25/4/23

Θα τους πάμε ΟΛΟΥΣ στη Φυλακή

 

Μόνο 1.633 ανεπιθύμητες ενέργειες και 63 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα, πιθανή συνέπεια των εμβολίων

 

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων, από τα  από 4,4 εκατομμύρια εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά της Covid-19 στην Ελλάδα το 2022, έχουν καταγραφεί 1.633 ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες και 63 θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο.

 Από τις 63 αναφορές θανάτου ως πιθανή συνέπεια των εμβολίων, 49 εμβολιάστηκαν με Pfizer, έξι με Μοντέρνα , πέντε με Johnson and Johnson και τρεις με AstraZeneca, ωστόσο, μόνο δύο περιπτώσεις αξιολογήθηκαν ότι έχουν πιθανή σχέση με τον εμβολιασμό. 

Σε 35 περιπτώσεις, εκκρεμούν ακόμη πρόσθετα δεδομένα για την ολοκλήρωσή τους, 14 περιπτώσεις έχουν ανεπαρκή δεδομένα και 12 αναφερόμενοι θάνατοι εκτιμάται ότι δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό. 

Από τις 1.633 ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν, οι 1.344 αξιολογήθηκαν ως σοβαρές και έξι στις δέκα ήταν γυναίκες. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ότι τα δημοσιευμένα στοιχεία σχετικά με ισχυρισμούς για ύποπτες (εικαζόμενες) ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ιατρικές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί αυθόρμητα είτε από πολίτη είτε από επαγγελματία υγείας μετά τη χορήγηση του εμβολίου και δεν συνδέονται απαραίτητα με το εμβόλιο ή προκαλούνται από το εμβόλιο. Το 2022 διατέθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 4.456.117 δόσεις εμβολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: