2/12/09

Νίκη του θεσμικού ΠΑΣΟΚ και ήττα των αλεξιπτωτιστών

Της Αφροδίτης ...γίνεται στην κυβέρνηση!


Απέλυσαν τον «άριστο», της PricewaterhouseCoopers , που διάλεξε ο Παπακωνσταντίνου ,γιατί τους έβριζε!

Κατέρρευσε και το Θέατρο και η επικοινωνιακή «αξιοκρατία».
Η κοροϊδία έχει τέλος… Ξεφτιλίστηκαν! Άντε και στους υπόλοιπους!

Η κυβέρνηση προχώρησε στην ανάκληση του διορισμού του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, Ανδρέα Κουτούπη, ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, και τον οποίο επέλεξε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, μέσω των 23,000 βιογραφικών που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση opengov,
διότι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πρόσφατο παρελθόν είχε «εκφραστεί μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος.

Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς-, όπως αναφέρεται, τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ.

«Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται δε ότι «η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση».

Σημειώνεται επίσης ότι «ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες».

«Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα Κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του Ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς», καταλήγει η ανακοίνωση.


ΥΓ. Τον προσέλαβαν ,γιατί νόμιζαν, ότι έβριζε τον Αντρέα Παπανδρέου. Μετά κατάλαβαν, ότι εννοούσε τον Γιωργάκη και τον απέλυσαν, και τον βρίζουν "δημοκρατικότατα".

Ξέσπασε αναταραχή με αφορμή το θέμα Κουτούπη. Και άλλος γεν. γραμματέας ήταν συνεργάτης υπουργού της ΝΔ

Από το http://yperpasok.blogspot.com

Aναταραχή έχει ξεσπάσει στο Πασοκ γιά την επιλογή του κ. Ανδρέα Κουτούπη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων. Η "δεξιά" διαδρομή του κ. Κουτούπη, δεν εμπόδισε τον κ. Παπακωνσταντίνου να τον επιλέξει γιά μία ευαίσθητη πολιτική θέση.
Το χαρμόσυνο νέο του διορισμού του, ο κ. Κουτούπης το πληροφορήθηκε από τον κ.Θέο (πάλι μπροστά μας αυτός), που του τόνισε ότι η Νεοδημοκρατική του πορεία δεν ενοχλεί την κυβέρνηση καί ούτε βεβαίως τον φίλο του τον κ .Παπακωνσταντίνου. Πολύ large ο "τσάρος" της οικονομίας με τους φίλους του. Αλλά καί ο κ. Πεντάζος, όπως με πληροφορούν, άμα τη λήξει της συνεργασίας του με τον κ. Παπαντωνίου, προσέφερε τις υπηρεσίες του στον κ. Φώλια, με το αζημίωτο προφανώς. Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν μερίδα των οικονομολόγων του Πασοκ να στέλνει ανοικτή επιστολή στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ξυνίδη καί στον Πρόεδρο του Πασοκ κ. Παπανδρέου.
Εκτός των άλλων, ο Ανδρέας Κουτούπης , είχε εκλεγεί και με το ψηφοδέλτιο της Ν Δ στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και υπήρξε υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος του δημάρχου της ΝΔ Χρ. Αγραπίδη στον Πειραιά...

ΥΓ.Ανδρέας Κουτούπης Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο Συμβουλευτικό Τμήμα της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος, και Διδάσκων Λογιστικής και Εσωτερικού Ελέγχου στο τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στο Μεταπτυχιακό Φορολογίας και Ελεγκτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

26 Απριλίου 1937. Η Λουφτβάφε ζωγράφισε τη Γκουέρνικα που την αντέγραψε μετά ο Πικάσο

26 Απριλίου 1937 . Η Λουφταβάφε, αλλά, και 3 ιταλικά βομβαρδιστικά που επιχειρούσαν στο πλευρό του Φράνκο στον Ισπανικό Εμφύλιο , βομβάρδισα...