17/12/09

Ευκαιρίες για εξαγορά ελληνικών τραπεζών βλέπουν στην Τουρκία

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Ηρθε η ώρα να αγοράσουμε ελληνικές τράπεζες, έγραφε χθες σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ραντικάλ» ο αρθογράφος Μαχφί Εγιλμέζ, σημειώνοντας τις «ευκαιρίες» που δημιουργεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «η Τουρκία επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, αλλά εμφανίζεται μεταξύ των χωρών που θα νοικοκυρευτούν γρήγορα» και τονίζει ότι «η Ελλάδα επηρεάστηκε πολύ από την κρίση».

Στηριζόμενος σε στοιχεία του περιοδικού «Economist», ο Εγιλμέζ γράφει ότι «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία στον πληθωρισμό και την ανεργία και σε χειρότερη, στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, το βάρος των χρεών και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών». Σημειώνει ότι «σε περίοδο κρίσης, ο βαθμός φερεγγυότητας της Τουρκίας ανήλθε, από το ΒΒ- στο ΒΒ+, ενώ αυτός της Ελλάδας μειώθηκε από το Α- στο ΒΒΒ+» και καταλήγει: «Είναι ωφέλιμο οι επιχειρηματίες μας να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Θα πρέπει να έχουμε μάθει τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση όταν αυτοί αγόραζαν τις τράπεζές μας ή γίνονταν συνέταιροι. Ισως να έχει έλθει η ώρα η κίνηση κεφαλαίου να γίνει και λίγο από μας προς αυτούς».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΡΕΝΤΖΕ...