21/12/09

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ !

Μέ μία αιφνιδιαστική κίνηση η διοίκηση τού Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θέτει σέ νέα πραγματική νομική βάση τίς πρακτικές τής κατάχρησης οικονομικής εξάρτησης μεταξύ επιχειρήσεων στά πλαίσια τού δικαίου τού Ανταγωνισμού.Παρακάμπτει τήν Επιτροπή Ανταγωνισμού καί καταθέτει μήνυση κατά τού Α.Βγενόπουλου γιά εκβίαση σέ βαθμό κακουργήματος επειδή αναίτια μετέβαλε τούς όρους οικονομικών συναλλαγών καθιστώντας απαιτητά κανονικά εξυπηρετούμενα δάνεια.
(STOPCARTEL)

Μήνυση Μαρτίνη κατά Βγενόπουλου για εκβιασμό!

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2009-12-20-23-29-31-2009122118036


Στα ακρα φαίνεται πως οδηγείται η «κόντρα» μεταξύ Α.Μαρτινη και Α.Βγενοπουλου με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων του Ερρίκος Ντυνάν από την MPB.Όπως είχε τονίσει και στην πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Μαρτινης θεώρει την καταγγελία αυτή εκβιαστική λογω της πρόσφατης λειτουργιάς του μαιευτηρίου ΓΑΙΑ και της κίνησης που αυτό «κόβει» άπα τα θυγατρικά μαιευτήρια του ομίλου της MIG, Μητέρα και Λητώ.

Συμφώνα με καλά πληροφορημένες νομικές πηγές τον ισχυρισμό του αυτόν αποφάσισε να τον εκφράσει πλέον επίσημα με την κατάθεση μήνυσης για εκβίαση κατά του ισχυρού άνδρα της MIG Α.Βγενοπουλου. Η μήνυση αναμένεται να κατατεθεί συμφώνα πάντα με τις ίδιες πηγές τις επόμενες ώρες η έστω μέρες.

Μια ομάδα έγκριτων νομικών αφού ανέλυσε όλες τις προηγούμενες μέρες την κίνηση της MPB φαίνεται πως συνέστησε στον πρόεδρο του Ε.Ντυναν την υποβολή μήνυσης με την πολύ βαριά κατηγορία της εκβίασης εναντίον του ισχυρού άνδρα της MIG Α.Βγεννοπουλου.

Η συνέχεια αυτής της υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς μέχρι σήμερα η κοινή γνώμη είχε συνηθίσει τον κ. Α.Βγενοπουλο στον ιδιότυπο ρόλο του κατήγορου των πάντων είτε αυτοί ήταν επιχειρηματίες είτε πολιτικοί. Θα έχει συνεπώς εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τον ισχυρό άνδρα της MIG έστω και για μια φορά στο ρόλο του αμυνόμενου.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με την σύμπραξη του Ιατρικού Αθηνών, η Μarfin Popular Bank καταγγέλλει τις δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει από το τέλος του 2006, με το Ερρίκος Ντυνάν.

Ο κ. Μαρτίνης υποστηρίζει ότι "η ενέργεια αυτή είναι αποδεδειγμένα καταχρηστική και συνιστά, κατά την άποψη νομικών συμβούλων μας, πράξη εμπάθειας και εκβίασης". Τα Μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, του ομίλου της ΜIG, με διάφορες ενέργειες, μαζί με το Ιασώ, προς την ιεραρχία και την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την έκδοση άδειας καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, άρχισαν να στέλνουν στη σημερινή πολιτική ηγεσία με εξώδικα και αναφορές, ζητώντας την ανάκληση της καθ' όλα νόμιμης άδειας.

Δεν μπόρεσαν όμως να ευδοκιμήσουν οι μεθοδεύσεις τους με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της MIG και της Μarfin Popular Bank, προέβη στην καταγγελία του δανείου μας ως δήθεν επισφαλούς, υποστήριξε ο κ.Μαρτίνης. Το σύνολο του ποσού που έχει δανειστεί το Ερρίκος Ντυνάν εξυπηρετείται με συνέπεια και ανέρχεται σήμερα στα 86 εκατ. ευρώ και για το ποσό αυτό η ΜPB έχει εξασφαλιστεί επαρκώς θέτοντας προσημείωση για 120 εκατ. ευρώ σε ακίνητα του Ιδρύματος, αξίας 175,5 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον, έχουν εκχωρηθεί στην MPB βεβαιωμένες απαιτήσεις 40 και πλέον εκατ. ευρώ από τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία, ανέφερε ο κ.Μαρτίνης.

Σε απάντηση των αναφορών του κ. Μαρτίνη σχετικά με τις καταγγελθείσες δανειακές σχέσεις του Ερρίκος Ντυνάν από την Marfin Popular Bank, η Τράπεζα με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της είναι ανεξάρτητες από τις κινήσεις της εταιρίας MIG ή των θυγατρικών της, καθώς αυτές λαμβάνονται αυστηρά μέσα στα πλαίσια των πιστοδοτικών κανόνων που διέπουν το Τραπεζικό σύστημα.

Η MPB στο πλαίσιο της διαρκούς αξιολόγησης των οικονομικών στοιχείων του Ερρίκος Ντυνάν εξέφρασε από τις αρχές του 2009 όχι μόνο τηλεφωνικά αλλά και γραπτά τον έντονο προβληματισμό της για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ιδρύματος και κάλεσε το Ερρίκος Ντυνάν σε συμμόρφωση προς τις συμβατικά ανειλημμένες υποχρεώσεις του.

Περαιτέρω και λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω με άλλη επιστολή κάλεσε το Ερρίκος Ντυνάν να αναζητήσει αναχρηματοδότηση του τραπεζικού της δανεισμού από την Τράπεζα. Παρά ταύτα το Ίδρυμα δεν ανταποκρίθηκε ούτε συμμορφώθηκε στις προσκλήσεις της Τράπεζας οπότε η Τράπεζα προασπίζοντας τα συμφέροντα των μετόχων της αποφάσισε να ζητήσει την αποπληρωμή του συνόλου των δανειακών υπολοίπων του Ιδρύματος στην Τράπεζα, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...