30/4/23

ΑΡΤΕΜΟΦΣΚ. ΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΟΥΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΠΛΑΤΟΥΣ 1500 ΜΈΤΡΩΝ


 
Οι «Μουσικοί» ανακοίνωσαν ότι πήραν ένα «μπλόκ»  εννιαώροφων κτιρίων  και απομένει  να διασχίσουν περίπου 1,5 χιλιόμετρο μέσα από συγκροτήματα κατοικιών μέχρι την πλήρη απελευθέρωση του Αρτεμόφσκ. (Η ουκρανική Ονομασία  είναι Μπαχμούτ).

 «Η γραμμή του μετώπου μετατοπίζεται όλο και πιο κοντά στα δυτικά ότι της πόλης. Αυτοί (σ.σ. ο ουκρανικός στρατός) αν έχουν ακόμα  ενάμισι χιλιόμετρο στην πόλη, τότε είναι πολύ τυχεροί», είπε εκπρόσωπος των «Βάγκνερ» στο RIA Novosti , και σημείωσε ότι η μονάδα του κατάφερε να εισβάλει σε ένα μπλοκ με πολυώροφα κτίρια κατοικιών πίσω από το σιδηρόδρομο που χωρίζει το Αρτεμόφσκ στα δύο .

 «Ο Εχθρός  παρακολουθεί και προσαρμόζει τα πυρά εναντίον μας από τα σπίτια που βρίσκονται  στο λόφο», είπε ο μαχητής των «Βάγκνερ».

Σύμφωνα με τους  «Μουσικούς , οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το κτίριο του ιατρικού ινστιτούτου, που βρίσκεται στο υψηλότερο δυτικό σημείο του Αρτεμόφσκ . Από εκεί, διευθύνουν το πυροβολικό και τα άρματα μάχης.

Ο ρωσικός στρατός μάχεται τώρα για να αναλάβει τον έλεγχο του ιατρικού ινστιτούτου, δεδομένου ότι βρίσκεται στο τελευταίο ύψωμα που ελέγχουν οι Ναζί του Ζελένσκι.

Στις 30 Απριλίου, ένας εκπρόσωπος της «Wagner PMC», ανέφερε ότι οι ξένοι μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εγκατέλειπαν τις θέσεις τους στο Αρτεμόφσκ όταν πλησιάσουν οι «Μουσικοί» . 
«Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που απελευθερώνουμε, μόλις η πρώτη γραμμή πλησιάσει περισσότερο από 400-500 μέτρα, οι μισθοφόροι φεύγουν», είπε. 
 Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τακτικές μονάδες και η εδαφική άμυνα έλαβαν εντολή να «αντισταθούν μέχρι θανάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...