1/3/09

Οι «αναμάρτητοι» έβαλαν πάλι πρώτοι τον λίθον (Κώστας Μπετινάκης)


Αμερικάνικοι εκβιασμοί με τη μορφή έκθεσης
για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η αμερικανο-βρετανική εισβολή και κατοχή του Ιράκ, έχει στοιχίσει ως τώρα τη ζωή σε 1.311.696 Ιρακινούς πολίτες και 4.251 Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Το αμερικανικό κράτος, έχει ξοδέψει πλέον των 600 δισεκατομμυρίων 252 εκατομμυρίων δολαρίων (μαζί με κάτι ψιλά σε χιλιάδες) για την συντήρηση των στρατευμάτων κατοχής…

Το στήσαμε το σκηνικό; Όχι ακόμα. Διαβάζουμε στην «Ουάσιγκτον Ποστ» - μια από τις θεωρούμενες «εγκυρότερες» εφημερίδες παναμερικανικής εμβέλειας:

«Ουάσιγκτον.- Περίπου τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να στείλει περίπου 17.000 επιπρόσθετα στρατεύματα στο Αφγανιστάν παρά τις διαμαρτυρίες τους όταν ανακοίνωνε παρόμοια απόφαση ο προηγούμενος πρόεδρος… σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εφημερίδα και το ABC NEWS».

Σύμφωνα τώρα με Αμερικανούς αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να του εγκρίνει ποσό που θα ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, για να καλύψει τις πολεμικές δαπάνες της χώρας του.

Θυμόσαστε τι λέγαμε στους Ομπαμανιακούς; ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το υπουργείο Εξωτερικών του Μεγάλου Αδελφού, εκδίδει μια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις άλλες χώρες του Κόσμου, εκτός των ΗΠΑ φυσικά. Επειδή αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους «Ελέω Θεού» παγκόσμιους τοποτηρητές των οικονομικών συμφερόντων των εταιριών ημετέρων συμφερόντων νομίζουν πως είναι «υπεράνω υποψίας».

Διάβασα με προσοχή την πολυσέλιδη έκδοση του αμερικανικού υπ. Εξωτερικών με τίτλο «Διπλωματία εν δράσει». Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ‘κείνους. Επειδή για μας σημαίνει «διπλωματία σε προβοκατόρικη δράση».
Δες στο : http//statee.gov/g/drl/rls/hrrpt/2008/eur/119082.htm

Δεν θα σταθώ σ’ εκείνα που γράφει τόσο για την Ελλάδα, όσο την Κύπρο αλλά και την Τουρκία. Τι θα ήθελα όμως από την ελληνική κυβέρνηση ή τέλος πάντων, έχοντας γνώση των δυσχερειών και επιπλοκών που θα προέκυπταν από κάτι τέτοιο, έστω από κάποιες περιβόητες εκείνες ΜΚΟ τύπου «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» κλπ να κάνουν; Μια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Και αν έχει προτείνει να αλλάξει κάτι για την «μετά την 9/11 εποχή», της αυξημένης κρατικής εξουσίας «για λόγους ασφαλείας», ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πόσοι από σας θυμούνται την περιβόητη εκείνη «πράξη», που επέβαλε έναν αντιμουσουλμανικό ρατσισμό στις ΗΠΑ, αλλά και καθιστά όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν εκεί τουλάχιστον ύποπτους τρομοκρατίας;
Στην έκθεση αναφέρεται πως δεν είχε εκδοθεί η απόφαση για τον Αλβανό λαθρομετανάστη που είχε σκοτωθεί από μεθοριακό φρουρό… άραγε πόσους Μεξικάνους λαθρομετανάστες «φάγανε» πέρυσι οι αμερικανικές μεθοριακές περίπολοι;
Η έκθεση επικαλείται καταγγελίες ΜΚΟ, για κρούσματα βασανισμών «αλλοδαπών κυρίως κρατουμένων σε αστυνομικά τμήματα». Ξεχνούν οι φίλοι και σύμμαχοι το κολαστήριο του Αμπού Γκράιμπ… ή τις παράνομες φυλακές του Γκουαντάναμο…

Να σας πω και μια είδηση που ΔΕΝ διαβάσατε πουθενά, ούτε είδατε σε κάποιο από τα σκόπιμα μονοθεματικά δελτία ΜΗ ειδήσεων των καναλιών;
BOCA RATON (Φλόριντα) 14 Μαρτίου 2008— Πλήθος περίπου 500 ατόμων που περίμεναν επί ώρες από τοπρωί να τους δοθούν δελτία για στέγαση διαλύθηκε βίαια από αστυνομικούς με «πλήρη εξάρτηση» έξω από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας στο Μπόκα Ρέιτον, επειδή τα δελτία που διέθετε η υπηρεσία τέλειωσαν και όσοι περίμεναν και δεν πήραν διαμαρτύρονταν έντονα. Αποτέλεσμα: Δύο άτομα συνελήφθησαν και οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από την «περιποίηση» των αστυνομικών δυνάμεων και χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Αυτές φυσικά δεν είναι «σημαντικές ειδήσεις» αλλά αποτελούν ένα; Μικρό δείγμα της «αδιάφθορης κοινωνικής συμπεριφοράς» των αμερικανικών αρχών, που το μόνο που κάνουν είναι να επικρίνουν τους άλλους.
Γιατί ανέφερα αυτό το παράδειγμα; Επειδή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της απουσίας κοινωνικής ευαισθησίας από την αμερικανική κυβέρνηση. Τι να περιμένεις λοιπόν όταν μια κυβέρνηση φέρεται με αυτόν τον τρόπο στους δικούς της… Αλλά ποιος θυμάται τα ανθρώπινα «πειραματόζωα» - του αμερικανούς αγρότες στην περιοχή της Νεβάντα, την εποχή των πυρηνικών δοκιμών;
Αποκορύφωμα του θράσους των ανθρώπων αυτών, αποτελεί η αναφορά στην ελευθερία του Τύπου… Οι εφημερίδες εκείνων που δημοσίευσαν τα αχρεία ψέματα του Μπους, για τα «οπλικά συστήματα του Σαντάμ», ώστε να στηθεί η επιχείρηση για την εκμετάλλευση από αμερικανικά συμφέροντα του ιρακινού πετρελαίου.
Ιδιαίτερη αναφορά –όπως ήταν φυσικό - για την κοινότητα των 5.000 Εβραίων (έτσι γράφει) που ζουν στην Ελλάδα και τις διαφορές που είχε το Ισραηλινό Συμβούλιο με εφημερίδες «για αντισημιτικά σχόλια», καθώς και το κόμμα ΛΑΟΣ. Εντύπωση φαίνεται πως τους έκανε ότι «Το Δεκέμβριο, μετά την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής δράσης στη Γάζα (σημείωση στυξ: τι ωραία που περιγράφει το γεγονός), οι κεντροαριστερές εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Τα Νέα» ακολούθησαν το παράδειγμα μικρότερων εξτρεμιστικών εκδόσεων τυπώνοντας αντισημιτικά άρθρα και γελοιογραφίες που συνέκριναν τους Ισραηλινούς με τους Ναζί και καθιστούσαν τους Εβραίους υπεύθυνους για τις πράξεις του κράτους του Ισραήλ».
Παραλείπει ωστόσο να αναφέρει η περιβόητη έκθεση, πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων –που γνώρισε από κοντά τις τακτικές του ναζισμού την περίοδο της κατοχής, έχει την ίδια άποψη με τα δημοσιεύματα για την απάνθρωπη επιχείρηση του εξοπλισμένου από τους Αμερικανούς ισραηλινού «αμυντικού στρατού» στην Γάζα.
Ελπίζω η υπουργός Εξωτερικών στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με την ομόλογό της (και όσον αφορά την οικογενειοκρατία) Χίλαρυ Κλίντον, να την ευχαρίστησε για τις αβρότητες που περιλαμβάνονται στην έκθεση του υπουργείου που προΐσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Πούτιν διόρισε τον Αντρέι Μπελούσοφ ως υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Πούτιν διόρισε τον Αντρέι Μπελούσοφ ως υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ο Σεργκέι Λαβρόφ παραμένει υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ναρίσ...