12/8/22

Tο 81,3% των ερωτηθέντων Ρώσων εμπιστεύεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν και το 78,3% εγκρίνει τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το επίπεδο υποστήριξης για το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας είναι 40,7%.

 Στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. 170η ημέρα


-Tο 81,3% των ερωτηθέντων Ρώσων εμπιστεύεται τον  Βλαντίμιρ Πούτιν και το 78,3%  εγκρίνει  τις αποφάσεις και τις ενέργειες  του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το επίπεδο υποστήριξης για το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας είναι 40,7%.

Πρόσκοποι του δεύτερου σώματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ κατέστρεψαν μια καμουφλαρισμένη θέση των Ουκρανοματοϊκών μαχητών κοντά στο Σολεντάρ . Η θέση βρισκόταν σε δασική ζώνη .Νωρίτερα, Ουκρανονατοϊκοί βομβάρδισαν τις δικές τους θέσεις κοντά στο Αρτομόφσκ. Εξοντώθηκαν ένας λόχος και τα τεθωρακισμένα οχήματα τους. Στις 12 Αυγούστου,ι οι Ουκρανονατοϊκοί εθνικιστές εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους και φεύγουν σε μικρές ομάδες από το χωριό Ναγκόρνογιε προς την κατευθυνση του Σολενταρ. 

-Η Ρωσία κάλεσε την αποστολή του ΔΟΑΕ να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζιε το συντομότερο δυνατό μετά τον βομβαρδισμό του από το ουκρανικό πυροβολικό. Η Μόσχα τονίζει ότι εάν συμβεί καταστροφή στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, η ευθύνη για αυτό θα πέσει στους δυτικούς προστάτες του Κιέβου. Εν τω μεταξύ, στη Φινλανδία, οι αρχές πρότειναν να σταματήσουν την κατασκευή αυτοκινητόδρομου υψηλής ταχύτητας προς τη Ρωσία, η Εσθονία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα Ρώσων με Σένγκεν που εκδόθηκε από τη δημοκρατία και η Λετονία κήρυξε τη Μόσχα χορηγό της τρομοκρατίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ότι η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής μπορούν να εμποδίσουν τη χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

-Οι κάτοικοι του ελεγχόμενου από το Κίεβο τμήματος της Ζαπορόζιε αρνούνται να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού και αποφεύγουν την τοπική εδαφική άμυνα, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης. Η περιοχή της Ζαπορίζια απελευθερώνεται τώρα κατά περισσότερο από 70%. 
- Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσία για όλα όσα συμβαίνουν στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γραμματεία του ΟΗΕ «δεν είναι σε θέση να δώσει μια νηφάλια εκτίμηση» της κατάστασης με τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν διαπραγματεύονται την πυρηνική ασφάλεια στους πυρηνικούς σταθμούς, δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη. Η ευθύνη για τις συνέπειες μιας πιθανής καταστροφής λόγω του βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από την Ουκρανία ανήκει στο Κίεβο και την Ουάσινγκτον, λέει ο επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας και Κρατικής Κατασκευής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Αντρέϊ Κλίσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...