17/12/09

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό


Βλέπουμε τώρα τελευταία μια μεγάλη κινητικότητα γύρω από το Σκοπιανό. Δεν ξέρω τι πιέσεις δέχεται ο κ. Παπανδρέου από τους ξένους –Αμερικανούς (κυρίως) - ΝΑΤΟ - Αγγλους (φανατικά φιλότουρκους) - Ε.Ε. κ.λπ.– και σε τι υποχωρήσεις θα προβεί.
Θέλω όμως να πω ότι η Ελλάδα, η Μακεδονία, το μικρότερο νησί δεν ανήκουν στην κυβέρνηση ή στον κ. Παπανδρέου. Ανήκουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στο ελληνικό έθνος.
Συνεπώς, οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να εγκριθεί από τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα, όπως θα κάνουν και τα Σκόπια με τον δικό τους λαό. Δεν νομίζω ότι οι Σκοπιανοί έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη, περισσότερο σεβασμό στον λαό τους και είναι περισσότερο δημοκράτες – εκτός και αν σφάλλω!
Δεν θα πρέπει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, εθνικά καταστροφικό, πραγματικά εθνοκτόνο, να το αποφασίσει ένας μόνο άνθρωπος ή 160 βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση γι’ αυτό από τον ελληνικό λαό.
Αν η λύση είναι εθνικά αποδεκτή από τον λαό, τότε θα την υπερψηφίσει, αλλιώς θα είναι άκυρη, ανυπόστατη και απαράδεκτη.
Καθαρές κουβέντες για να μην υπάρξουν παρατράγουδα!
Ε. Γκικας / Λαμία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ,την Είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ και την αλλαγή του τρόπου απόκτησης ιθαγένειας και για κάθε σημαντικό θέμα που θα συγκεντρώνει πάνω από 10.000 υπογραφές . Υπάρχει ήδη ένα γκρουπ στο facebook .Πρέπει να οργανωθούμε και να μαζέψουμε υπογραφές. Καλό είναι να αρχίσει μια προσπάθεια από ανεξάρτητους από κόμματα φορείς ,ενώσεις πολιτών κλπ.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ