17/12/09

400% πάνω από την Ευρωζώνη ο πληθωρισμός των Καρτέλ στην Ελλάδα. Από μήνα σε μήνα, η διαφορά είναι 600%

Αυτό είναι το έλλειμμα της ανταγωνιστικότητας

Ο πληθωρισμός της Ελλάδας το Νοέμβριο, διαμορφώθηκε στο 2,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα, αυξάνονται με ρυθμό 400% μεγαλύτερο από την μέση αύξηση των τιμών στην Ευρωζώνη τον ίδιο μήνα, που ήταν μόλις 0,5%.

Σε μηνιαία βάση, σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 0,6% και στο 0,1% στην Ευρωζώνη. Διαφορά 600%. Ο Ελληνικός πληθωρισμός είναι διπλάσιος και από τον μέσο όρο των 27 που είναι +1.0%.

Στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο καταγράφηκε για πρώτη φορά ανοδική κίνηση του πληθωρισμού από τον Μάιο, καθώς υπήρξαν ισχυρές αποπληθωριστικές πιέσεις για 5 μήνες.

Στην ευρωζώνη τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού εμφανίζει το Νοέμβριο η Ιρλανδία με -2.8%, ποσοστό που δείχνει ακριβώς ότι αυτή η χώρα βρίσκεται σε βαθειά ύφεση, ενώ το ελληνικό ποσοστό δείχνει ότι οι «τιμές αντιστέκονται», (λόγω Καρτέλ), παρά την ύφεση και συνεχίζουν ν'ανεβαίνουν.
Αρνητικό πληθωρισμό είχαν και η Εσθονία (-2,1%) και η Λετονία (-1,4%), που βρίσκονται σε κρίση..

Ο υψηλότερος πληθωρισμός στους 27, καταγράφηκε στην Ουγγαρία (5,2%), τη Ρουμανία (4,6%) και την Πολωνία (3,8%) και η Σουηδία (+2.4%).

Οι αυξήσεις των ελληνικών τιμών το Νοέμβριο, αποδίδονται στα οινοπνευματώδη ποτά και τον καπνό (+4.5%), στις υπηρεσίες (+2.2%) και στην εκπαίδευση (+1.6%). Μικρή αύξηση εμφανίζουν τα ενοίκια (+0.08%), ενώ οι μεταφορές αυξάνονται (+0.7%), όπως και οι τιμές των ενδυμάτων (+0.4%).Ενώ στους άλλους κλάδους δεν υπήρξαν μειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...