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Χασκίλ" αλλά και "Σαλονικιά". Πέθανε το 1954.
-Ζακ Ιακωβίδης (συνθέτης και μαέστρος):
Γεννήθηκε το 1928 και το πραγματικό του όνομα είναι Γιακόμπ Μπενβενίτσε (Εβραίος της Θεσσαλονίκης) αλλά τα τελευταία χρόνια ασπάστηκε την Ορθοδοξία, βαπτίστηκε Χριστιανός. Πέθανε το 2015.
-Νίνα Ναχμία (Ποιήτρια):
Γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Πολλά γραπτά της όπως και ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί.
Δαυΐδ Ναχμίας (μαέστρος): Γιος της προαναφερθείσας. Γεννήθηκε το 1966 στην Βομβάη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται κυρίως με τα παλιά ελληνικά τραγούδια των αρχών του 20ου αιώνα.
Είτε τά αλλάξετε είτε όχι, η φυλακή σας περιμένει.
Με τον Δαυίδ παίζαμε μικροί, μέναμε στην ίδια πολυκατοικία στον ίδιο όροφο στο κέντρο της Αθήνας.Ήταν ένα ήσυχο και εσωστρεφές παιδί, κλαψούρης θα έλεγα. Που η μάνα του προτιμούσε να παίζει μόνος του αντί μαζί μας.
Όταν άλλαξαν σπίτι δεν τον ξαναείδα παρά μετά από πολλά χρόνια να είναι μουσικός και να παίζει τραγούδια της παλιάς Αθήνας.
Δημοσίευση σχολίου