13/3/09

Έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα στο Κολωνάκι - τράπεζες στη Θεσσαλονίκη


Από σφαίρα του ληστή σκοτώθηκεη 32άχρονη υπάλληλος στο Βύρωνα
----------------

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην οδό Σκουφά και σε γύρω δρόμους στο Κολωνάκι, όπου ομάδα νεαρών με πέτρες και σιδηρολοστούς κατέστρεψαν τράπεζες, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και βιτρίνες καταστημάτων.
Η ομάδα νεαρών ξεκίνησε από το ύψος της πλατείας Κολωνακίου και κινήθηκε προς την οδό Πινδάρου, την οδό Σκουφά και τη Σόλωνος, καταστέφοντας στη διαδρομή παρκαρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τράπεζες και βιτρίνες καταστημάτων.
Στο δρόμο άφησαν τυπωμένα φέιγ-βολάν, με τα οποία οι νεαροί ζητούσαν την απελευθέρωση αναρχικού που βρίσκεται φυλακισμένος για ληστεία.
Συγκεκριμένα έγραφαν: "Λευτεριά στον Γιώργο Βούτση που απαλλοτρίωσε την Εθνική Τράπεζα στο Γκύζη".
Οι νεαροί κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου και οι περισσότεροι διαλύθηκαν, ενώ μια μικρή ομάδα βρίσκεται μέσα στο κτίριο της Νομικής Σχολής.
Επεισόδια την ίδια ώρα και στη ΘεσσαλονίκηΜε βαριοπούλες και πέτρες επιτέθηκαν, την ίδια ώρα, εναντίον τραπεζών στη Θεσσαλονίκη, νεαροί που επίσης ζητούσαν την απελευθέρωση του Γιώργου Βούτση.
Αρχικά, ομάδα περίπου 20 ατόμων πήγε στις 8.45 στο πρόσφατα ανακαινισμένο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Σιντριβάνι και έσπασε με βαριοπούλες, πέτρες και άλλα αντικείμενα την πρόσοψη της τράπεζας καθώς και τα μηχανήματα ΑΤΜ.Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα επιτέθηκε στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην οδό Αγίου Δημητρίου, σπάζοντας επίσης την πρόσοψη και τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, ενώ φεύγοντας οι νεαροί προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ που βρίσκεται σε είσοδο οικοδομής στην Αγίου Δημητρίου.
Όταν έφθασε η Αστυνομία στα σημεία των επιθέσεων, απλώς συνέλεξε δύο βαριοπούλες που άφησαν πίσω τους οι νεαροί, καθώς και φέιγ βολάν με συνθήματα κατά των τραπεζών και υπέρ του νεαρού αναρχικού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την επίθεση της ομάδας κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
«Το κέντρο της Αθήνας για μια ακόμη φορά, ανυπεράσπιστο στην καταστροφική μανία όχι πλέον των «γνωστών αγνώστων» αλλά των γνωστών κουκουλοφόρων.Η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά την ιστορία της πόλης και τις περιουσίες των πολιτών, μετατρέποντας σε σκληρά μέτρα την πραγματική έννοια «ότι στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό, τι θέλει αλλά δεν μπορεί να κάνει ό, τι θέλει».Τα σημερινά «λεβεντόπαιδα» είναι οι ίδιοι που επιτέθηκαν και βανδάλισαν το Δημαρχείο της πόλης, οι ίδιοι που δημιούργησαν τα επεισόδια στην Κύπρου και Πατησίων, οι ίδιοι που βύθισαν την πόλη στην απόγνωση τον περασμένο Δεκέμβριο.Σαν Δήμαρχος, έστω και υβριζόμενος και στοχοποιημένος, στέκομαι όρθιος στο πλευρό των συμπολιτών μου».

από το http://taxalia.blogspot.com/

"Μόλις πριν λίγα λεπτά, τελείωσα ένα ενδιαφέρον τηλέφωνο, με φίλο, στέλεχος μεγάλου καναλιού στας Αθήνας.
Ξέρετε τι μου αποκάλυψε;
Ότι, έπεσε τηλέφωνο από .."ψηλά", για να "αμβλυνθούν" τα επεισόδια, να μη δώσουν τα κανάλια απόψε μεγάλη βαρύτητα. Να κάνουν πως δεν έγινε και τίποτα. Να τα ...κουκουλώσουν !!!
"Να μη δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και δυσφημούμε τη χώρα, τώρα που κινδυνεύει ο τουρισμός κ.λ.π.".
Όχι "υψηλά ιστάμενε". Δεν το κάνεις από ενδιαφέρον για τη χώρα. Το κάνεις επειδή ΦΟΒΑΣΑΙ (να το πώ καλύτερα; ΧΕΖΕΣΑΙ) να συγκρουστείς με τους αλητήριους. Τα περί "υπεύθυνης στάσης" είναι ...παπαριές. Συνεχίστε λοιπόν να τους χαιδεύετε.........
Να δούμε πότε θα σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, που κάνετε τις πάπιες.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τα αποψινά δελτία ειδήσεων. Πόσο θα "μαλακώσουν" τα επεισόδια; Για να δούμε !
ΒΑΣΙΛΗΣ Π."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...