19/3/09

H Κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσει στο νεοφιλελευθερισμό με…. ακόμη περισσότερο νεοφιλελευθερισμό!

Πρόγευση της άγριας και αδιέξοδης λιτότητας που προετοιμάζεται για το αμέσως προσεχές διάστημα, αποτελούν τα μέτρα για την οικονομία που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Τα μέτρα χτυπάνε τους μισθωτούς, ενώ, αφήνουν ασύδοτο το μεγάλο κεφάλαιο να κερδοσκοπεί να φοροδιαφεύγει και να λυμαίνεται τον κρατικό κορβανά.

Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη που ξεζουμίζει τα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα σε όφελος του υπερπλουτισμού και του παρασιτισμού του μεγάλου κεφαλαίου, και η εφαρμογή της ΟΝΕ και των πολιτικών των Βρυξελλών είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κρίση. Άλλωστε, ο κ. Καραμανλής, εξήγγειλε τα μέτρα πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες όπου προτίθεται να επαναλάβει την προσήλωσή του στις προηγούμενες πολιτικές. Με τα μέτρα η Κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσει στο νεοφιλελευθερισμό με…. ακόμη περισσότερο νεοφιλελευθερισμό.

Παράλληλα η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ επάνω στα μέτρα εστιάζεται στον αποσπασματικό χαρακτήρα τους και παραπέμπει στις προγραμματικές του θέσεις, οι οποίες δεν διαχωρίζονται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη και στρατηγική.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του επιπέδου διαβίωσης του λαού και της παραγωγικής βάσης της χώρας μας απαιτεί το χτύπημα του δικομματισμού και την ανάπτυξη ενός ισχυρό Κινήματος αντίστασης και αντεπίθεσης.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...