27/4/23

H Αγία ΚώλοΟικογένεια των εκφυλισμένων Τσιφούτηδων από τα Εβραϊκά της Μονεμβασιάς

 (Για τον Μωρίς, που δεν κάνει να βλέπω)

Οι Αστικοί μύθοι της Συναγωγής που  προστατεύει τα μεταλλαγμένα παιδιά της

Ιστορικό ανάγνωσμα περί μιας εβραϊκής Οικογένειας που εγκαταστάθηκε  στη Μονεμβασιά και  μεταμφιέστηκαν σε πρόσφυγες από την Κρήτη. 

Η Αγία Οικογένεια Εφιαλτάκη αποτελεί το συνώνυμο της  οικογενειοκρατίας στην δημόσια ζωή του Ψωροελαδιστάν. Ξεκίνησαν ως πολιτικό κατεστημένο της Κρήτης από τον 19ο αιώνα, με την υποστήριξη της Συναγωγής της Στοάς και της Αγγλίας.

 


Ο Εφιαλτάκης ο Πρώτος , ο γαμπρός του Λεφτεράκη, ήταν ιδρυτής και αρχηγός του κόμματος των Ξυπόλητων, από το οποίο ο Ελβελ δημιούργησε το Κόμμα των Φιλελευθέρων όταν το παρέλαβε.

 Ο πατέρας του ΕΦΙΑΛΤΗ ήταν βουλευτής, και ο θείος του Αριστομένης, διακεκριμένος πράκτορας των Άγγλων. Ας δούμε μερικούς.

 –Κωστής Μητσοτάκης. Ο Μπατριώτης. Αδελφός του Μωρίς. Βουλευτής της κρητικής συνέλευσης, ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του κόμματος των «Ξυπόλητων», το οποίο αργότερα μετεξέλιξε σε Κόμμα Φιλελευθέρων ο Ελβελ. Ο Κωστής παντρεύτηκε την αδελφή του Ελβελ και οι Εφιαλτάκηδες έγιναν μια και μεγάλη Οικογένεια με τον άνευ συγγενών Ελβέλ.

–Κυριάκος και Αριστομένης, γιοι του Κωνσταντίνου, βουλευτές Χανίων αλλά και υπουργοί και τα δυο αδέλφια! Ο Αριστομένης υπήρξε και αντιπρόεδρος της βουλής και πραξικοπηματίας κατά του Ιωάννη Μεταξά σε συνεργασία με τον Μάρκο Βαφειάδη.

 -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Εφιάλτης.Ο αρχιερέας της διαφθοράς. Ο Αποστάτης. Πρώην πρωθυπουργός, εγγονός του πολιτικού Κων. Μητσοτάκη, δευτερανιψιός του Ελ. Βενιζέλου, γιός του βουλευτή και υπουργού, Κυριάκου, ανιψιός του βουλευτή και υπουργού Αριστομένη Μητσοτάκη. Πρώτος εξάδελφος (γιοι δυο αδελφών) του πρώην υπουργού, Κων. Στεφανάκη.

–Κωνσταντίνος Στεφανάκης, γιος της Μαρίας, κόρης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ανιψιός των βουλευτών και υπουργών Κυριάκου και Αριστομένη, πρώτος εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη. Βουλευτής του προδικτατορικού Κέντρου, υπουργός στις λεγόμενες «κυβερνήσεις αποστατών» και βουλευτής της ΝΔ.

–Κυριάκος Βιρβιδάκης, βουλευτής και δήμαρχος Χανίων, ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού, Κων. Μητσοτάκη, γιος της Αικατερίνης Βιρβιδάκη, αδελφής του Κων. Μητσοτάκη και διευθύντριας για χρόνια του πολιτικού του γραφείου. Δισέγγονος του γενάρχη Κων. Μητσοτάκη, εγγονός του βουλευτή και υπουργού Κυριάκου, ανιψιός του επίσης υπουργού και βουλευτή, Αριστομένη κλπ.

 –Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος Αθηναίων, κόρη του πρώην πρωθυπουργού, εγγονή, δισέγγονη, εξαδέλφη και ανιψιά βουλευτών, υπουργών κλπ, σύζυγος του Παύλου Μπακογιάννη, τον οποίο δολοφόνησε η 17 Νοέμβρη, και ο οποίος υπήρξε επίσης βουλευτής του Κων. Μητσοτάκη. Μητραδελφή ή αδελφομητέρα του Κούλη , και μητέρα του Δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, δημάρχου Καρπενησίου και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

 –Κούλης ή Κούλα ή το Κούλι  Εφιαλτάκης. Σημερινός πρωθυπουργός, αρχηγός της ΝΔ, γιος του πρώην πρωθυπουργού, αδελφός της μητέρας του , εγγονός, δισέγγονος, εξάδελφος και ανιψιός βουλευτών, υπουργών κλπ. Θείος του μέχρι τώρα περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων.

 -Αντιγόνη Λυμπεράκη, βουλευτής, εγγονή του Αριστομένη Μητσοτάκη, δηλαδή, κόρη της Αρτεμισίας, κόρης του Αριστομένη. Ανιψιά του πρώην πρωθυπουργού, Κων. Μητσοτάκη, ανιψιά άλλων βουλευτών και υπουργών της οικογένειας Μητσοτάκη, εξαδέλφη του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Ντόρας Μπακογιάννη.


ΟΙ ΑΧΑΣΒΗΡΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

 ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Ο αγνώστου Πατρός και Μητρός «Ελευθέριος Βενιζέλος», «δόθηκε» από κάποιον στον Αρμένη έμπορο Κυριάκο Μπενιζέλο που είχε γίνει Έλληνας υπήκοος.

 Δεν τον γέννησε η Στυλιανή Πλουμιδάκη. 

Και επειδή, δήθεν, το παιδί ήταν άρρωστο, κάλεσαν για να τον ευλόγησαν έναν Ορθόδοξος παπά, ένα Ραβίνος και ένας μουσουλμάνος.

 Ο αγνώστου Πατρός και Μητρός «Ελευθέριος Βενιζέλος», που φυτεύτηκε ανάμεσά μας , ισχυριζόταν ψευδώς ότι είχε βυζαντινή καταγωγή από του Κρεββατάδες της Μάνης.

 Ο ίδιος είχε δηλώσει: 

«Αισθάνομαι υπερηφάνεια, διότι στις φλέβες μου ρέει διασταυρωμένο Λακωνικό και Κρητικό αίμα και άμα έχω κοντά μου τους Κρητικούς και τους Μανιάτες έχω ολόκληρη την Ελλάδα».

Ο Γαμπρός του Λευτεράκη ήταν ο ΚΩΣΤΗΣ, από την «Εφιαλτική» οικογένεια Μητσοτακένσκι  που σύμφωνα με την πλαστή Ιστορία της Στοάς και της Συναγωγής είναι διαρκώς υπό διωγμό. Από τους Τούρκους τους Γερμανούς και τους Έλληνες. Καταδιωκόμενοι από τους Τούρκους .όπως λέει ψευδώς o έμμισθος βιογράφος τους, έφθασαν στην ελεύθερη Ελλάδα.

«Ο Κωστής (ΓΕΡΟΚΩΣΤΗΣ) Μητσοτάκης γεννήθηκε στη Μονεμβασιά της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς από ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΥΣ γονείς.

Η ΣΤΟΑ και η ΣΥΝΑΓΩΓΗ τους βάφτισαν πρόσφυγες της αποτυχημένης Κρητικής εξέγερσης του 1841. 

Κατά τον Νικ. Β. Τωμαδάκη, καταγόταν από τη σημαντικότατη οικογένεια των Ανδρεαδάκηδων από το Χορδάκι του Ακρωτηρίου, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το επώνυμό τους. Ένας κλάδος της οικογένειας αυτής πήρε το όνομα Μητσοτάκη. 

Ο μεγάλος αδελφός του  ΚΩΣΤΗ τον έλεγε «ορφανό» γιατί γεννήθηκε αφού πέθανε ο πατέρας του, του οποίου πήρε και το όνομα».

 Ομεγάλος αδελφός Γεώργιος  , δεν λεγόταν Γεώργιος.

 Στην Μονεμβασία ήταν γνωστός σαν Μωρίς και υπέγραψε το προικοσύμφωνο του 1864 για να δοθεί το πατρικό τους σπίτι στην Εβραϊκή συνοικία τη Μονεμβασίας στην αδελφή τους Κατίγγω, ως Γεώργιος ,(Μορίς). Το προικοσύμφωνο το υπέγραψε και ο φοιτητής Κωστής.

 Το γεγονός ότι το πατρικό τους σπίτι ήταν στα «εβραίικα» της Μονεμβασίας αποτέλεσε ένα πρόβλημα, για αυτό κατασκεύασαν τον αστικό μύθο ότι το σπίτι περιήλθε στην οικογένεια ως «προικώο».

 Ο έμμισθος βιογράφος τους  Τωμαδάκης δεν γνώριζε ότι ο ποτέρας του ΓΕΡΟΚΩΣΤΗ παντρεύτηκε μια εβραία και πήρε προίκα το σπίτι, και έγραψε ότι «γεννήθηκε από γονείς πρόσφυγες της αποτυχημένης Κρητικής εξέγερσης».

Αρα και η μητέρα κατά τον βιογράφο  ήταν "πρόσφυγας", οπότε το αναπάντητο ερώτημα που πλανάται, είναι ποιος καλός Εβραίος έδωσε «προίκα» στους «πρόσφυγες» ένα σπίτι ήταν στα «εβραίικα» της Μονεμβασίας.

 Ένα άλλο αναπάντητο λογικό ερώτημα που πλανάται, είναι για ποιο λόγο οι «ένδοξοι» πρόσφυγες άλλαξαν το επίθετο τους από «Ανδρεαδάκης» σε Μητσοτάκης, αφού είχαν διαφύγει από την Κρήτη, που ήσαν καταζητούμενοι ως «Ανδρεαδάκηδες» και ήταν ήδη Ασφαλείς στην ελεύθερη Λακωνία-Μάνη που δεν τους αναζητούσε Κανείς. 

Έγιναν Μητσοτάκηδες για να ξεφύγουν από τους Οθωμανούς , (που δεν υπήρχαν) στην Πελοπόννησο και την Μονεμβασιά ;

Αυτό είναι μια προφανέστατη αντίφαση .

 Απομένει το ερώτημα γιατί τα «Μητσοτακέϊκα σπίτια» στην Μονεμβασιά είναι μαζί με τα «εβραϊκά σπίτια».

  Ο Κωστής, ο ορφανός, γεννήθηκε στην Μονεμβασιά. Για τον Μωρίς-Γεώργιο δεν μας λένε αν γεννήθηκε στην Κρήτη ή στην Μονεμβασιά.

 Ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί ο Συμβολαιογράφος επέβαλε στον «Γεώργιο» Μητοστάκη να υπογράψει και σαν Μωρίς Μητοστάκης.

 Ένας καλός λόγος θα ήταν η διασφάλιση του Κύρους της συναλλαγής εάν ο «Γεώργιος» Μητσοτάκης ήταν γνωστός στην Μονεμβασιά σαν Μωρίς οπότε το προικοσύμφωνο θα μπορούσε να είναι άκυρο.

Βεβαίως το «Μωρίς» δεν ήταν υποκοριστικό ενός κομμωτή ή ενός ράφτη. Το Μωρίς είναι υποκατάστατο του Μωϋσής!!..

 Παραδείγμα άφθονα: Μωρίς Γκανής, Μωρίς Μπέζα, Μωρίς Χατζής , Μωρίς Κοφφινά,ς Μωρίς Μοντιάνο, Μωρίς Χιρς, Εβραίος τραπεζίτης στην Αυστρία ακόμα και Maurice Motamed (Μωυσής Μοχαμέντ) ένας Εβραίος βουλευτής στο Ιραν το 2000 και το 2004, και Maurice J 'Mose', (Μωυσης Μωυσής).

  Επειδή λοιπόν ο Μωρίς Μητσοτάκης, δεν ήταν κομμωτής ή μοντελιστ το 1864,το όνομα υποδηλώνει την εβραϊκή καταγωγή της οικογένειας, που δεν ήρθε από την Κρήτη καταδιωκόμενη.

 Και ο ορφανός «Κωστής» με τη βοήθεια της συναγωγής αναβαπτισμένος και μετονομασμένος ,έκανε καριέρα Έλληνα πατριώτη στην Κρήτη, όπως έκανε και ο «Λεφτεράκης».

Το 1872 εγκαταστάθηκε στα Χανιά, όπου ανέπτυξε πολιτική δράση, τιθέμενος επικεφαλής του κομιτάτου Χανίων με αποτέλεσμα τη σύλληψη και φυλάκισή του στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 1876. Απελευθερώθηκε ύστερα από διπλωματικές πιέσεις και το 1878 επανήλθε στα Χανιά και συνυπέγραψε τη Σύμβαση της Χαλέπας, ενώ ίδρυσε το λεγόμενο Κόμμα των Ξυπόλητων προπομπό του Κόμματος των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου.

 

Οι «ιστοριογράφοι» της Στοάς και της Συναγωγής θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί τον Κρητικό Αγωνιστή Χριστόφορο Αργυράκη που τον έπιασαν οι Τούρκοι μαζί με το Μητσοτάκη, τον έφαγε το σκοτάδι της εξορίας στη Μ. Ασία ενώ τον Κωστή Μητσοτάκη οι Τούρκοι όχι απλώς τον απελευθέρωσαν αλλά τον «άφησαν» να επιστρέψει στην Κρήτη από την Κων/πολη και μάλιστα στα Χανιά;

Ποιες ήταν προξενικές αρχές της Πόλης που πίεσαν και κατάφεραν να κάνουν το Σουλτάνο να τον απελευθερώσει; Ένα ακόμα ανεξήγητο βήμα είναι γιατί ο υιός του «καταδιωκόμενου», Κωστής (Ανδρεαδάκης) Μητσοτάκης επέστρεψε στην Τουρκοκρατούμενη Κρήτη .Μια Κρήτη που ειδικά στα Χανιά είχε τουρκικό (και όχι μόνο) πληθυσμό μέχρι το 1923.

 Επιστέφοντας στην Κρήτη ο Κωστής ανέλαβε υπό την προστασία το τον Λεφτεράκη και ήταν ουσιαστικά ο πατέρας τους, παντρεύτηκε μάλιστα και μια από τα κόρες του Κυριάκου Μπενιζέλου και της Στυλιανής Πλουμιδάκη την Κατίγγω, (Αλλη Κατίγγω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 1945. Το ΚΚΕ από την επικοινωνιακή βάση του στο Λονδίνο διέδιδε ψευδώς ότι βρισκόντουσαν στην Φυλακή 60000 αγωνιστές.

Γυναικοκτονία. Ινδός στρατιώτης της Κοινοπολιτείας, αποκεφάλισε την Ελεηνίδα "φίλη του" και έριξε το κεφάλι της σε Πηγάδι στη Νέα ...