11/12/09

Αγριόσκυλα μεσ’ το μαντρί Λύκοι απ΄έξω

Σπονδή στον Ιουλιανό τον Παραβάτη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗ

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2564

Με πειράζει πολύ όταν νοιώθω πως με κοροϊδεύουν. Χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να τους καταλάβω. Και τους μέσα και τους απ’ έξω.

Εκείνο που κατάλαβα πάρα πολύ αργά είναι πως απαγορεύεται να είσαι απόλυτα κυρίαρχος του εαυτού σου. Με πολλές εκπτώσεις βέβαια στην ανεξαρτησία αυτή, μια και πραγματικά κυρίαρχος γίνεσαι όταν παύεις πια να αποκαλείσαι «κύριος».

Πήρα σήμερα την ειδοποίηση πόσα χρωστάω στην Εφορία και πόσο είναι το πρόστιμο ως τις 31/12.

Μηδαμινό ποσό σε σχέση με εκείνο που χρωστάμε όλοι μαζί, όχι στο κράτος, αλλά όσα χρεώθηκαν εκείνοι που κατά καιρούς ανέλαβαν να μας σώσουν από τα νύχια κάποιων άλλων.

Ανίκανοι να αντιδράσουμε (αφού πάντα έτσι γίνεται) παρακολουθήσαμε, να επαναλαμβάνεται από την τηλεόραση το κόλπο των νεοεισερχόμενων, για τη καμένη γη των προηγούμενων. Το τροπάριο είναι μονότονο. «Δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι». Μόνο που κάποτε-κάποτε το χοντραίνουν πολύ. Το είδαμε πρόσφατα (πριν πέντε χρόνια) με τον Αλογοσκούφη που αυτοκαρφώθηκε στην ΕΕ για να μην τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ. Το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται τώρα πάλι με το «βρισκόμαστε στα όρια της πτώχευσης».

Τον έκαναν πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον έσπρωξαν επιτέλους και στην πρωθυπουργία.

Αν ένα πράγμα έχω καταλάβει είναι πως πρέπει να ξεχάσουμε την Ιστορία. Τουλάχιστον όπως μας την δίδαξαν στο σχολείο, εκείνοι οι παλιοί δάσκαλοι.

Την ιστορία που πρέπει να μάθουμε την διδάσκει η Ρεπούση και η Δραγώνα. Την διδάσκει και ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα που διαθέτει ιστοσελίδα στα Μεκεντόνσκι. Μας τη διδάσκουν καθημερινά οι φίλοι, και γείτονες με τις εξοπλισμένες υπερπτήσεις των συμμαχικών μαχητικών τους, πάνω από Αγαθονήσι. Μας τη διδάσκει ο Τρισέ, ο αλΜούνιας και οι οίκοι που χωνεύουν ακόμα τα ζεστά χρήματα των Ταμείων που έγιναν τοξικά ομόλογα και εξανεμίστηκαν.

Θα πρέπει να ξεχάσουμε ακόμα και τι μας δίδαξε στο Πανεπιστήμιο ο Ζολώτας και ο Πεσματζόγλου, εκείνα τα μαθήματα δημοκρατικής οικονομίας, επειδή τώρα εφαρμόζεται πάλι, η οικονομία της χούντας.

Της χούντας των Τραπεζιτών, που επιβραβεύουν με παχυλά μπόνους από τον ιδρώτα μας, τα «χρυσά» τους κωλόπαιδα που ανακαλύπτουν νέες μεθόδους να μας κλέβουν «νόμιμα».

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Φτάσαμε στο σημείο να μας εξηγεί ο κ. Πάγκαλος τι ήθελε να πει ο κ. πρωθυπουργός πως «κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία». Είναι τόσο ασυνάρτητα αυτά που του λένε να μας πει, ώστε χρειαζόμαστε και φυλλάδα για να τον καταλαβαίνουμε.

Αλλά ευτυχώς, έρχονται οι ίδιοι που μας καταδικάζουν σε οικονομικό σπαραγμό να δώσουν εύσημα στα κυβερνητικά μέτρα στραγγαλισμού των πολλών μη εχόντων και μη κατεχόντων.

Ευτυχώς που είμαστε κράτος με κοντή μνήμη. Πόσοι θυμούνται πως ακόμα και στα σπίρτα του «Ελληνικού Μονοπωλείου» (ναι τότε ακόμα κατασκευάζαμε ακόμα και σπίρτα) υπήρχε ταινία που θύμιζε ότι από τη δραχμούλα εκείνη εξοφλείται το προ εξηκονταετίας δάνειο-πρόστιμο των ξένων.

Μονόδρομος η λιτότητα λοιπόν. Κι είχα την ελπίδα πως μόλις μπαίναμε στην ΕΟΚ «θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια». Πίστεψα ακόμα κι εκείνους που μας διαβεβαίωσαν πως δεν είμαστε πια Ψωροκώσταινα».

Και πιο πολύ πίστεψα εκείνον που μας διαβεβαίωνε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.
Μόνο που δεν μας είχε πει πως το τούνελ οδηγεί στο κέντρο της Γης. Και το φως είναι η καυτή λάβα.

Τρία θα γίνουν τα Ταμεία. Χωρίς κάποιος να πει πως αυτό αποτελεί δήμευση πόρων. Χωρίς να έχει καταδικαστεί ούτε ένας από εκείνους που καταλήστευαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεκαετίες ολόκληρες.

Είπαμε η μνήμη μας είναι κοντή. Η ψήφος μας ελεγχόμενη από τους δημοσκόπους και η γνώση μας από τους Μεγιστάνες των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης.

Καληνύχτα μας.

Αφού ο Φοίβος δεν έχει πια καλύβα… μηδέ πηγή λαλέουσα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το φως στην ακρη του τουννελ ειναι το τραινο που ερχεται.
Δυστυχως!

Η 23η Απριλίου στην Ιστορία

23η Απριλίου είναι η 114η ημέρα του δίσεκτου 2024  . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 303 . Κατά τον διωγμό  τουΔιοκλητιαν...